Rămâi conectat

Sport

FOTO: “Integrare prin fotbal”, la Bologna, program comun al federațiilor din Italia și România, destinat românilor din Peninsulă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, în Biblioteca Liceului “Galvani”, o instituție de învățământ edificată întrItalia Romania 45e anii 1915-1919 s-a lansat, în prezența lui Eugen Șerbănescu, consulul general al României, un proiect comun al federațiilor de fotbal din Italia și România, “Integrare prin fotbal”.

Michele Uva, director general al FIGC, fost elev al liceului i-a înmânat directorului actual al Liceo Galvani un tricou al naționalei Italiei, cu autografele tuturor jucătorilor și apoi a explicat utilitatea acestui demers.
După ce s-a arătat impresionat de clădirea liceului și și-a exprimat gratitudinea pentru colaborarea cu federația italiană, Răzvan Burleanu, președintele FRF a arătat că proiectul se adresează în primul rând românilor din Peninsulă. “În Italia sunt 1,4 de români, adică 46 la sută dintre cei plecați peste hotare”, a spus Burleanu. Oficialul FRF speră ca în viitorul apropiat acest proiect să dea roade în planul câtor mai mulți tineri din România care să activeze sportiv în Italia.

Foto: Lucian DANCIU, Bologna

[nggallery id=1290]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea