Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La scrutinul organizat de PDL, Cătălin Predoiu a câştigat zona Cugir cu 70,4%. Gheorghe Falcă a luat 29,6%

Ziarul Unirea

Publicat

în

La ora 17.00 s-a încheiat la Cugir şi în cele patru localităţi arondate oraşului, scrutinul organizat de conducerea democrat – liberalilor din Alba pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României, competiţie care a avut loc în 6 judeţe ale regiunii 7 Centru. În cursa pentru fotoliul de la Cotroceni  s-au angajat  după cum se ştie prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu (fost ministru al justiţiei în guvernele Boc si Ungureanu), precum şi vicepreşedintele Gheorghe Falca (primarul municipiului Arad).

În urma centralizării la sediul PDL Cugir, a datelor pe plan local şi la nivelul localităţilor Şibot, Blandiana, Săliştea şi Ceru Băcăinţi a rezultat că din numărul de 561 de membrii de partid existenţi la nivelul celor 5 localităţi s-au prezentat la urne 380 persoane, ceea ce înseamnă ca şi-au exprimat opţiunea, prin vot secret 67,7%.

 Dintre aceştia, 264 l-au preferat pe Cătălin Predoiu,( 70,4%), iar 111 l-au votat pe Gheorghe Falca (29,6%). Au fost anulate 5 voturi.

Elit - Gustul Desăvârșit

La nivelul oraşului Cugir, din rândul celor 425 de membri aflaţi în evidenţă s-au prezentat la scrutin 260 (62%), dintre care pentru Predoiu au votat 169 (66%), iar pentru Falcă – 89, – (34%) – un număr de 2 voturi fiind declarate nule.

După cum ne-a informat dr. ing Radu Rosian – preşedintele organizaţiei PDL Cugir, absenta unui procent important din numărul membrilor de partid de la vot este din cauza faptului că a fost o zi de weekend, în care unele persoane au plecat din localitate, iar pentru alţii sâmbăta a fost o zi lucrătoare, unele unităţi din oraş, printre care şi Fabrica de Arme având program normal de activitate.

Potrivit liderului PDL, scrutinul organizat sâmbăta a fost şi un prilej de reînnoire a carnetelor de membru şi înmânarea altora, noi.

La activitatea organizata la Cugir au luat parte reprezentantul Biroului Permanent National, liderul tineretului PDL, Sorin Moldovan şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Autor: Constantin Predescu

[nggallery id=635]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în luna pentru viață, o nouă campanie de donare de sânge.

Campania se va desfășura în perioada 20-31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea. La Alba Iulia, acțiunea de donare de sânge se va desfășura joi, 23 martie, în intervalul orar 7:30 – 12:00.

„Pe lângă scopul de a aduna cât mai mulți donatori, campania își propune promovarea unei culturi a vieții. Astfel, tinerii își doresc să salveze și să protejeze vieți omenești mai întâi prin donarea de sânge, iar mai apoi prin participarea la Marșul pentru viață, programat pentru data de 25 martie 2023. Anul acesta, Marșul pentru viață se desfășoară sub genericul: „Viitorul este pro-viață”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook ASCOR Alba Iulia sau la numerele de telefon: 0757675436 sau 0745533200″, au transmis reprezentanții ASCOR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Judoka Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia obțin, din nou, performanțe extraordinare pe plan internațional. La Cupa Europeană de Juniori, Laura Alexia Bogdan a obținut medalia de argint în vreme ce Sibișan Alexandru a obținut medalia de bronz.

Competiția internațională s-a desfășurat, în perioada 18-19 martie, în Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo. Competiția a fost de tip piramidal.

Laura Bogdan, sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Cluj), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme, a câștigat 3 meciuri, însă nu a reușit să se impună în finală, clasându-se pe a doua treaptă a podiumului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești), elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme și a câștigat 4 dispute, a pierdut una, iar la final s-a poziționat pe locul trei.

La această competiție au concurat sportivi valoroși din peste 10 țări. Judoka de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

”Aceste două medalii, de argint și bronz, obținute pe plan internațional, înseamnă mult pentru CS Unirea Alba Iulia. Munca sportivilor și antrenorilor beneficiază de recunoaștere internațională. Felicitări și mult succes în continuare”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului de binder.

„Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din Municipiul Aiud și ajungând la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a transmis vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare