Rămâi conectat

Economie

FOTO: Misiune economică germană în Regiunea Centru – Întâlniri de lucru pentru oamenii de afaceri români și germani, organizate de ADR Centru

Publicat

în

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru derulează, în perioada 19-22 mai 2015, activități de brokeraj și întâlniri ale oamenilor de afaceri români și germani, în cadrul misiunii economice coordonată de organizația Germany Trade and Invest, agenția germană afiliată Ministerului Federal al Economiei, care este implicată în atragerea și dezvoltarea investițiilor în Germania.

bin fata preseiMembrii delegației germane reprezintă companii şi organizaţii din trei landuri din zona de Est a Germaniei: Landul Brandenburg, Landul Turingia și Landul Saxonia-Anhalt. Misiunea economică este organizată sub egida rețelei europene Enterprise Europe Network, prin organizaţiile sale din Regiunea Centru (ADR Centru) şi Landul Brandenburg (ZAB).

Prin acest eveniment se urmărește realizarea de contacte și stabilirea de parteneriate de afaceri între companiile străine participante și firme din Transilvania, dar şi realizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare. Vizita delegației germane în Transilvania a debutat la Cluj Napoca, în data de 19 mai, unde au participat circa 70 de persoane. La întâlnirile B2B desfășurate la Alba Iulia au participat au participat peste 50 de oameni de afaceri, dar și jurnaliști precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul vizitei acestei delegaţii economice, organizația Germany Trade & Invest (GTaI), cu sprijinul ADR Centru și al Reprezentanței Landului Brandenburg în Regiunea Centru, a coordonat organizarea de evenimente de tip Bursa Investitorilor şi Oamenilor de Afaceri, în Alba Iulia la Hotel Mercur, în data de 20 mai, când a avut loc și o vizită la câteva proiecte din județul Alba, finanțate prin fonduri structurale. Și la Sibiu, la Hotel Golden Tulip, va fi organizat un eveniment similar, în data de 21 mai, când se estimează o largă participare a oamenilor de afaceri din acest județ, dar și din Brașov, Hunedoara și alte județe.

România, prin Regiunea Centru şi Germania, în special Landul Brandenburg, dar și celelalte regiuni germane, sunt de mulţi ani parteneri economici şi comerciali de succes. Misiunea economică din acest an a fost dezvoltată ca urmare a preocupărilor Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru de impulsionare a dezvoltării mediului de afaceri din județele Alba, Brașov, Covasna Harghita, Mureș și Sibiu.

În contextul dezvoltării relațiilor de afaceri ale firmelor românești, în special din domeniul clusterelor din industria lemnului, ADR Centru a organizat, la începutul lunii mai 2015 o importantă misiune economică a firmelor românești în Germania. Astfel, 30 de reprezentanți ai companiilor românești din industria lemnului, dar și din clusterele PROWOOD și REGIOFA, coordonați de conducerea ADR Centru, au vizitat locații de producție din Renania de Nord-Westfalia – Germania, din apropierea orașului Köln. Pe de altă parte, ADR Centru a organizat și o misiune economică românească la cel mai mare târg din Europa destinat industriei lemnului – târgul LIGNA de la Hanovra. La acest eveniment, reprezentanții companiilor românești au avut peste 90 de întâlniri de lucru directe cu potențiali parteneri de afaceri germani.

În completarea acestor acțiuni, în cadrul evenimentelor organizate în România, la evenimentele de tip Bursa Oamenilor de Afaceri români și germani, domeniile de activitate pe care s-au axat întâlnirile dintre companii au fost: construcţiile civile şi industriale, construcţiile de case din lemn, furnizarea de produse din lemn, producţia de articole de mobilier, fabricarea de articole de îmbrăcăminte și formarea profesională. Ca potenţială piaţă de afaceri, Germania de Est este interesantă datorită infrastructurii sale foarte bine dezvoltate, datorită poziţiei sale strategice în inima Europei, datorită ofertei sale în domeniul forţei de muncă înalt calificate, dar şi datorită productivităţii sale aflate în continuă creştere.

Aspectele discutate la Alba Iulia cu oamenii de afaceri fac parte din gama acțiunilor noastre orientate spre dezvoltarea economică a județelor din Regiunea Centru. În cadrul acestor întâlniri, specialiştii participanţi au prezentat modul în care firmele românești pot profita de o investiţie realizată într-unul din Landuri Federale din estul Germaniei. Județele Alba și Sibiu sunt foarte apreciate de către investitorii germani, acesta fiind motivul pentru care în aceste județe s-au mai organizat misiuni economice germane, atât sub coordonarea GTaI, cât și a Landului Brandenburg. De altfel, domnul director executiv Peter Alltschekow, de la GTaI, este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai cooperării cu Regiunea Centru, deoarece a lucrat cu noi încă din anul 2002, când au fost demarate Convențiile de Twinning, pentru pregătirea instituțională a regiunilor românești, în vederea integrării europene. Dânsul a și remarcat cât de mult s-a dezvoltat întreaga Transilvanie și a precizat că aceste contacte de afaceri se vor concretiza cât mai curând în colaborări dintre firmele germane și românești. Vorbind despre întâlnirile cu firmele la care au participat oameni de afaceri din toate județele regiunii, dar și din Iași sau București, considerăm că, prin aceste activități, mediul de afaceri din Regiunea Centru a devenit mai informat și mai bine pregătit pentru interacțiunea pe piețele internaționale și, poate, prin contactele de afaceri stabilite și mai competitiv”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Aflați la Cluj-Napoca, în prima zi a vizitei lor în Transilvania, investitorii germani au apreciat că această zonă are un potențial deosebit de dezvoltare economică. La evenimentul de la Cluj-Napoca invitații au fost primiți de conducerea ADR Nord-Vest, precum și de reprezentanții administrației publice locale: Prefectul județului, domnul Gheorghe Ioan Vușcan, Primarul municipiului Cluj Napoca, domnul Emil Boc și Consilierul Președintelui Consiliului Județean Cluj, domnul Kerekes Sandor.

La evenimentul de la Alba Iulia au participat și au adresat un cuvânt de salut invitaților reprezentanții administrației publice locale: domnul Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba și domnul Nicolaie Moldovan, City-managerul municipiului, dar și domnul Stefan Wacker, Directorul SC Star Transmission SRL. Pentru întâlnirile de la Sibiu și-au confirmat prezența Președintele Consiliului Județean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, care este și Președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Prefectul județului, domnul Ovidiu Ioan Sitterli, precum și doamna Astrid Fodor, în calitate de primar desemnat al municipiului Sibiu, dar și domnul Aurel Gheorghe Aldea, Președintele CCI Sibiu.

Credit: https://criptoeconomia.com.br/en/bitcoin-storm/

[Gallery not found]

Publicitate

Economie

Forța de muncă a României pleacă afară, iar noi „impozităm sărăcia”. Lipsurile financiare îi gonesc pe români în țări străine

Publicat

în

Forța de muncă a României pleacă afară, iar noi „impozităm sărăcia”. Lipsurile financiare îi gonesc pe români în țări străine

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat la Aleph News că cea mai importantă reformă fiscală pe care ar trebui să o facă Guvernul este neimpozitarea salariului minim:

„Trebuie să ajutăm mediul de afaceri în alte moduri decât a lua bani publici şi pur şi simplu a-i da unor firme, trebuie să facem măsuri şi aici e măsură cea mai importantă (reforma fiscală şi reforma economică) pe care o putem face, reforma impozitării muncii. Zero taxe pe salariul minim este o idee care ne vine, nu reinventam roata, asta fac şi alte ţări să nu impozităm”

„Este o soluţie dacă vrem să scăpăm de sărăcie sau să reducem sărăcia, dacă vrem să activăm forţă de muncă, dacă vrem să avem locuri de muncă bine plătite. Dacă vrem în continuare să ne gonim forţă de muncă în alte ţări da, nu e o soluţie, atunci mergem pe a avea cele mai mari impozite pe salariile mici din toată Europa pentru că România este campioană la impozitarea salariilor mici. Atenţie aici, dacă vă uitaţi pe nivelul general de impozitare a muncii noi suntem puţin deasupra mediei europene şi o să ni se arate graficul ăsta – uitaţi, nu avem o problemă cu impozitarea muncii pentru că suntem puţin deasupra mediei. Dar dacă ne uităm pe salariile mici, noi acolo suntem pe locul întâi”

Electrica Furnizare Discount

„Noi impozitam sărăcia. Poate de aia suntem săraci. Haideţi să nu mai oropsim, să nu mai luăm tocmai aceluia care are cel mai puţin atât de mulţi bani. Statul să îşi găsească o talie în care să nu mai avem ministere mamut, sute de agenţii, zeci şi mii de sinecuri potenţiali toate finanţate din banii noştri şi să mai lăsăm puţin bani la oamenii care muncesc, au valoare”
„Sprijin această măsură foarte tare, de neimpozitare a salariului minim care nu se aplică doar salariului minim, se aplică tuturor salariilor, se aplică şi celor care au un leu peste salariul minim pentru că asta este o măsură care creşte puterea de cumpărare pe orizontală, asta face ca această creştere economică, ca această bogăţie, prosperitate să se regăsească la cât mai mulţi oameni şi exact asta trebuie făcut, este cea mai importantă reformă fiscală pe care trebuie să o facă statul român”

Citește și : Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

„E o reformă economică fară de care chiar nu putem evita soarta pe care o avem. Dacă vrem să scăpăm de sărăcie şi sărăcia este cea mai mare problemă economică a ţării noastre pe termen lung, pe termen scurt sunt de acord avem deficitul bugetar, pe termen mediu avem deficitul fondului de pensii, dar pe termen lung şi cea mai profundă problemă este cea a sărăciei. E chiar o anume sărăcie foarte precisă, sărăcia în muncă. Noi suntem lideri europeni la sărăcie în muncă şi nu doar anul ăsta, am fost şi anii trecuţi, în fiecare an. Uitaţi-vă în tot istoricul Eurostat, eu nu ştiu dacă a fost un singur an în care să nu fim pe locul 1 în Europa la sărăcie în muncă şi suntem pe locul 1 în Europa şi la impozitarea muncii pe salariile mici. Lucrurile acestea nu sunt necorelate”

Citește și : Noul buletin cu CIP: Ce trebuie să cunoască cei care optează pentru noua carte electronică și cât costă

„Forţă de muncă a României se duce în alte ţări pentru că diferenţa de salariu este foarte mare. Şi noi avem un handicap imens, România a avut 45 ani de comunism dur, o economie socialistă care a naţionalizat şi a colectivizat aproape 100%. Nu ca în Polonia, nu ca în Ungaria, unde au grade de colectivizare mult mai mici, pe la 20%. Noi am avut un comunism pur şi dur din motive istorice, nu intrăm în istorie, asta e altă problemă. Avem un bagaj istoric cu atât mai greu. În momentul acesta noi evident că nu putem avea productivitatea ţarilor din vest, nu putem fi Germania pentru că au capital acumulat mult mai mult decât noi. Dar ce putem face, de exemplu, este să nu împovărăm suplimentar munca faţă de alte ţări. Ori noi exact asta facem. Evident că salariul va fi mai mare în Germania, şi cu zero taxe pe salariul minim tot va fi mai mare în Germania salariul. Dar va fi mai mare cu mai puţin. Şi diferenţa aceasta mai mică va face ca omul să se gândească: are sens să plec? Una este să pleci pentru 1000 euro în plus, alta e să pleci pentru 500 euro în plus”

Citește mai mult

Economie

ANAF a publicat “lista ruşinii” pentru al doilea trimestru al anului . Care sunt firmele datornice la stat

Publicat

în

ANAF a publicat “lista ruşinii” pentru al doilea trimestru al anului . Care sunt firmele datornice la stat

-Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T2 2021, conform legislaţiei în vigoare.

-Obligaţiile fiscale pentru T2 2021 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2021.

În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T2 2020. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016.

Electrica Furnizare Discount

Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

-500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

-250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

-100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Lista din acest an nu va cuprinde persoanele fizice, doar pe cele juridice, conform unor modificări legislative recente.

Lista poate fi consultată AICI

Citește mai mult

Economie

CANICULA pune bețe în roate transportatorilor: restricţiile de tonaj, prelungite până pe 2 august. Excepții la măsurile adoptate

Publicat

în

CANICULA pune bețe în roate transportatorilor: restricţiile de tonaj, prelungite până pe 2 august. Excepții la măsurile adoptate

Restricţiile de circulaţie vor fi prelungite până luni, 2 august, pe întreaga reţea rutieră, din cauza caniculei, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, exceptând judeţele Harghita, Suceava şi Botoşani.

Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNAIR), duminică şi luni, în intervalul orar 12.00 – 20.00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga reţea rutieră, exceptând judeţele: Harghita, Suceava şi Botoşani.

„Aceste restricţii vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, precizează CNAIR.

Electrica Furnizare Discount

CNAIR subliniază că măsurile adoptate nu vizează: transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatura controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile produse provenite din exploatări agricole; transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare