Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Luna faptelor bune la Colegiul Militar din Alba Iulia: 35 de elevi au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei în suferință

Publicat

în

FOTO| Luna faptelor bune la Colegiul Militar din Alba Iulia: 35 de elevi au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei în suferință

În luna faptelor bune, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a decis să intre și ei în „hora” faptelor bune, astfel 35 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au donat sânge.

„Suntem din nou solidari cu cei aflați în suferință, bolnavii care au nevoie de tranfuzii de sânge, conștienți că stocul de sânge din spitale este insuficient. 35 de elevi din clasele a XII și a XI-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” au donat săptămâna aceasta sânge, din dorința de a oferi o speranță și șansa la viață celor care suferă. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Centrului de Tranfuzie Sanguină Alba.

Electrica Furnizare Discount

„Atât eu, cât și colegii mei eram foarte nerăbdători să donăm sânge, întrucât știm că este mare nevoie de sânge în spitalele din România. Am luat exemplul generațiilor trecute și am reușit să ne mobilizăm foarte bine, chiar în ultimele zile înaintea vacanței de Crăciun, lucru care ne bucură și mai mult, știind că am făcut o faptă bună în preajma sărbătorilor. În timpul donării nu am avut probleme, ceea ce ne încurajează să repetăm această experiență și pe viitor. Prin această acțiune sperăm să îi motivăm și pe alții care au posibilitatea, să îi ajute pe cei aflați în suferință”, a spus eleva plutonier major Daria Pascu.

„A merge și a dona sânge a fost o alegere a compasiunii. În această zi am simțit că a fi erou nu înseamnă a face gesturi, că eroismul reprezintă normalitatea, el stă în gesturi mici care cel mai adesea nu vin cu vreun cost pentru cel care le face, ba chiar mai mult îi pot aduce unele beneficii asupra sănătății. Spre exemplu, conform studiilor medicale, donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.

Și totuși, dacă știm că prin alegerea de a dona contribuim la redarea unei șanse la viață pentru ceilalți, dacă știm că avem posibilitatea de a fi eroi, eroi cărora le revin chiar și unele beneficii ca urmare a gestului de eroism, mă întreb, de ce atât de puțini dintre cei eligibili pentru a dona sânge, aleg să o facă. M-am gândit, cred că motivele sunt diferite și uneori nejustificate, dar cred totodată că noi, cei care alegem să donăm, putem fi un exemplu pentru cei care nu au donat, îi putem influența într-un mod pozitiv, îi putem determina ca în locul indiferenței să aleagă compasiunea, așa cum și noi am făcut-o. Donează sânge, fii erou!”, este îndemnul elevului sergent major George Roșca.

Elevii și personalul colegiului participă periodic la astfel de acțiuni umanitare pentru că înțeleg importanța acestui gest și dau astfel un exemplu comunității, încurajând și alte persoane să doneze sânge.

Gestul elevilor militari nu s-a oprit aici. Bonurile pe care le-au primit în urma donării de sânge le vor oferi unor persoane nevoiașe și colegului lor, a cărui casă a fost distrusă în urma unui incendiu”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la Blaj: Două femei, transportate la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme

Publicat

în

Accident rutier la Blaj: Două femei, transportate la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 22 ianuarie, în Blaj, unde un bărbat de 47 de ani a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 26 de ani. Două femei au ajuns la spital, în urma incidentului rutier.

La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 13.25, la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Poet Andrei Mureșianu din Blaj, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de o tânără, de 26 de ani, din Blaj.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier, două femei, de 41 și 48 de ani, pasagere în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

Publicat

în

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

În 24 ianuarie 2022 este zi liberă! Românii vor avea parte de o minivacanță chiar în prima lună a anului 2022.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Atât bugetari, cât și cei care lucrează în domenii în care activitatea poate fi întreruptă vor avea parte de o altă minivacanță la finalul lunii ianuarie. Ziua de 24 ianuarie 2022 pică într-o zi de luni, astfel românii vor avea parte de o zi liberă.

Ziua de 24 ianuarie se află pe lista liberelor legale, astfel că românii vor avea o zi liberă din partea statului.

Electrica Furnizare Discount

La data de 24 ianuarie este sărbătorită Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, eveniment istoric care mai este cunoscut și sub denumirea de Mica Unire.

De asemenea, anual, acest eveniment este marcat prin manifestații în marile orașe. Pentru că Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, a avut un impact puternic asupra economiei și culturii, schimbând cursul istoriei, autoritățile au decis ca ziua de 24 ianuarie să fie liberă.

Citește și: Sărbători legale în 2022: Calendarul sărbătorilor legale pe anul în curs

Potrivit calendarului pentru anul 2022, românii au parte de 15 zile libere legale, printre care și ziua de 24 ianuarie. În 2022, 24 ianuarie pică într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că românii pot lega această zi de weekendul 22-23 ianuarie 2022 și astfel vor avea parte de o minivacanță la finalul lunii ianuarie. Aceasta este prima zi liberă legală din an, după 1 și 2 ianuarie 2022.

Unirea Principatelor Române a fost evenimentul care a schimbat cursul istoriei, astfel că, parlamentarii au decis să acorde acestei zile o mai mare importanță, așadar au introdus-o pe lista liberelor legale. Legea prin care ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă legală a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în anul 2016.

Încă din anul 2016, ziua de 24 ianuarie a fost introdusă pe lista sărbătorilor legale, în anul 2022 românii având 15 zile libere, potrivit Codului Muncii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Publicat

în

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie, la intersecția DJ 704 cu DN 7, unde o tânără de 21 de ani, din Botoșani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 20.35, la intersecția DJ 704 cu DN 7, o tânără de 21 de ani, din comuna Hudești, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier conducătoarea auto și o tânără de 16 ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare