Ziarul Unirea

FOTO: Libero-ul Viktoriya Delros, ultimul transfer la Volei Alba Blaj | Echipa din „Mica Romă” a achiziționat-o și pe Sorina Miclăuș

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Volei Alba Blaj a realizat al doilea transfer din această pauză, înregimentând-o pe Viktoriya Delros, internaționala din Ucraina, ce o va substitui pe postul de libero pe Suzana Cebic, indisponibilă până la sfârșitul stagiunii.

După talentata Sorina Miclăuș (extrema de 19 ani, venită de la Agroland Timișoara), echipa din “Mica Romă” și-a asigurat și serviciile Viktoriei Delros, ce va purta tricoul cu numărul 17 la noua sa echipă. Legitimată ultima dată în țara natală, la Galychanka-Galeksport Ternopil, Delros (1,72 metri) va împlini 26 de ani în 12 mai și în trecut a mai evoluat în Franța, la echipe precum RC Cannes și Le Cannet Volley Ball. Nou-venitele pot debuta în distribuția liderului invincibil al Diviziei A1, în cursul săptămânii viitoare, când sunt prevăzute primele jocuri din 2019, la Galați (15 și 16 ianuarie), meciuri ce prefațează returul din optimile Cupei CEV, în deplasare, în Cehia, la Prostejov, în 22 ianuarie.

ELIT

După ce au fost identificate problemele medicale ale Suzanei Cebic, Volei Alba Blaj a fost obligată să aducă o altă jucătoare pentru a acoperi respectivul post. Prima țintă a fost tot de la Agroland Timișoara, Teodora Pusic – campioană mondială cu Serbia, însă aceasta a preferat să meargă la CSM Tîrgoviște, nefiind încântată de durata contactului propus de Blaj: un an și jumătate.

Dan HENEGAR