FOTO: Încep lucrările la bazinul acoperit de înot din Blaj. Investiție a primăriei, de 4,5 milioane de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În această primăvară vor începe lucrările la bazinul acoperit de înot, ce va fi construit de Primăria Blaj din fondurile proprii. Investiţia va costa aproximativ 4,5 milioane lei (fără TVA) şi se va derula pe o perioadă de doi ani de zile, autorităţile locale sperând ca bazinul acoperit de înot să fie gata până la sfârşitul anului viitor, astfel încât să fie dat în funcţiune în iarna anului 2019/2020.

Destinaţia bazinului este mixtă, fiind construit atât pentru elevii din Blaj, cât şi pentru amatorii de înot din zona Blaj. Bazinul acoperit de înot va fi amplasat lângă baza de agrement inaugurată în 2016 şi va completa complexul sportiv din zona Iuliu Maniu – Parcul Avram Iancu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Investiţia face parte din programul „Blaj 2016-2020” al administraţiei publice locale, care şi-a propus construirea unui bazin acoperit de înot, astfel încât părinţii să nu-şi mai ducă copiii la lecţii de înot în alte localităţi. De altfel, după finalizarea construcţiei bazinului, vor fi angajaţi doi profesori de sport cu specializarea înot, bazinul fiind destinat activităţilor şcolare în fiecare zi, de luni până vineri, până la ora 14:00 şi, după o pauză de igienizare, tuturor amatorilor de înot, care se vor putea bucura de facilităţile bazinului în fiecare după amiază şi seară, în weekend-uri şi în vacanţele şcolare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Bazinul acoperit de înot va avea lungimea de 25 m şi lăţimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block starturi, şi este prevăzut cu suprafeţe de încălzire şi plajă, cele mai largi fiind în zona de start. Bazinul va avea facilităţi complete: vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saune, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii, o parcare cu 14 locuri, iluminat exterior. Atât accesul pietonal, cât şi cel auto se va face din strada Iuliu Maniu.

Clădirea în care va funcţiona bazinul de înot este acoperită „în boltă” cu arce de lemn ce sprijină cele două părţi laterale ale bazinului. Bolta din elemente de lemn laminat încleiat s-a dovedit a fi un sistem cu bune rezultate în exploatare, care nu a implicat costuri mari de întreţinere şi implementare, se arată în proiectul tehnic.

Bazinul nu se adresează activităţilor competiţionale, suprafeţele lui fiind dimensionate, atât pentru zona de înot, cât şi pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional. Suprafeţele de gardă ale bazinului şi dimensionarea vestiarelor au ţinut cont de aceste recomandări, încercând, în acelaşi timp, să ofere o suprafaţă cât mai condensată a construcţiei, se mai arată în proiectul tehnic al investiţiei.

Mai jos, câteva fotografii cu bazine de acest gen realizate în țară:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

marius 7 martie 2018 at 11:25

Bravo domn primar. Pe cand si la Alba un bazin in aer liber?

Haules Baules 7 martie 2018 at 14:39

Cand nu o sa avem ce face cu banii. Daca Blajul se trezea cu zeci de strazi rasarite peste noapte in care sa bagi bani ca sa le aduci in sec 21, ca in cazul Alba Iuliei, nu cred ca mai erau asa darnici cu banii. Bine ca nu te-ai trezit sa ceri sala polivalenta.

Eu 7 martie 2018 at 18:53

Strazile voastre private nu sunt prioritatea noastra,a celor din oras.Ati luat teren in mijlocul campului si apoi construit case,si acum vreti ca primaria sa va faca toate.Si da,vrem strand cum are cel putin Blajul,si multe altele ca sa putem zice si noi ca avem „oras capitala de judet,nu doar un smart city pe hartie!

marius 7 martie 2018 at 17:13

Nu m-am trezit, m-am culcat cand am cerut bazin in aer liber. Un oras pentru oameni si un om pentru oras. Deviza, devizului.
Ce-i drept e drept, ati asfaltat tot orasul. Mai e doar o groapa ,minuscula, pe care ati lasat-o intentionat sa cada in ea ce-i prosti de dau in gropi. Ati coafat toate doamnel si toti copacii, ati tuns iarba si oile, dar ati uitat de berbeci si tapi. Nu discriminati domnilor. Ati terminat de renovat stadionul Cetate, ati terminat de demolat stadionul Mecanica, ati impanzit orasul cu spatii de joaca pentrui iubitorii sportului, ati creat mii de spatii de parcare, ati adus investitori cu nemiluita. Doamne, cand ma gandesc cate ati facut pentru mica noastra cetate imi vine sa ies in strada si sa strig lozinci de genul: Foaie verde musuroi boi-s vechi, magarii noi: la umbra nucului din sant ati pus o rudă din neant: o ce veste minunata suntem asfaltati cu balta:
Intr-un cuvat, nu mai gasesc cuvinte de laudă, mulțu-mire și mireasă.
Haules Baules placa turnanta cu faianță și borduri cu mușchii perverși. Un comentator cu o tabletă de paracetamol va doreste un 8 Martie răcoros, ca să nu spun friguros.

Haules Baules 7 martie 2018 at 17:41

Multi vad, putini pricep…

marius 8 martie 2018 at 12:23

Unii care privesc se cred asceți alții, gen Portocala, Onea și Haules înțelepți.
Noi credem ca toate gogoașele se umfla cu un anumit preț.
,, Ei vedeau fără să vadă și auzeau fără să audă,, W.S. sau…

Comentariile sunt oprite