Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Maşinuţa Google Maps… „la pas” pe străzile din Alba Iulia, „recoltând” imagini calde. În curând, pe aplicaţia „Street View”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maşinuţa de cartografiere pentru Google Maps a fost surprinsă joi pe străzile din Alba Iulia, cel mai probabil aceasta captând imagini noi din oraş pentru a împrospăta  fotografiile cu obiectivele turistice, precum Cetatea Alba Carolina şi altele, prezente în cunoscuta aplicaţie, dar şi cu locaţii proaspăt inaugurate sau restaurate.  Alba Iulia este unul dintre oraşele cu acoperire Street View.

Street View pentru Google Maps a fost lansat în România la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea biroului Google din România în noiembrie 2010.

 Street View permite utilizatorilor să exploreze şi să viziteze virtual zone, oraşe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul străzii. Funcţionalitatea este disponibilă şi în Google Earth şi versiunea mobilă a Google Maps.

Hărţile Google se actualizează constant pentru a oferi informaţii la zi. Google anunţa la jumătatea lunii iunie că va reîncepe preluarea de imagini Street View în România, pentru a împrospăta şi îmbogăţi imaginile de pe Google Maps.

google mapsCetăţenii albaiulieni care s-au aflat la orele amiezii prin centrul oraşului dar şi în Cetatea Alba Carolina au putut vedea „patrulând” pe străzi maşinuţa care are încorporată o cameră sub forma unei mingi de fotbal.

Maşinile Google au mai fost în Alba Iulia, în urmă cu doi ani, în 2012. Imagini panoramice, la 360 de grade, actualizate, din diferite locaţii din Alba Iulia vor putea fi văzute cel mai probabil în curând pe aplicaţia „Street View” a Google Maps.

„Google oferă utilizatorilor experienţa Street View în condiţiile respectării confidenţialităţii. Înainte de a publica imaginile, Google aplică efect de estompare pe feţele oamenilor din imaginile Street View, precum şi pe numerele de înmatriculare ale maşinilor, pentru a proteja intimitatea indivizilor. După publicare, orice utilizator poate raporta imagini pentru a fi eliminate, accesând secţiunea „Raportaţi o problemă” din colţul din dreapta jos al fiecărei imagini”, spun băieţii de la Google Maps. Însă, totuşi, aviz cetăţenilor. În oraşele de peste hotare, cu ajutorul acestor maşinuţe au fost surprinse imagini atât …romantice, cât şi imagini spectaculoase de la accidente, apărute mai apoi pe la televizor.

[nggallery id=2079]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea