FOTO: „Mica Unire”, celebrată printr-un spectacol susținut la Casa de Cultură din Cugir

spectacol Cugir018Cu o întârziere de o zi, (cauzată de mini-vacanța elevilor), Casa de Cultură din Cugir a găzduit miercuri, 25 ianuarie, un atractiv spectacol dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Unirea Mică”. Aproape 150 de participanți, elevi, părinți și alți localnici au ținut să fie prezenți la eveniment.

Organizatoarea manifestării, Casa Orășenească de Cultură condusă de profesoara Rodica Florea, a reușit să  marcheze sărbătoarea printr – un moment special, constând într-un program artistic, în cadrul căruia au evoluat formațiile cercurilor cultural–artistice aparținând instituției locale de cultură. Spectacolul a fost deschis de Cercul de teatru  cu piesa ,,Moș Ioan Roată și Vodă Cuza”, interpretată cu mult talent de membrii trupei conduse de artista și regizoarea Maria Dodoc.

ELIT

Frumusețea spectacolului a crescut odată cu prestația ,,Cercului de canto, pian și chitară” al Casei de Cultură(professor Corina Băcăințan), care a interpretat emoționante cântece patriotice: ,,Treceți batalioane române”, ,,Vin românii la Alba Iulia iar” ,,Bat clopote vestind Reântregirea”. Evenimentul s-a încheiat cu programul susținut de membrii grupului ,,Mlădițe Cugirene” (prof. Ionela Popa) printr-un miniconcert coral în cadrul căruia au fost interpretate cântecele: ,,Transilvanie frumoasă”, ,,Treceți batalioane române” și ,,Hora Unirii”.  (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...