Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU în curtea interioară a palatului Principilor din Alba Iulia: O stivă de lemne a luat FOC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

INCENDIU în curtea interioară a palatului Principilor din Alba Iulia: O stivă de lemne a luat FOC

Un incendiu a izbucnit în cursul după-amiezii de astăzi, 25 noiembrie, în jurul orei 19:50, la Palatul Principilor din Alba Iulia.

Potrivit primelor informații, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o stivă de lemne în curtea interioară a palatului Principilor din municipiul Alba Iulia.

În aceste momente, incendiul este localizat și nu mai există periocol de propagare la construcție.

Palatul Principilor din Alba Iulia, unul dintre simbolurile Cetății Alba Carolina, şi-a trăit gloria în vremea Principatului Transilvaniei, când timp de peste 150 de ani, soarta regiunii a fost dirijată de la Alba Iulia. Invariabil, aici s-au derulat multe poveşti de dragoste între personajele importante care s-au perindat prin uriaşa clădire.

Reşedinţa principilor ardeleni a constituit pe parcursul epocii centrul şi cea mai importantă scenă a vieţii politice din Transilvania. Palatul cu 250 de încăperi înregistrează cinci secole de existenţă cu modificări, refaceri şi adăugiri până în secolul XVIII. Odată cu cucerirea Transilvaniei de către austrieci, Palatul a fost transformat în cazarmă şi a rămas cu acest statut timp de 300 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea