Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Lucrarea de proiectare și execuție a Muzeului Principia, pe locul I în cadrul expoziției ”Trienala de Restaurare 2016” de la Alba Iulia. Alte premii acordate de UNRMI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

trienala-restaurare-alba-iulia01Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat, în perioada 16-17 septembrie 2016, în inima Cetății Bastionare de tip Vauban ,,Alba Carolina” din Alba Iulia două evenimente: vernisajul expoziției Trienala de Restaurare 2016, cu festivitatea de decernare a premiilor pentru cele mai bune lucrări de proiectare și execuție finalizate în ultimii trei ani asupra unui obiectiv – monument istoric, precum și lucrările Simpozionului ,,Restaurarea Monumentelor Istorice  -realizări actuale și premise pentru viitor”.

Trienala de Restaurare 2016 a avut loc la Sala Unirii, bucurându-se de participarea unui număr mare de oameni de cultură și persoane cu activitate în domeniul restaurării monumentelor istorice. La eveniment au fost prezenți și secretarul de stat în Ministerul Culturii – Oana Bogdan,, Sergiu Nistor, consilier prezidențial și Ileana Tureanu, președintele Uniunii Arhitecților din România.

trienala-restaurare-alba-iulia05La categoria Mari Ansambluri, obiectivele premiate au fost: ,,Muzeul Principia – Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina Alba Iulia” – locul I, ,,Reabilitarea Cetății de Scaun Suceava” – tot locul I, ,,Ansamblul fostei Mănăstiri Negoiești  – Șoldanu jud. Călărași” – locul al II-lea și ,,Mănăstirea Nucet jud. Dâmbovița” – locul al III-lea.

La categoria Monumente Orășenești și Țărănești, premiul I a fost acordat pentru obiectivul ,,Casa cu blazoane Chiojdu județul Buzău”, premiul II pentru obiectivul ,,Palatul Culturii Teodor Costescu Drobeta Turnu Severin”, iar premiul al III-lea pentru obiectivul ,,Muzeul de Istorie Teodor Cincu Tecuci”.

La categoria Componente Artistice, locul I a fost acordat pentru lucrarea ,,Restaurare pictură Biserica Mănăstirii Coșula jud. Botoșani”, locul a II-lea a revenit lucrării ,,Restaurare pictură Biserica de lemn Petrindu – Parcul Etnografic Național Romulus Vuia Cluj” iar locul al III-lea – ,,Templul Coral bucurești”.

A fost acordat și un premiu din partea juriului pentru obiectivul ,,Piața Cetății și Turnul Ștefan Baia Mare”. Premianții au primit plachete, medalioane și diplome cu însemnele UNRMI și date legate de eveniment.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată Simpozionului ,,Restaurarea Monumentelor Istorice _ Realizări Actuale și Premise Pentru Viitor”. Evenimentul a avut loc în Sala de Conferințe a Hotelului Medieval, de la ora 1000. Moderatorul lucrărilor a fost Prof. univ. dr. Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial.

[nggallery id=2671]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” Etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL „UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ” (CLASELE V-VIII), s-a desfășurat în data de 15.04.2024, la Școala Gimnazială Ciugud, coordonată de inspector școlar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea