FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 1-3 (1-1) | „Alb-negrii” au depășit criza în derby „de Alba”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Unirea Alba Iulia a depășit criza în derby „de Alba”, câștigând cu 3-1 (1-1), pe „Stadionul Dragostei”, cu CS Ocna Mureș, „lanterna roșie” a Seriei a 4-a. După 8 jocuri fără succes, „alb-negrii” au găsit alinarea împotriva formației conduse de Mihai Manea, câștigând de justețe, grație reușitelor semnate de P.Păcurar (29), Cl. Oara (65) – din postura de rezervă, și Al. Giurgiu (76), la ultimele două pasnând Selagea, respectiv Val. Drăgan (33).

Amfitrionii au reușit să egaleze, au sperat dar au căzut fizic după pauză, uniriștii profitând din plin. Unirea Alba Iulia a reușit, în sfârșit, să câștige, s-a reabilitat și așteaptă încrezătoare derby-ul de pe „Cetate” cu liderul Șoimii Lipova, în vreme ce ultima clasată rămâne cu un singur punct, în subsol, depărtată de pluton.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

*S-a aruncat prosopul!

La final, ironic, un suporter ocnamureșean s-a deplasat din tribună și a aruncat prosopul (la propriu), în zona băncilor de rezerve, în preajma tunelului ce duce la vestiare, gest sugestiv, referitor la situația echipei „Soda dragă”!

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

 

*0-1, MIN. 29: P. PĂCURAR a deschis scorul cu o lovitură liberă de la 17 metri, pe lângă zid, în stânga lui Decean

*1-1, MIN. 33: VAL. DRĂGAN a preluat în centrul careului o centrare de la Hidișan și a șutat în stânga lui Căt. Suciu, reușind egalarea la primul șut pe poartă al gazdelor

*1-2, MIN. 65: CL. OARA, abia intrat în teren, a înscris din alunecare, bară gol, din careul mic, la o faza lucrată pe traseul Davidaș – Selagea

*1-3, MIN. 76: AL. GIURGIU reluare cu capul din careul mic, la o pasă excelentă venită de la Selagea

În minutul 53, R. Ivan a trecut pe lângă balon în careul mic, la o lovitură liberă executată de P. Păcurar. În minutul 56, P. Păcurar execută o lovitură liberă din lateral, mingea lovește transversala. Ocazie mare pentru gazde, portarul Căt. Suciu a bălbăit o minge, dar Val. Drăgan, aflat în careul mic, nu a profitat (62). Peste un minut, fază identică la buturile celelalte, dar Decean revine și reține. După 2-1 pentru Unirea, o altă oportunitate a vizitatorilor, Cl. Oara trimite aiurea din 5 metri la eroarea lui Decean, iar Davidaș a șutat peste (70). M. Domșa (71) a avut egalarea în gheată, șutând de la 18 metri, puțin alături. Penalty neacordat pentru oaspeți, la un duel P. Păcurar – Gorba (72)!!! În minutul 83, Decean are un reflex de senzație la șutul lui Cl. Oara!

Egalitate la pauză, după o confruntare atractivă, dominată de vizitatori.

În tribune sunt în jur de 500 de spectatori, uniriștii, prin vocea lui S. Mureșan, refuzând tradiționala poză de grup dinaintea jocului!

Partida a început echiibrată, fără oportunități, uniriștii având inițiativa. În minutul 18, Selegea a tras mult peste, de la marginea careului. F. Morar (22) a reluat cu capul în plasa laterală, la o ezitare Decean, după o minge lungă. P. Păcurar (23) a trimis primul șut pe poartă, dintr-o lovitură liberă laterală, boxată de Decean

*Fără A. David, la „Soda” debutează Decean și C. Marc

În distribuția Unirii nu se regăsește An. David – accidentat, fiind substituit pe foaia de joc de S. Mureșan, ce a intrat titular. Surprize și în formula „Sodei”, unde debutează portarul Decean și fundașul lateral C. Marc (21 de ani, originar din Bistra, ce a jucat la CFR Cluj, apoi până în 2016 la ASA Tg. Mureș, plecând ulterior în Anglia), pe foaia de ezervă fiind trecuți doi portari, Iviniș – ca și jucător de câmp

Echipe:

CS Ocna Mureș: Decean –  Kiss (42, Guț), Gorba, Borșoi, C. Marc – Cimpoieșu (77, Moise) – S. Șimandi, Hidișan (53, M. Domșa), P. Man, A. Gherman (70, T. Cristea) – Val. Drăgan; rezerve Țiboc-  D. Iviniș. Antrenori Mihai Manea, Ioan Ilie, George Țălnar și Petre Clep

Unirea: Căt. Suciu – R. Ivan (62, Davidaș), Potopea, I. Grozav, Vitinha – Al. Giurgiu (85, Goguța) – F. Morar, Selagea (80, Cl. Marcu), Tat, P. Păcurar – S. Mureșan (62, Cl. Oara); rezerve Sporea – L. Dan, Scrob. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Arbitri Roxana Recorean (Mediaș), Ș. State (Curtea de Argeș), N. Marin (Suseni) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), M. Ștefan (Orăștie)

Avertismente: Kiss (18), A. Gherman (24)/ P. Păcurar (15), Potopea (27)

Nou-promovata ocnamureșeană râvnește încă de la începutul sezonului să trăiască sentimentul unei victorii în eșalonul terț, în vreme ce formația din Cetatea Marii Uniri s-a stins treptat și a ajuns să se chinuie în anonimat, bifând 7 săptămâni de când nu a câștigat, vorbindu-se de un moral ajuns la cota de avarie pentru ambele combatante! Este un derby “de Alba” al suferinței, în care favoriți sunt “alb-negrii”, dar nu e de neglijat nici orgoliul echipei conduse de Mihai Manea împotriva echipei pe care a fost aproape să o pregătească.

Dan HENEGAR

3 Comentarii

florin 27 octombrie 2018 at 16:47

Era si culmea sa nu ii batem pe astia,sunt curios sa vad daca revine criza etapa viitoare cu Lipova,ca aia sunt fruntasi nu ciuca batailor.
Oricum ceva ne lipseste,probabil inca 2-3 jucatori de calitate,cat si despre banca tehnica am destule dubii.

Gogu 27 octombrie 2018 at 17:21

Prosopul ar trebui aruncat primarului care consuma banii publici cu aceasta echipa care nu aduce nimic pentru oras si pentru sport.Rusine !!!!!!!

ciclop 29 octombrie 2018 at 15:57

mai usurel sa nu-i deocheati , sa-i vedem cu cei din prima parte a clasamentului , cu codasii… nu se pune , asa ca usurel sa nu-i deocheati !!!!

Comentariile sunt oprite