Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Lansare de carte a doctorului Karlheinz Ludwig, la Cugir: Cunoscutul medic a primit Medalia de Onoare din partea orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansare de carte a doctorului Karlheinz Ludwig, la Cugir: Cunoscutul medic a primit Medalia de Onoare din partea orașului

În seara de joi, 27 aprilie, comunitatea locală cugireana s-a strâns în jurul uneia dintre personalitățile marcante ale sistemului medical local, doctorul Karlheinz Ludwig, un medic iubit și apreciat pentru profesionalismul, seriozitatea și umanitatea de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale.

În prezența a sute de cugireni, domnia să a oferit din nou, așa cum a făcut de-a lungul vieții profesionale, însă de dată această a oferit o carte memorialistică despre ” traseul prin viață al unui medic pediatru obișnuit”, așa cum însuși preciza, cu modestia carateristica.

Putem cu certitudine spune că prin lansarea cărții „Prin labirintul vieții. Din amintirile unui medic pediatru”, domnul Ludwig oferă un model de urmat pentru posteritate. Și mai oferă ceva, căci lansare cărții a avut și un scop umanitar-sumele colectate din vânzarea cărții sunt direcționate către un tânăr din Cugir, student la medicină, care nu beneficiază de susținerea unei familii.

Momentul lansării a fost apreciat de către conducerea administrației locale că cel mai potrivit prilej pentru comunitatea locală să-și exprime aprecierea și recunoștință față de activitatea depusă în orașul Cugir de către doctorul Karlheinz Ludwig. Astfel, Primarul Adrian Teban i-a acordat Medalia de Onoare a orașului ” cu scopul recunoașterii meritelor deosebite pe care domnul doctor le are în mijlocul comunității locale prin oferirea de servicii medicale prompte și de calitate, precum și pentru permanentă susținere a actului medical la nivelul orașului nostru.”

Astfel, putem vorbi despre un dublu eveniment, care s-a desfășurat la Casă Cugireana și care a beneficiat de o prezența numeroasă și foarte diversificată, de la autorități locale, medici, oameni de cultură, până la oameni care l-au cunoscut pe medicul și omul Karlheinz Ludwig.

Referitor la romanul „Prin labirintul vieții. Din amintirile unui medic pediatru”, autorul spunea că ” am căutat să-mi adun amintirile din perioada cât am practicat frumoasă profesiune de medic într-un manuscris. Câțiva prieteni inimoși m-au lămurit să public aceste amintirii și mi-au stat alături cu sfaturi, corecturi și mai ales multă prietenie și suport moral. Pentru acest ajutor neprețuit doresc să mulțumesc în ordine alfabetică: doamnei profesor Angela Păcurar, domnului colonel (r) doctor inginer Călin Curea, doamnei profesor Cornelia Ivaşcu, doamnei profesor İleana Negulescu, doamnei profesor doctor în Filologie Luminiţa Cebotari, doamnei profesor Rodica Cristina Florea şi domnului Vasile Dumitru.

În carte am încercat să prezint traseul prin viață al unui medic pediatru obișnuit. Să nu fiți dezamăgiți dacă nu veți citi despre operații spectaculoase, descoperiri științifice revoluționare sau alte întâmplări palpitante. Nu, este vorba de amintiri și întâmplări din realitatea cotidiană a unui medic practician.

Totodată, activitatea meritorie a unui grup de medici și asistente medicale, care au îngrijit cu devotament copiii orașului Cugir, ar fi păcât să fie dată uitării.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea