Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Județul Alba, la Târgul de Turism al României. Vizitatorii s-au putut fotografia în straiele lui Mihai Viteazul

Publicat

în

alba la targul de turism al romaniei07Ofertele turistice ale județului Alba au fost prezentate cu succes la ediția de toamnă (a XXXIV-a) a Târgului de Turism al României (TTR), desfășurat la Centrul Expozițional ROMEXPO din București între 12-15 noiembrie 2015. TTR este considerat a fi cel mai important eveniment dedicat turismului din România, reunind atat profesioniștii din domeniu, cât și publicul interesat de călătorii, vacanțe și programe de recreere.

În ceea ce privește județul Alba, acesta a fost reprezentat prin intermediul a două standuri expoziționale. Unul a fost standul de promovare a județului Alba, în care au expus centrele de informare turistică din Albac, Câmpeni, Șugag, Zlatna, precum și Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba. În acest mod, toate regiunile turistice ale județului Alba au putut fi reprezentate integral prin materialele de promovare expuse (pliante, broșuri, flyere, fotografii, filme). Nu departe de standul promovare a județului s-a aflat standul de promovare a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia, având la bază conceptul „100 de ani de România, 1918-2018”. Standul a fost centrat pe oferta Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, materializată prin prezența personajelor istorice, a straielor lui Mihai Viteazu (reconstituire) și a mandatelor pe care le-au primit cei 1.228 de delegați pentru participarea la Marea Unire din 1918 (reconstituire). Standul a avut, pe de altă parte, un spațiu amenajat pentru fotografie, dedicat vizitatorilor care doreau să se fotografieze cu costumul lui Mihai Viteazu sau cu personajele istorice. Pozele lor au fost, ulterior, postate zilnic pe pagina de Facebook „Turism Alba”.

Cel mai important aspect al participării Consiliului Județean Alba a fost contactul cu vizitatorii târgului, care s-au arătat foarte interesați de oferta turistică a județului Alba pentru sezonul turistic de iarnă 2015-2016. Astfel, ei au cerut în permanență informații despre trasee și activități turistice, destinații, pensiuni, căi de acces și materiale promoționale. În această privință, putem spune că atât reprezentanții Consiliului Judeţean Alba, cât și cei ai centrelor de informare turistică din județ și ai Muzeului Național al Unirii s-au declarat mulţumiți de modul în care a fost receptată oferta turistică a județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Târgul de Turism al României a fost un eveniment organizat în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc – FPTR, cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear – OPTBR, cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC și cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism – ANAT.

[nggallery id=1282](C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Publicat

în

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Arhiepiscopia Alba Iuliei anunță evenimentul „Sărbătorile copilăriei” cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie. În acest an, organizatorii invită copiii din Alba Iulia și din împrejurimi să ia parte la acest eveniment special dedicat lor.

În vederea participării la „marea sărbătoare copilărească din Cetatea Marii Uniri”, copiii trebuie să fie familiarizați cu pașii de dans ai flashmob-ului realizat de voluntarii noștri, cu melodia și cu versurile cântecului copilăriei (atașament media). De asemenea, participanții vor purta un tricou de culoare albă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Invitația organizatorilor este adresată tuturor copiilor ce pot veni individual la eveniment alături de părinții lor, dar și claselor de elevi și grupurilor parohiale ce vor fi însoțite de profesori coordonatori sau de preoți. Copiii participanți vor fi întâmpinați în incinta complexului Catedralei Încoronării de către voluntarii proiectului, care îi vor coordona pe parcursul derulării evenimentului.

Devenit deja o tradiție pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În acest an, organizația a implicat în activități și tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociației Emanoil și ai ASCOR Alba Iulia.

Programul evenimentului „Sărbătorile copilăriei”

9:30 – Întâmpinarea copiilor de către voluntari în curtea Catedralei Încoronării
10:00 – Rugăciune arhierească pentru copii la Catedrala Încoronării
10:30 – Defilarea copiilor în sunet de fanfară pe un traseu prestabilit
11:30-12:00 – Flashmob „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă
12:30 – Vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei
15:00 – Tir cu arcul și alte activități recreative organizate de Asociația Emanoil, în Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia
17:00 – Program de animație socio-educativă pentru copii, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Publicat

în

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat din Sebeș a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Acesta nu se află la prima abatere.

La data 17 mai 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un bărbat, de 59 de ani, din Sebeș, care este cercetat pentru conducere fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 16 mai 2022, în jurul orei 23.00, cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, a condus un autoturism pe DN 14B și a intrat în coliziune cu un autovehicul, rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul nu se află la prima abatere de acest fel, în perioada aprilie – mai 2022, acesta a mai fost depistat de polițiști de trei ori, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

În cursul zilei de azi, 18 mai, reținutul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 50 de sancțiuni și 4 permise de conducere reținute după o acţiune cu efective suplimentare a polițiștilor din Alba Iulia

Publicat

în

Peste 50 de sancțiuni și 4 permise de conducere reținute după o acţiune cu efective suplimentare a polițiștilor din Alba Iulia

Poliţia Municipiul Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare în municipiu şi pe raza localităţilor rurale arondate, cu scopul creşterii gradului de siguranţă publică. Au fost controlate 70 de autovehicule şi au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenţionale. Poliţiştii au identificat 5 persoane bănuite se săvârșirea de infracțiuni.

Ieri, 17 mai 2022, Poliţia Municipiului Alba Iulia împreună cu Secţiile de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, au organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia şi în localităţile rurale arondate municipiului.

La acţiune au participat, în total, 27 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au fost sprijiniți de jandarmi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ocazia acestei acţiunii au fost controlate 70 de autovehicule și 17 societăți comerciale și au fost constatate 51 de abateri de natură contravenţională, din care 4 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică şi 47 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au reținut 4 permise de conducere și au identificat 5 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

A fost efectuată o percheziție, iar o persoană, bănuită de furt, a fost reținută.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare