FOTO: Municipiul Alba Iulia a fost reprezentat la ceremonia dedicată eroilor de la Mărășești

O delegație compusă din reprezentanții mai multor ONG-uri (Despărțământul Astra Eugen Hulea Alba Iulia, Fundația 1 Decembrie 1918, Asociația Fostelor Cadre Militare în Rezervă), împreună cu viceprimarul Gabriel Pleșa, au participat la ceremonia prin care s-a comemorat Centenarul luptelor din Primul Război Mondial – 1917, la Mausoleul de la Mărășești.

Invitația a fost adresată de către Consiliul Județean Vrancea. Alba Iulia a onorat acest moment oferind un drapel comemorativ, sfințit la biserica Maieri 1 din Alba Iulia.

“Sunt oameni cu o educatie istorica net superioara, tocmai din acest motiv nu insist asupra motivului acestei deplasari.

Vreau doar sa spun ca fiecare om dintre cei prezenti acolo a venit din proprie convingere, purtand in suflet respectul cuvenit celor care s-au jertfit pentru tara noastra.

In mod clar, Alba Iulia, prin patriotii ei, a contribuit printr-un gest sigestiv la evocarea acestor fapte de glorie.

Fireste, prezenta noastra a evoluat spre discutii care privesc marea sarbatoare de anul viitor, cand la Alba Iulia vor fi prezenti multi dintre cei pe care i-am intalnit la Marasesti”, a declarat Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Eu 8 august 2017 at 10:17

F.frumos.Numai ca s-au cheltuit f.multi bani pt.comemorarea eroilor din primul razboi mondial,iar romanul klaus werner ne-a jignit din nou zicand ca tara era macinata de tifos si alte boli.Adica eram vai de noi ca asa eram,nu din cauza razboiului austro-german.Nici un cuvant despre ajutorul imens dat de FRANTA,de marele prieten,gen.BERTHELOT.De cine ti-e frica,werner?Te cearta mamica germania sau din germania.Ce natie slaba suntem,avand asa presedinte.

Conştiinţa vie. 10 august 2017 at 16:51

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

Comentariile sunt oprite