FOTO: Gheorghe Funar, noul președinte al PRM. Vadim Tudor îi numește găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari

Congres PRM Alba IUlia iulie 2013 (6)*Vadim Tudor, exclus din partid, în lipsă.

*Gheorge Funar, noul președinte al PRM.

ELIT

UPDATE: Votul participanților la Congresul PRM a decis cu majoritate de voturi (4 împotrivă și 3 abțineri) excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor și alegerea lui Gheorghe Funar în funcția de președinte pentru următorii 4 ani.

La Alba Iulia s-a desfășurat astăzi Congresul Extraordinar al PRM, la care au participat peste 750 de delegați din 30 de organizații județene ale partidului. După discursuri dezlănțuite și uneori patetice aceștia au votat noile structuri de conducere ale Partidului România Mare.

Marele absent la acest eveniment, al cărui nume nu apare de altfel pe nicio listă de candidaturi, este fondatorul, președintele și imaginea acestui pardid din ultimii 22 de ani, Corneliu Vadim Tudor. Acesta nu recunoaște congresul organizat la Alba Iulia, pe care îl consideră un puci, pus la cale de mai mulți trădădători, conduși de Gheorghe Funar.

Congres PRM Alba IUlia iulie 2013 (11)Fostul senator PRM și primar al Clujului, urmează să fie uns de PRM-iști noul președinte al partidului. Deși, pentru a da impresia unei competiții în interiorul partidului, în cursa pentru funcția supremă în PRM s-a înscris și Ciontu Corneliu, necunoscut nici de cei mai multi dintre participanții la congres.

Funar și susținătorii săi au simțit că dinozaurul PRM poate fi resuscitat pentru următoarele alegeri generale, după ce o parte importantă din electoratul său, care migrase la PP-DD și înspre Traian Băsescu, poate fi acum recâștigat. Este dovedit faptul că în perioadele de criză economică și tensiune socială, partidele naționalist-extremiste cresc semnificativ în preferințele electoratului. (vezi. Franța, Italia, etc).

Gheorghe Funar a și lansat deja primele mesaje către electoratul pe care intenționează să îl câștige, odată ce Vadim Tudor este mazilit. Declarațiile de genul “maghiarii vor să ne ia Ardealul” sau ultima, transmisă chiar astăzi către presă, respectiv un denunț penal, semnat în nume persoanl și al partidului, făcut către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în care este solicitată “stoparea jafului de la Roșia Montană” și tragerea la răspundere a celor responsabili de săvârșirea unui întreg șir de infracțiuni, precum constituirea unui grup infracțional, trădare, genocid, dare și luare de mită, etc.

Atmosfera la congresul partidului al cărui membri au cea mai mare medie de vârstă dintre toate formațiunile politice din România este încărcată. Oamenii sunt entuziasmați, pentru că tocmai când credeau că PRM-ul se află în etapa de îngrijiri paliative, cineva le-a redat speranța că acesta se poate ridica din nou, ca pasărea Phoenix.

Votul pe care îl dau cei peste 750 de delegați ai partidului este secret și urmează să desemneze conform Legii partidelor politice şi Statutului PRM, organele de conducere colectivă ale PRM: Consiliul Naţional, Comitetul Director şi Biroul Permanent, respectiv preşedintele, prim – vicepreşedintele şi secretarul general al partidului.

Pe lista buletinului de vot cu, “Propuneri pentru alegerea Consiliul Naţional” (178 membri) se află și 5 membri PRM din județul Alba: Crişan Emil (președintele filialei AB), David Cenariu Maria, Morschi losif, Gherman Oorel și Roman Constantin.

Propuneri pentru funcția de președinte:

Funar Gheorghe

Ciontu Corneliu

Propuneri pentru alegerea Comisiei Centrale de arbitraj (7 membri):

Bălan Cristina (București)

Mânzat Dan (Cluj)

Diță Marcel (IF)

Pașcu Dumitru (MM)

Avramescu Nicușor (BH)

Crețu Ioan (SV)

Marin Alain Daniel (VL)

Propuneri pentru alegerea Comisia Centrală de control financiar (7 membri):

Frumosu Mariana (B)

Râsnic Ioan (SV)

Ilie Fheorghe (VL)

Popovici Andronic (TM)

Bulzan Petru (CJ)

Vadamanu Mia (BR)

Goarnă Sofia (BN)

Congresul Extraordinar al PRM se va pronunţa şi asupra presupuselor abuzuri ale fostului lider al partidului, Corneliu Vadim Tudor, revocat din funcţie de plenara Consiliului Naţional a partidului din 15 iunie și propus pentru excluderea din partid.

Poziția tribunului reiese clar dintr-un comunicat semnat „Biroul de Presă al PRM” publicat, joi, în Ziarul Tricolorul.

„Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei P.R.M., punîndu-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari – Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid. Acesta, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formaţiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcţia de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atât la ultimele cicluri de alegeri (2%), cît şi în fruntea Filialei Cluj”

Vom reveni cu rezultatele alegerilor.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

24 Comentarii

Carcotasul 27 iulie 2013 at 14:33

Incurca-i Drace! Ce imi place, imi place la nebunie cand vad corbii ca se bat pe cadavre!

contribuabilu` 27 iulie 2013 at 15:23

Securisti – nesecuristi, macar cateodata PRM-eul „combate” bine – nu ?! S-ar zice ca ar fi oaresce „democratie” in Romanica – si nu numai pt ungurii care ne fac in toate felurile ! Cum fostii, actualii si (probabil) viitorii nostrii „iubiti politicieni”, nu gasesc nimic de zis impotriva acestor fapte petrecute la lumina zilei, cred ca revitalizarea de care pomeneste ziarul este totusi benefica .

jiji 27 iulie 2013 at 18:11

TRAIASCA ROMANIA MARE !!!.

ardeleanul 27 iulie 2013 at 21:35

Nu stiu daca pot folosi sigla PRM atat timp cat este inregistrata de Corneliu Vadim Tudor,poate este un alt partid care trebuie sa se inregistreze oficial!

Status-Quo 27 iulie 2013 at 22:09

La PRM tocmai s-a inlocuit tusea cu junghiul.

Ghita 28 iulie 2013 at 12:33

Si Basescu a inlocuit tusea cu junghiul adica pe Boc cu noul Boc.

Status-Quo 28 iulie 2013 at 13:35

Basescu n-a facut decat sa valideze (n-ar mai fi validat) ceea ce cei aprox 4,5 milioane – o minoritate raportata la intre electoratul romanesc – au votat. Berbecii astia au inlocuit o pneumonie cu un cancer, vorba lui Liiceanu.

Aurelian 28 iulie 2013 at 16:14

Mare bucurie la Budapesta, s-a aflat ca Funar Gyorgy, ii noul presedinte la Partidul Romania Mare. A capatat simpatia ungurilor, de cand a vopsit in rosu, galbe si albastru(veres, sarga, kék), adica in culorile Budapestei, bancile din parc, si autobuzele)! La asezat alaturi de dr. Petru Groza, erou national ungar, ca a facut Regiunea Autonomo magyara, si Draghici, ca s-a opus dizolvarii regiunii!

Plici ! 28 iulie 2013 at 18:52

Ti-a venit graiul tataie Status Quo ? Ca te-ai cam dat la fund, dupa ce v-au tras un sut un cur astia cu minoritatea… Dar, apropo de minoritati: stiu si eu una, de vreo 7,4 …

Status-Quo 28 iulie 2013 at 23:06

Plici (cu !, șic, ai?) alias 7,4, alias cine mai stie cine de pe forumul asta unirist,

Baiete plicilica tine minte un aspect: comentez cand, cum si pe cine vreau pentru ca vreau eu si nu pentru ca ma pune cineva.

Nu-i valabil la tine si de-asta e poate mai greu de crezut. Lamurit?

Apropo: am auzit ca acum USL e precum o familie moderna: stau in aceeasi casa dar dorm in paturi diferite. N-au bagat la divort inca pentru ca sa mai s-u-g-a bani de pe poporul roman.

Astept cu interes momentul in care or sa-si arunce izmenele pe geam si sa spuna ce c-u-r-v-a era partea cealalta.

gadea si ciutacu 29 iulie 2013 at 8:27

Prostia e mare la unii. Ce mai cauta popandaul asta care a vopsit bancile si pubelele in Cluj de radeau si curcile, a descurajat orice investitie straina prin „nationalismul” lui in asa fel ca in timpul mandatelor lui Clujul era unul din cele mai slabe economic orase din Ardeal, i-a invrajbit pe romani si maghiari, a facut numai tampenii in 3 mandate. Acum ca nu mai are cuvant de spus in Cluj merge sa ia sefia partidului condus de alt nebun. Extremismul si xenofobia sunt „produse” ale acestor partide aflate acum in cautare de bizoni votanti. Sa ne feresca Sfantul sa ajunga unul ca asta undeva sus ca razboi civil iese pt ca bizoni manipulati sunt multi si se profita de situatia economica pt a ajunge la ciolan.

Plici ! 29 iulie 2013 at 10:31

Hai ca m-ai dat gata nea Statuse ! Comenteaza tataie „cand, cum si pe cine vrei” ca chiar mi se falfaie, mai ales ca, din cate am auzit, de la o varsta, unii oameni (precum matale) cam comenteaza (vorbesc) singuri si „aud” fel si fel de aiureli …! Un singur lucru e cert si va ramane in istorie : -” Lovitura de stat” a celor 7,4… Dar apropo, stiu din istorie, ca, de regula, dupa cate o lovitura de stat (dovedita), autorii sunt aspru pedepsiti. Oare pedeapsa pentru cei 7,4 este ca trebuie sa-L suportam in continuare ?

Status-Quo 29 iulie 2013 at 11:32

Cateva chestiuni domnu plicilica,

-”taiaie” sau ”nea” sa-i spui lu’ tac-tu
-n-am nici un fel de respect (dar nici unul!) fata de un numar de cetateni (mare sau mic) care se lasa manipulati grosolan de catre posturi TV (Antena 3) si voteaza sub imperiul urii ceva care le va aduce prejudicii lor si alorlalti care n-au votat sau au votat impotriva.

Acum, incet-incet, vedeti, mai USL-amistilor, pe cine ati votat de fapt. Nu ma astept sa recunoasteti si sa va turnati cenusa-n cap, ca deh… asa-i romanu’, orgolios, nu-i place sa recunoasca
ca a gresit nici ca a fost prost si s-a lasat dus de nas.

gogu 29 iulie 2013 at 14:08

Nu fraiere pedeapsa-i ca trebuie sa-l suportam pe plagiatorul,pe repetentul si pe aia 4 milioane fara minte,ca si tine,care i-au votat…tu care esti „inteligent” poti spune unde au „disparut” cei 7,4 milioane in final sunteti doar vreo 4 milioane de neuroni,cum zic oltenii „trei olteni trecura Oltul,inapoi trecuRADOI…”!!!PS-Grija mare ca-ti „fuge” din bolovan mizeria haznalelor!!!

Status-Quo 29 iulie 2013 at 15:49

Corect! Nu doar sa-i suportam da sa-i mai si platim.

Vajnicului Dan Voiculescu (eminenta cenusie a USL) au inceput sa-i sara lentilele de la ochelari.

Daca-l controlau si la nadragi cine stie ce breaking news mai aveam azi.

Camelian Propinatiu 29 iulie 2013 at 12:51

PRM-Funar poate lesne depasi electoral Miscarea Populara daca promite intelectualilor ca-i va ajuta sa se inmulteasca: salarizare profilor sa-si permita carti, TVR Cultural, TVR Didactic, tv ARTE in RO, recapitalizarea sistemului bibliotecilor, Biblioteca Nationala intrecând in digitalizari pe a Frantei, iar Biblioteca Academiei punând manuscrisele emnesciene pe net, cum sunt ale lui Proust pe Gallica.

Plici ! 29 iulie 2013 at 17:24

Eu aud pe la noi prin urbe ca celor mai in varsta li se spune „nea” ! Adica „nea” Ioane, „nea” Traiene, „nea” GOGULE si bineanteles, „nea” STATUSE ! Am inteles ca e un semn de respect pentru cei venerabili, mai ales ca majoritatea sunt si bunici si din cate stiu „tataie” cam tot aia-i…! Asa ca nu vad stimabile (ce zici, e mai bine asa ?!!) de ce te-ai rascocolit asa, mai ales cu „adresarea” mea nu era decat un semn de compasiune la adresa-ti, compasiune pe care, sincer sa fiu, o meriti din plin, vazand cat de tare te (mai) agiti pentru o cauza (portocalie) pierduta…In rest, noroc cu matale nea Statuse si noroc si cu matale nea Gogule, ca mai postati in contradictoriu, ca tot trecuRADOI Oltul …!! Eu stiam alta cu olteni: „Doi olteni sapau o groapa…”!!.

Status-Quo 29 iulie 2013 at 17:44

Plicilica stimabile,

voi USL-amistii ati capatat o obsesie. Nici o fraza fara Basescu si/sau portocalii. Nu sunteti capabili de nimic altceva decat sa vorbiti de Basescu. Absolut de nimic.

Trebuie sa fie foarte greu sa nu te poti debarasa de asemenea obsesii. E drept ca marinaru v-a dat bataie cat incape si o sa va mai dea probabil inca mult de acum incolo.

Trebuie sa fie tare frustrant sa vezi ca dupa atat efort omul sta inca in picioare si va trage bobarnace-n nas cand o luati pe ulei.

Da-te si tu sub un palmier si apoi fa o baie in ocean poate asa putem discuta ceva serios pe viitor.

Plici ! 29 iulie 2013 at 18:41

Nea Statuse, daca citesti mai cu atentie comentariile mele, ai sa constati ca nu am pomenit nicaieri cuvantul basescu, de altfel nici nu stiu ce inseamna, asa ca n-am prea inteles la ce te referi… Stiu ca pentru „acele” functii fiziologice se foloseste alt cuvant, e drept destul de asemanator … In rest, din ultima ta fraza sa inteleg ca te-ai dat sub un palmier si apoi ai facut baie in ocean ? (” Da-te si tu „) Daca asta-i conditia pentru o discutie serioasa, atunci nu prea am sanse, pentru ca nu ma prea dau sub palmieri si nici baie in ocean nu fac…M-as da insa cu un vapor dar inteleg ca flota nu mai avem asa ca nu-mi ramane decat sa fac baie in Tarnava si sa-ti doresc sa ai crampe cat mai putine … Sper sa-mi intelegi aluzia…!

Status-Quo 29 iulie 2013 at 19:23

Plicilica baietas,

textul tau nu face decat sa ma confirme: Basescu, Basescu si iar Basescu. Daca ploua, Basescu, daca nu ploua tot Basescu…

Ia si tu o mica vacanta si da-te cu barca pe Tarnava (vad ca oceanu si palmierii nu-ti plac) poate scapi de obsesii. Chestia cu oceanu ia-o ca pe-o figura de stil…

Bea si tu o bere si sarbatoreste esecul puciului de anul trecut:
”lovitura de stat a natarailor”.

colonelu' gogu 29 iulie 2013 at 19:57

@coaie statute:
tu parca erai mare fan Oprea UNPR, vad ca repede schimbi anusurile de lins, mult mai repede decat ciorapii.

Status-Quo 29 iulie 2013 at 21:40

Colonele,
esti senil!
Daca tot imi pocesti atat de frumos parte din pseudonim poate imi dai o barba in organele alea de care tot amintesti.

Plici ! 29 iulie 2013 at 21:36

Tataie Statuse, cum spuneam mai sus, speram sa ai crampe cat mai putine, dar din pacate dorinta mea nu s-a indeplinit, mai mult, vad ca te-ai si constipat rau de tot si ai inceput sa dai parturi, ti-am numarat vreo cinci, doar in prima fraza a comentariului tau…! Ti-am mai spus mosulica, nu te mai forta atata: „trage” mai putine, ca la colonul matale nu da bine…Si ce-i mai rau, a cam inceput sa puta de atatea… Ce ironie ciudata: sa poti asocia un nume propriu chiar cu un part … Si culmea : matale sa fi tot timpul cu el in gura …!!! Hai, du-te ia un purgativ !

Status-Quo 29 iulie 2013 at 21:48

Bai Plicilica baietasule,

eu zic sa ne oprim aici cu schimbul de mesaje nu de alta insa sa citesc aceasi insiruire de baliverne m-am cam saturat!

Din pacate, la fel cu pretinii tai de discurs, mai mult nu poti.

Vad ca persisti in acelasi tip de text asa ca poate n-ar fi rau sa te conversezi cu ăi de teapa ta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...