Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Început de an școlar 2023-2024 la Sebeș: 33% din bugetul local este alocat educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Început de an școlar 2023-2024 la Sebeș: 33% din bugetul local este alocat educației

Peste 5000 de elevi și preșcolari au început un nou an școlar la Sebeș. Consecvent convingerii că educația este cel mai important obiectiv al unei administrații publice locale, primarul Dorin Nistor reamintește că a alocat un procent de 33% din bugetul Municipiului Sebeș aferent anului 2023, adică peste 67 milioane lei pentru învățământ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În lunile de vară am repartizat peste 740.000 lei școlilor pentru investiții, echipamente, reparații, naveta cadrelor didactice etc. În funcție de noile dispoziții legale, vom asigura bugetul necesar burselor școlare, previzionate inițial la 2,6 milioane lei” continuă primarul Sebeșului.

Liceul Tehnologic – un proiect unic în România!

Fiecare centru educațional din Sebeș beneficiază de proiecte cu finanțări nerambursabile.

Obținerea de finanțări nerambursabile pentru școlile din Sebeș a reprezentat cea mai importantă axă a activității primăriei din Sebeș în ultimii ani. Construirea noului Liceu Tehnologic reprezintă un proiect unic în România, a cărui finalizare este preconizată a se realiza la finele anului viitor. Pe lista proiectelor concrete se află modernizarea clădirii corp B din cadrul Colegiului Național „Lucian Blaga” (clădirea unde învață elevii care urmează ciclul gimnazial de învățământ), modernizarea mai multor corpuri de clădiri aparținând Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu”, construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială din Petrești, precum și extinderea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit Petrești.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a: 2022, 2021

„S-a vorbit în ultimele zile de noua creșă și grădiniță din cartierul Valea Frumoasei, unde se așteaptă ultimele avize din partea instituțiilor abilitate (inclusiv de la ISU), termenul estimat de noi fiind luna noiembrie. Un obiectiv de investiții nu depinde exclusiv de voința primarului, cu atât mai mult finalizarea unei clădiri destinate actului educațional care trebuie să respecte cu rigurozitate toate circuitele de siguranță. Am început să construim o nouă creșă, tot prin finanțare nerambursabilă, și în cartierul Aleea Parc. În plus, Sebeșul beneficiază de o finanțare pentru construirea unei alte unități de învățământ preșcolar, cu o capacitate de 40 locuri, în Parcul Arini” precizează Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

La Sebeș există preocupare pentru confortul elevilor și condițiile de care aceștia beneficiază în școli, fiind accesate fonduri pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Sebeș, prin care vor fi dotate un număr de 169 de săli de clasă, cărora li se adaugă laboratoare de științe, cabinete școlare și săli de sport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea