// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – FC Hermannstadt 0-1 (0-0) | Liderul a câștigat derby-ul seriei, Metalurgistul, primul eșec din 2017!

FC Hermannstadt, liderul Seriei a 5-a a câștigat derby-ul de sub Drăgana, scor 1-0 (0-0) și se poate pregăti să desfacă șampania pentru promovarea în Liga a 2-a.

Sibienii au marcat în minutul 88 prin Oița și s-au impus la limită în “partida vedetă” a etapei, ce a opus primele două clasate. Metalurgistul a suferit întâiul eșec din 2017, punându-se asttel capăt unei invincibilități ce data de 13 partide.

Grupare de sub Drăgana suferise precedentul eșec acum 180 de zile, când tot  prima clasată s-a impus în disputa de la Sibiu, în etapa a 10-a

Partida a avut multe ocazii de gol, Metalurgistul meritând cu mult mai mult decât acest eșec la limită, unicul gol fiind prefatat de o presupusă poziție de ofsaid a lui Cârstean.

*Călin Moldovan: “Nu meritam să pierdem, toate au fost împotriva noastră!”

Evident dezamăgit de rezultatul final, “principalul” gazdelor a considerat injust eșecul. “Îmi felicit jucători, sunt mândru de cum au jucat, sunt convins că până la final vom face lucruri frumoase. S-au adunat toate împotriva noastră, am pierdut nemeritat, împotriva unui adversar cu nimic superior, ce a avut două ocazii, a câștigat din fază fixă, după o greșeală personală. Trăirm dezamăgirea unui rezultat nedrept, am avut ocazii mari, dar le-am ratat. Toate s-au strâns, acele două accidentări, ale lui Bold și Stoianof, ghinionul, ratările, greșelile de arbitraj…“, a spus Călin Moldovan, ce nu a putut conta pe atacantul Ad. Radu (a suferit o infecție la un picior).

Nu punem înfrângerea pe seama arbitrajului, dar au fost erori ce ne-au afectat, nu spunem că au fost cu intenție, însă greșelile au fost împotriva noastră. La Stoianof, în prima repriză, dacă este sânge, trebuia dat avertisment, iar la faza ce a prefațat golul a fost fault la Mădălin Popa și poziție de ofsaid la Cîrstean. Asta este, obiectivul rămâne să încheiem campionatul pe locul secund”, a conchis Moldovan.

*Eugen Beza: “Meritam să câștigăm”

O declarație diametral opusă a oferit Eugen Beza: “O victorie meritată, am fost echipa ce am încercat să construim mai mult, am avut mai multe ocazii. Nu mă pronunț la poziția lui Cîrstean, dinaintea marcării golului. S-au duelat cele mai bune echipe din serie, Cugirul a dovedit prin joc locul pe care se clasează. I-am studiat în acest retur, se vede mâna lui Călin Moldovan, însă lotul nu este pe măsura pretențiilor

*min. 90+3, intră Bratu la oaspeți în locul lui Criștiu, ce a primit și avertisment

*min. 90+2, galben pentru Neacșa, spriritele se încing, au pătruns oamenii de ordine pe teren pentru a calma spriritele

*min. 90+1, Cirstean substuit de Bratima

*min. 90: avertisment pentru H. Moldovan

*0-1, MIN. 88: corner D. Tătar, Vlase greșește, iar OIȚĂ a reluat sub bară din 5 metri, cu capul

*min. 87: scăpat la limita ofsaidului, Cîrstean a șutat la colțul scurt, Vlase a acordat corner

*min. 85: avertisment pentru Marinoiu

*min. 84: liberă Itu de la 25 de metri, în brațele portarului

*min. 82: Udrea, înlocuit de Iovănescu

*min. 78: a ieșit Necșulescu, a intrat Fotescu la Hermannstadt

*min. 76: o nouă ocazie mare a gazdelor, Șuteu blocat la 7 metri de Pîrvulescu, iar L. Tudor a șutat din apropiere, în diagonală, pe lângă bara stângă!

*min. 72: același Dîlbea a șutat de la 18 metri peste transversală

*min. 70: cap alături din 7 metri Dîlbea, la centrarea lui D. Tătar!

*min. 69: șut Neacșa de la 25 de metri, reflex de senzație Vlase ce a respins în corner!

*min. 68: Șuteu a tras de la 18 metri, H. Moldovan a prins în doi timpi

*min, 59: înlocuire la vizitatori, a ieșit Petrescu, a intrat Neacșa

*min. 58: șut Măd. Popa de la 17 metri, puțin pe lângă bara dreaptă, milimetric, mingea fiind deviată de Dîlbea, fără a se acorda corner!

*min. 53: oportunitate importantă pentru lider, Necșulescu, fostul cugirean, scăpat singur a lobat peste transversală din 10 metri

*min. 46: avertisment pentru Piko

*min. 46: o nouă modificare din motive medicale la Metalurgistul, a ieșit Stoianof, a intrat M. Udrea

0-0 la pauză

*min. 45: avertisment pentru Stoianof, pentru fault la Dîlbea

*min. 41: Itu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, prinde H. Moldovan

*min. 40: Stoianof este accidentat la arcadă, după un duel cu Pîrvulescu

*min. 38: jocul este întrerupt, Vlase primește îngrijiri medicale, după un contact cu Petrescu,

*min. 32: Itu a încercat să-l suprindă pe portarul advers, cu un șut de la 70 de metri (!), Moldovan a deturnat in extremis de sub transversală în corner!

*min. 31: șut Dîlbea mult peste transversală, de la 27 de metri

*min. 24: prima oportunitate a oaspeților, după un corner și mai multe dueluri aeriene în careul cugirean, Pîrvulescu a șutat din 8-9 metri peste transversală!

*min. 23: grea pierdere pentru Metalurgistul, Bold s-a accidentat, fiind înlocuit de Marinoiu, Tăban a trecut fundaș dreapta

Metalurgistul a început mai bine jocul, fiind mai periculoasă în fața porții adverse.

*min. 18: după un nou corner, Măd. Popa a tras de la 15 metri, pe jos, în brațele portarului advers

*min. 10: lovitură liberă de la 35 de metri, lateral stânga, execută Itu, iar H. Moldovan respinge în corner de lângă bara stângă!

*min. 9: ocazie mare pentru gazde, cap alături din 7 metri, L. Tudor, la cornerul lui Șuteu!

În tribune sunt în jur de 800 de spectatori, între care și 70 de fani din Sibiu, poziționați la tribuna a doua, cea mai numeroasă asistență a sezonului.

Startul partidei a fost întârziat cu șapte minute, din pricina faptului că ambulanța a ajuns la arenă cu puțin timp în urmă.

Echipe de start: *Metalurgistul: Vlase – Bold (23, Marinoiu), Cl. Maftei, Itu, Tătar – Şaucă, L. Tudor, Măd. Popa, Şuteu – Tăban, Stoianof (46, M. Udrea; 83, Iovănescu); rezerve Ciubotariu, Cioban, Codrea,Varodi. Antrenor Călin Moldovan.

FC Hermannstadt: H. Moldovan – Străulea, C. Pîrvulescu, Oiță, D. Tătar – Piko, Dîlbea – Criștiu, Necșulescu, P. Petrescu – Cîrstean; rezerve Voicilă, R. Bratu, Neacșa, Chifu, An. Moldovan, Fotescu, Bratima. Antrenor Eugen Beza.

Liderul FC Hermannstadt are opt puncte avans faţă de ocupanta locului secund, Metalurgistul Cugir, dar un meci mai mult disputat. Ultima înfrângere stagională a cugirenilor s-a înregistrat acum şase luni, în etapa a 10-a, 1-3 (1-1) la Hermannstadt, adunându-se 180 de zile de invincibilitate în dreptul echipei situată în prezent pe locul secund al ierarhiei. Din 29 octombrie 2016, la Sibiu, „roş-albaştrii” nu au mai pierdut, rezultând 13 meciuri fără eşec, o serie extraordinară ce cuprinde 11 victorii şi două remize externe (la Dej şi Recea). Metalurgistul Cugir este unica echipă din serie invincibilă în 2017, un retur fabulos, cu 22 de puncte adjudecate din 24 posibile.

Foto: Alexandru CODREA

Dan HENEGAR

10 Răspunsuri la FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – FC Hermannstadt 0-1 (0-0) | Liderul a câștigat derby-ul seriei, Metalurgistul, primul eșec din 2017!

 1. FC Hermannstadt 28.04.2017 la 19:27

  Mai bine ca voi sa promiteti live-text si sa-l oferiti, decat ca altii care au promis Live-Video si ne-au facut sa nu mai mergem la meci

 2. Ion 28.04.2017 la 19:33

  Trei concluzii:
  1. Moldovan, fără nici un obiectiv, nu are cojones deloc.
  2. Îl introduci pe Iovanescu pentru ca da bine cu capul; golul a fost dat de Oița care a plecat fix de lângă el.
  3. De departe Udrea peste oricare altul in spatele vârfurilor

 3. LiviuM 28.04.2017 la 20:07

  Cine e pe primul loc? Sibiul eeee!

 4. LiviuM 28.04.2017 la 21:30

  Multumim, pentru live text, v-am urmarit…Hai Sibiul!

 5. Carcotasul 28.04.2017 la 22:26

  Metalurgistul nu are bani de esalonul superior deci sigur a vandut meciul.Restul a fost teatru

  • LiviuM 29.04.2017 la 11:57

   Probabil, ce altceva se mai poate spune dupa 0-1.

 6. Cugir 28.04.2017 la 22:38

  FC Herpesstadt…..nimic altceva de spus.

  RUSINE!

  • Eu, sibianul 29.04.2017 la 12:28

   Echipa buna Cugirul, suporteri de KKO! Unul vede vanzari, altul face jocuri de cuvinte inepte… pacat de echipa…

 7. Ighiu 29.04.2017 la 9:29

  Cu buget de 10 miliarde anual cum sa nu fie bani de liga 2?ca nu se doreste asta e altceva.e mai bine sa se împartă 5-6 miliarde la 2 persoane.cum e sancționat pahone ca de 4 ani toaca banii fara nici un rezultat.galda e aproape de promovare cu 1 miliard buget.

 8. LiviuM 29.04.2017 la 11:58

  Supararea e mare, va reveniți cu siguranta!