Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia 2-3 (0-0)!!! „Alb-negrii”, „remontada”, prima victorie din retur, în inferioritate numerică!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a reușit o victorie de senzație la Ungheni, scor 3-2 (0-0),  „alb-negrii” reușind să întoarcă scorul în inferioritate numerică. Vizitatorii au remontat ecartul, Aldea – gol 63, au rămas în 10, însă au izbutit o remontada prin Bucurică (82) și Al. Giurgiu – dublă (85 și 87).

Primul succes din retur al formației din Cetatea Mari Uniri a fost unul dramatic. după un final incendiar, Unirea Ungheni suferind întâiul eșec din primăvară. O zi perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care și-a luat revanșa și a câștigat într-un mod incredibil trei puncte imense in plan moral, în plus Selagea și compania au primit semnale pozitive dinspre primărie. Respectiv că se vor vira fonduri în luna aprilie și vor fi achitate restanțele, motiv pentru care succesul a fost dedicat primarului Gabriel Pleșa. Unirea Alba Iulia nu mai câștigase din 4 noiembrie, 2-1 la Galda de Jos, având doar puncte în ultimele 5 întâlniri.

*O jumătate de oră nebună!

O partidă calmă și echilibrată, cu puține oportunități, s-a inflamat brusc în ultima jumătate de oră, una care a fost halucinantă. Gazdele au deschis scorul, păreau că sunt stăpâne pe situație și că se îndreaptă spre al treilea succes succesiv, mai ales că oponenții au rămas în inferioritate cu 15 minute înaintea finalului. Însă Ungheniul a primit trei lovituri năucitoare în 5 minute, răstimp în care vizitatorii au întors incredibil tabela prin reușitele lui Bucurică (primul gol stagional, nu mai marcase din 2015, când era la Concordia Chiajna!) și dubla „căpitanului” Al. Giurgiu (golgheter, cu șase reușite). Practic s-a repetat în sens invers istoria jocului din toamnă de pe „Cetate”, când Unirea Ungheni a câștigat, tot cu 3-2, deși era condusă în minutul 87, marcând în prelungiri.

*Bicheși: „Succesul acesta e piatra ce a declanșat tăvălugul”

Am spus că venim după puncte și putem spune că ne-am luat și revanța. Am gestionat foarte bine meciul după ce am rămas în inferioritate, am profitat de infatuarea și aerul de superioritate afișate de adversari. Am dovedit că Unirea Alba Iulia înseamnă ceva. Pe bancă, simțeam că egalăm, dar mi-era greu să cred că vom marca de trei ori. Glumind puțin, după cele două jocuri directe, mă așteptam la prelungiri la final. Această victorie e piatra ce a declanșat tăvălugul, vrem să nu mai pierdem până la final. Dedicăm acest succes domnului primar Gabriel Pleșa și Consiliului local, care și-au îndreptat atenția spre noi. Cu CS Ocna Mureș va fi un derby județean, cu orgolii și ambiții, așa cum sunt fiecare dispute de acest gen„, a explicat Adrian Bicheși.

*1-0, MIN. 63: cap ALDEA cu boltă, din 7 meri, după un corner bătut din dreapta de Iliescu

*1-1, MIN. 82: BUCURICĂ a egalat cu un șut din stânga, la colțul scurt, printre brațele portarului, la o pasă de la Andrei David

*1-2, MIN. 85: AL. GIURGIU reluare sub bară, la un balon respins de Feier la șutul lui Fetița

*1-3, MIN:. 87: AL. GIURGIU, lovitură liberă de denzație, în dreapta portarului

*2-3, MIN. 90+3: POTOR a redus ecartul, cu un șut din 7 metri, după pasa lui R. Rotaru

Uniriștii au rămas în inferioritate după eliminarea lui Zsigmond ce a primit două galbene în câteva minute (72, 75)

Gazdele au solicitat un penalty la o incursiune a lui Moț (54). Zsigmond (73) a scos de pe linia porții șutul lui Iliescu.. La faza următoare, Dumbrăvean a reluat cu capul alături, din centrul careului.

Al. Giurgiu (45+1), incursiune încheiată cu un șut peste transversală. Petriș (43) a șutat de la 16 metri, a prins Sporea. Ocazie  bună pentru oaspeți, pasă Fetița pentru Bucurică (37), cu un șut în diagonală, puțin alături, din stânga. Primul șut pe poartă a venit în minutul 21, Fetița, de la 25 de metri, balon prins de juniorul Feier. Mâneran (10) nu a reușit preluarea într-o poziție favorabilă.

Bicheși începe cu 4 juniori în primul unsprezece (Zsigmond, V. Codrea, Bârdea, Adam) și fără un atacant veritabil în postul de vârf fiind preferat Fetița.

O bază cochetă la Ungheni, cu un teren excelent, o tribună acoperită și locuri pe scaune, plus o tabelă eectronică de marcaj. La meci asistă peste 100 de persoane, în exteriorul gardului ce împrejmuiește suprafața de joc. Înaintea jocului, oficialii uniriști i-au anunțat pe jucători că în urma discuțiilor cu primarul Gabriel Pleșa au primit încredințări că în luna aprilie vor fi virate fonduri de la primărie pentru a ajunge cu salariile la zi

Unirea Ungheni: Feier – Trăistar, Dumbrăvean, Birtalan, S. Bucur –  Aldea/ cpt  Vidrășan (56, Onețiu),  Moț, Miclean (46, Iliescu),- Mânărean, Petriș (46. R. Rotaru), rezerve Eremiaș, Laczko, Potor, Al. Roșca, Caliani, Pogăcean. Antrenor Adrian Pop – principal, Darius Miclea – secund.

Unirea Alba Iulia: Sporea – Zsigmond, Scrob, V. Codrea (77, Haj), Al. Giurgiu/ cpt – Adam (46, Joldeș; 77, M. Codrea), Bârdea, D. Lupșan, Bucurică (90, Ad. Matei) – Selagea (68, An. David), Fetița; rezerve Sântoma,N. Rus, Pocol, F. Morar. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Ștefan Mardare.

Arbitri: Ad. Pal (Oradea), Cl. Giorgiu (Cluj-Napoca), D. Popa (Băișoara) Observatori G. Bârjac (Zalău), D. Homptoh (Odorheiu Secuiesc)

Avertismente: S. Bucur (7)/ Zsigmond (72, 75), Bucurică (77)  *Cartonaș roșu: Zsigmond (75)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8136]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea