Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La scrutinul organizat de PDL, Cătălin Predoiu a câştigat zona Cugir cu 70,4%. Gheorghe Falcă a luat 29,6%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ora 17.00 s-a încheiat la Cugir şi în cele patru localităţi arondate oraşului, scrutinul organizat de conducerea democrat – liberalilor din Alba pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României, competiţie care a avut loc în 6 judeţe ale regiunii 7 Centru. În cursa pentru fotoliul de la Cotroceni  s-au angajat  după cum se ştie prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu (fost ministru al justiţiei în guvernele Boc si Ungureanu), precum şi vicepreşedintele Gheorghe Falca (primarul municipiului Arad).

În urma centralizării la sediul PDL Cugir, a datelor pe plan local şi la nivelul localităţilor Şibot, Blandiana, Săliştea şi Ceru Băcăinţi a rezultat că din numărul de 561 de membrii de partid existenţi la nivelul celor 5 localităţi s-au prezentat la urne 380 persoane, ceea ce înseamnă ca şi-au exprimat opţiunea, prin vot secret 67,7%.

 Dintre aceştia, 264 l-au preferat pe Cătălin Predoiu,( 70,4%), iar 111 l-au votat pe Gheorghe Falca (29,6%). Au fost anulate 5 voturi.

La nivelul oraşului Cugir, din rândul celor 425 de membri aflaţi în evidenţă s-au prezentat la scrutin 260 (62%), dintre care pentru Predoiu au votat 169 (66%), iar pentru Falcă – 89, – (34%) – un număr de 2 voturi fiind declarate nule.

După cum ne-a informat dr. ing Radu Rosian – preşedintele organizaţiei PDL Cugir, absenta unui procent important din numărul membrilor de partid de la vot este din cauza faptului că a fost o zi de weekend, în care unele persoane au plecat din localitate, iar pentru alţii sâmbăta a fost o zi lucrătoare, unele unităţi din oraş, printre care şi Fabrica de Arme având program normal de activitate.

Potrivit liderului PDL, scrutinul organizat sâmbăta a fost şi un prilej de reînnoire a carnetelor de membru şi înmânarea altora, noi.

La activitatea organizata la Cugir au luat parte reprezentantul Biroului Permanent National, liderul tineretului PDL, Sorin Moldovan şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Autor: Constantin Predescu

[nggallery id=635]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea