Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Marșul Factorilor Poștali 2016, la Alba Iulia: Ioan Trif și Nicoleta Petruș, câștigătorii ediției din acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 20 de poștași din județul Alba au participat, sâmbătă, la faza județeană a competiției ”Marșul Factorilor Poștali” ce a avut loc pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, această ediție fiind câștigată de Ioan Trif și Nicoleta Petruș.

Marsul Factorilor Postali54”Marșul Factorilor Poștali” a ajuns în acest an la cea de-a 37-a ediție, iar, potrivit directorului Oficiului Județean de Poștă Alba, Ioan Florea, competiția este benefică pentru deoarece îmbină sportul cu socializarea și oferă ocazia poștașilor să se reunească.

”Distanța standard este de doi kilometri pentru femei și trei kilometri pentru bărbați, dar astăzi fiind o zi cu o temperatură ridicată, pentru a nu a avea surprize, am redus distanța. Fetele au parcurs un kilometru, iar băieții doi kilometri”, a spus Ioan Florea.

Cei mai buni concurenți au fost premiați cu bani, cadouri, diplome, medalii și suveniruri. În acest an, premiul întâi a fost câștigat de Ioan Trif, din Sâncel, și Nicoleta Petruș, din Alba Iulia, care vor participa la faza națională.

Locurile doi și trei au fost câștigate de Scrob Liviu (Alba Iulia) și Cristea Marius (Blaj), respectiv Gaiță Ramona Ileana (Abrud) și Nicoleta Costan (Aiud).

Ioan Trif a spus că meseria de poștaș implică foarte multă activitate fizică, iar această competiție este binevenită.

”Eu mai mereu am fost locul 1 pentru că practic sport. Traseul, în acest an, nu a fost  foarte greu. Competiția este binevenită, un prilej de întâlnire pentru poștași. Munca noastră presupune mult sport. Eu merg cam 15 kilometri zilnic”, a declarat Ioan Trif.

Cea mai experimentată participantă, Augustina Ciapă, care se află la a 24-a participare, a primit un premiu special din partea organizatorilor.

”Anul acesta participă un număr mai redus de poștași. De multe ori, în participările mele, am câștigat locul 1. Îmi place sportul și o să mai iau parte. Activitatea de poștaș e foarte frumoasă pentru că avem ocazia să socializăm cu oamenii. Am ieșit din fabrică să devin poștaș”, a spus Augustina Ceapă, în vârstă de 59 de ani.

Organizatorii au oferit mai multe recompense, iar între cei premiați s-a aflat și cel mai tânăr poștaș, Gavril Pleșa, din comuna Albac, în vârstă de 20 de ani, care lucrează de doar șapte luni.

Premiul de excelență pentru întreaga activitate l-a primit Oargă Agafia și Câmpean Maricuța (pensionate), iar Neaga Vasile (61 de ani) premiul pentru cel mai vârstnic participant. Un astfel de premiu a fost acordat și domanei Ciapă Augustina ( 59 de ani), din Alba Iulia.

De asemenea, a mai fost acordat două premii, pentru cei mai tehnici poștași, lui Mărginean Mircea din Blaj și doamnei Augustina Ciapă.

La finalul marșului, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria lui Motora Dănuț (46 de ani), factor poștal din Câmpeni, decedat recent.

Printre cei prezenți la eveniment, alături de directorul Oficiului Județean de Poștă Alba – Ioan Florea, s-au numărat liderul sindical Nicolae Albu, președintele CJ Alba, Ion Dumitel, subprefectul Mihaela Albu, viceprimarul municipiului Alba Iulia – Gabriel Pleșa, deputatul Dan Coriolan Simedru, consilieri locali și județeni.

Marșul poștașilor se organizează în fiecare an și are trei faze: județeană, națională și balcanică. Faza națională se va organiza la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, potrivit organizatorilor.

Revenim cu mai multe imagini

[nggallery id=2386]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea