// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

FOTO. Militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” au omagiat, la Zlatna, eroii căzuți în Primul Război Mondial

În cadrul activităților dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, pe data de 26 august 2018, Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, cu sprijinul Primăriei Zlatna, au organizat o ceremonie militară la monumentul eroilor din centrul municipiului.

Militarii Batalionului, conduși de maior Popa Adrian au participat cu Drapelul de Luptă al Unității cu garda port-drapel, gardă de onoare precum și cadre militare în asistență. De asemenea, la activitate au răspuns prezenți primarul municipiului Zlatna, ing, Silviu PONORAN, viceprimarul Nicolae Clonța,  reprezentanți ai autorităților publice locale, clerici dar și un public numeros.

Ceremonialul militar și religios a cuprins: slujba religioasă, păstrarea unui moment de reculegere în memoria ostașilor căzuti pe fronturile războiului, rostirea solemnă a numelor a 300 de eroi care s-au jertfit pentru patrie, intonarea Imnului Eroilor și depunerea de coroane, jerbe și flori.

Tuturor eroilor neamului căzuți în luptă sau prizonierat, recunoștință veșnică!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419