Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Lansarea proiectului ,,Viitorul începe azi”, la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir

Publicat

în

În amfiteatrul 2, de la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir a avut loc lansarea proiectului ,,Viitorul începe azi”, proiect prezentat de către directorul unității școlare, profesoara Ionela Cozmescu. Obiectivul general în conformitate cu ţinta strategică  din Proiectul de dezvoltare instituţională a şcolii este Creşterea calităţii actului instructiv-educativ prin derularea de programe şi strategii pentru asigurarea unui climat stimulativ pentru performanţă, prin ofertarea unui curriculum la decizia şcolii diversificat şi atractiv, realizat prin consultarea elevilor şi părinţilor şi cuprinderea a cât mai mulţi elevi într-o formă de educaţie extracurriculară, pentru facilitarea tranziţiei de la învăţământul secundar la cel terţiar.  

Acest obiectiv presupune îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor din învățământul liceal, prin derularea de programe și strategii didactice adaptate nevoilor specifice, cu implicarea activă a comunității, pentru creșterea ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat și facilitarea tranziției de la învățământul secundar la cel terțiar.

Potrivit directoarei coegiului, acest demers va însemna: Creșterea cu 2% până la sfârşitul proiectului, respectiv cu 0,5% înfiecare an, a ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat a elevilor ColegiuluiNațional„David Prodan”Cugir, prin activități de remediere școlară; Stimularea interesului și a motivației pentru învățare a elevilor dezavantajați din punct de vedere social, pe parcursul desfășurării proiectului, prin programe de dezvoltare personaleși de îmbunătățire a abilităților socio-emoționale, în vederea facilitării inserției absolvenților în învățământul superior sau pe piața muncii; Reducerea absenteismului cu 10% până la sfârşitul proiectului, respectiv cu 2,5% pe an, prin activităţi de consiliere şi orientare şcolară şi prin implicarea elevilor în activităţi extracurriculare; Menţinerea ratei de absolvire a elevilor claselor terminale la 100% prin abordarea unor strategii didactice moderne şi dotarea în acest sens a unor săli de clasă şi cabinete cu echipamente IT și software.

Elit - Gustul Desăvârșit

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 255 de elevi ai claselor IX-XII ai Colegiului Național David Prodan Cugir de la cele trei specializări: matematică-informatică (intensiv informatică), științe ale naturii și filologie (intensiv limba engleză).

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor participa la activităţi pedagogice și remediale la clasa a XII-a la limba română, matematică, istorie, biologie/ chimie/ socio-umane/ geografie/ informatică/ limbă modernă, activităţi remediale pentru clasele IX-XI, activităţi de consiliere și de sprijin pentru grupurile dezavantajate. Aceștia au fost aleși pe baza unor criterii transparente, ce au vizat: anul de studiu, dificultățile observate în progresul şcolii.

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt, pe de o parte părinții și familiile acestor elevi,  elevii colegiului care nu sunt participanţi direcţi ai proiectului, dar care pot fi beneficiarii acestuia prin diseminarea de informaţii și de experienţă a celor implicaţi ȋn proiect, cadrele didactice, comunitatea locală, centrele de învățământ superior, agenții economici ai orașului și nu în ultimul rând, centrele de cercetare și perfecționare.

Principalele beneficii ale rezolvării problemelor constate la nivelul instituției de învățământ ar fi următoarele: prin creșterea promovabilității la examenul de bacalaureat, un număr mai mare de elevi ar beneficia de posibilitatea urmării unor studii superioare și de șansa inserției pe piața muncii. Activitățile remediale se vor desfășura după orele de curs, profesorii implicați făcând parte din Consorțiul de învățământ local, aceștia fiind remunerați din bugetul proiectului. Locul derulării lor vor fi sălile de clasă și cabinetele de specialitate.

Pentru buna desfășurare a tuturor activităților se vor utiliza materiale didactice create și multiplicate de către profesorii noștri precum: fișe de lucru, materiale informative, sinteze, auxiliare, scheme recapitulative; realizarea lor va fi susținută financiar din bugetul proiectului. Grupele sunt organizate ținându-se cont de rezultatele obținute de elevi pe parcursul anului școlar și de tipurile de dificultăți înregistrate. În desfășurarea acestor activități se va urmări prioritar recuperarea/consolidarea cunoștințelor deficitare, precum și exersarea abilităților de comunicare scrisă/orală la limba română/limbile moderne și a competențelor specifice la matematică. În felul acesta preconizăm atingerea activităților se vor utiliza materiale didactice create și multiplicate de către profesorii noștri precum: fișe de lucru, materiale informative, sinteze, auxiliare,  scheme recapitulative.

Realizarea lor va fi susținută financiar din bugetul proiectului. Grupele sunt organizate ținându-se cont de rezultatele obținute de elevi pe parcursul anului școlar și de tipurile de dificultăți înregistrate. În desfășurarea acestor activități se va urmări prioritar recuperarea/consolidarea cunoștințelor deficitare, precum și exersarea abilităților de comunicare scrisă/orală la limba română/limbile moderne și a competențelor specifice la matematică. În felul acesta preconizăm atingerea primelor trei obiective propuse în proiect Membrii echipei, la nivel instituțional sunt: directorul unităţii de învăţământ- coordonator, 5 profesori din cadrul colegiului, administratorul financiar, administratorul de patrimoniu, secretarul instituţiei,un reprezentant al Consiliului Local, președintele Consiliul Reprezentativ al părinților, președintele Consiliului Elevilor Colegiului Național ”David Prodan” Cugir.

  (C.P.)

[nggallery id=4723]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

La sfârșitul acestei săptămâni, pe raza judeţului nostru vor avea loc mai multe evenimente în spaţiul public astfel că echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor executa misiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării „Ziua Rozelor”, organizată în localitatea Ciumbrud, precum și pe timpul festivalului „Cultură pentru Cultură” din Luncile Prigoanei.

Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea sportivă „Turul Ciclist al Sibiului”, care va avea ca loc de desfășurare zona Șugag-Dobra-Jina.

Elit - Gustul Desăvârșit

În vederea evitării unor evenimente neplăcute, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă ,,112”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Publicat

în

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Târgul de Joburi, organizat de Primăria municipiului Aiud, a însemnat participarea a 20 de companii aiudene, care caută să angajeze peste 230 de noi oameni.

Pozițiile au fost dintre cele mai diverse, potrivite atât pentru cei cu studii superioare sau medii, cât și pentru cei fără studii: contabil, tehnician în construcții, manager hotelier, director de magazin alimentar, agent vânzări, manager cooperativă, inginer horticol, personal curățenie, șef de tură magazin alimentar, portar, șofer, spălător de vase, ospătar, ajutor de ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, recepționer hotel, vopsitor, lăcătuș, sudor, economist, director adjunct de magazin alimentar, lucrător comercial, brutar, patiser, gestionar magazin, tâmplar, zidar, electrician, fierar betonist, subinginer constructor, muncitori necalificați, etc.).

Rezultatul pozitiv al evenimentului constă în faptul că o parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă, iar alții interesați pot în continuare să identifice un loc de muncă în baza centralizării pe care am realizat-o.

Elit - Gustul Desăvârșit

Târgul de Joburi a fost apreciat și de către antreprenorii aiudeni, care ne-au transmis faptul că este primul târg de joburi la care participă, la inițiativa unei primării din județul Alba. De asemenea, faptul că în urma acestui târg își vor putea găsi fie și un angajat, este un succes.

Sunt puține situațiile în care autoritatea publică locală poate crea locuri de muncă în mod direct. Cei care creează locuri de muncă sunt antreprenorii, iar Primăria municipiului Aiud sprijină antreprenoriatul aiudean pentru că este cel care aduce plus-valoare și bunăstare în comunitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Bacalaureat 2022 la Colegiul Militar din Alba Iulia: Rezultate remarcabile, povești de succes și lecții de viață

Publicat

în

FOTO| Bacalaureat 2022 la Colegiul Militar din Alba Iulia: Rezultate remarcabile, povești de succes și lecții de viață

Absolvenții Promoției 2022 – „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” au încheiat astăzi o etapă importantă și în același timp frumoasă din viața lor, colegiul militar, pregătindu-se să își ia zborul spre noi orizonturi, cu noi aventuri și impliniri. Ei încheie cei patru ani de liceu cu o poveste despre succes și o lecție de viață, motivați de rezultatele de excepţie ale promoțiilor anterioare.

Promovarea examenului de Bacalaureat nu confirmă doar absolvirea liceului ci reprezintă și o piesă importantă din „puzzle-ul” realizării personale.

„Cifrele Examenului de Bacalaureat din acest an ne bucură și ne obligă în același timp să continuăm pe același drum al performanței. Toți cei 112 absolvenți au promovat examenul de Bacalaureat, colegiul militar albaiulian având o rată de promovare de 100%., iar mai bine de jumătate dintre absolvenți, 61 de absolvenți, în procent de 54,46%, au obținut medii peste 9,00.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, au fost obținute 21 de note de 10 la disciplinele: fizică – 9, matematică – 6 note de 10, limba și literatura română – 3 note de 10, informatică – 1 notă de 10 și biologie – 1 notă de 10, iar cea mai mare medie este 9,83, obținută de absolventa Anamaria Șteopoae.

Felicitări, dragi absolvenți, știm că aceste rezultate nu au venit ușor, în spatele lor aflându-se multe ore de studiu și efort susținut. Ele sunt o confirmare a muncii de-a lungul celor patru ani, dar și a implicării și devotamentului cadrelor didactice și a susținerii părinților”, au transmis reprezentanții Colegiului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare