Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| La Sebeș, școala a fost „altfel” alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Sebeș, școala a fost „altfel” alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga”

În săptămâna 27 februarie – 5 martie 2023, peste 1500 de elevi din Sebeș, dar și oaspeți din alte zone ale țării, au participat la proiectul cultural-educativ „Școala altfel”, derulat în cadrul instituțiilor care funcționează sub cupola Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș: Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm și casa de cultură.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Peste 350 de elevi din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Brașov, Constanța, Vâlcea, însoțiți de cadre didactice, au ajuns la „Curțile dorului”, la complexul muzeal de la Lancrăm, pentru a descoperi informații inedite despre opera și viața lui Lucian Blaga.

Școlile din Sebeș au preferat să se îndrepte spre muzeu și să participe la activitățile bibliotecii. În cursul ultimei săptămâni, muzeul a fost vizitat de 329 elevi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeş, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeş și Școala Gimnazială nr. 4 Sebeş, care au făcut o incursiune în istoria orașului și a zonei, unii descoperind, alții reamintindu-și, evenimente și personalități istorice, culturale și artistice ale zonei noastre.

Cu entuziasm și veselie, biblioteca de la Sebeș a dat startul activităților din această primăvară la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, activități de care s-au bucurat peste 900 de preșcolari și elevi de la instituțiile de învățământ din municipiu și din împrejurimi. Bibliotecarele au lansat o invitație la filme cu prietenii, la povești altfel – despre curaj, generozitate, emoții, cu final magic. Copiii s-au bucurat de cărți numai bune de citit, de scriitori celebri și ilustratori pricepuți. Au aflat câte ceva și despre „comorile” ascunse în bibliotecă. Din cărți au învățat despre mari invenții, animale pe cale de dispariție, benzi desenate și ghicitori, și despre cum pot fi împrumutate cele mai frumoase și interesante cărți de la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.

Activitățile s-au desfășurat în diverse locații: în spațiul primitor și confortabil al bibliotecii, în sala „Gheorghe Maniu” și în sala de spectacole „Radu Stanca”.

Reamintim faptul că accesul elevilor din Sebeș este gratuit la toate instituțiile de cultură locale, iar Centrul Cultural „Lucian Blaga” şi-a propus să lărgească sfera oportunităților oferite școlilor, extinzându-le şi în cazul unor proiecte punctuale propuse de acestea, inclusiv ore de istorie, de științele naturii, de educație plastică sau de limba și literatura română, care pot fi desfășurate la muzeu, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, la bibliotecă.

Echipa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș transmite tuturor gânduri însorite de primăvară și invitația deschisă de a participa la activitățile cuprinse în agenda cultural-educativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 150.000 de lei date de polițiștii din Alba, în minivacanța de Paște: 24 de șoferi au rămas fără permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 150.000 de lei date de polițiștii din Alba, în minivacanța de Paște: 24 de șoferi au rămas fără permise de conducere În perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, peste 180 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere. Aceștia au utilizat, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea