Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Gheorghe Funar, noul președinte al PRM. Vadim Tudor îi numește găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Congres PRM Alba IUlia iulie 2013 (6)*Vadim Tudor, exclus din partid, în lipsă.

*Gheorge Funar, noul președinte al PRM.

UPDATE: Votul participanților la Congresul PRM a decis cu majoritate de voturi (4 împotrivă și 3 abțineri) excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor și alegerea lui Gheorghe Funar în funcția de președinte pentru următorii 4 ani.

La Alba Iulia s-a desfășurat astăzi Congresul Extraordinar al PRM, la care au participat peste 750 de delegați din 30 de organizații județene ale partidului. După discursuri dezlănțuite și uneori patetice aceștia au votat noile structuri de conducere ale Partidului România Mare.

Marele absent la acest eveniment, al cărui nume nu apare de altfel pe nicio listă de candidaturi, este fondatorul, președintele și imaginea acestui pardid din ultimii 22 de ani, Corneliu Vadim Tudor. Acesta nu recunoaște congresul organizat la Alba Iulia, pe care îl consideră un puci, pus la cale de mai mulți trădădători, conduși de Gheorghe Funar.

Congres PRM Alba IUlia iulie 2013 (11)Fostul senator PRM și primar al Clujului, urmează să fie uns de PRM-iști noul președinte al partidului. Deși, pentru a da impresia unei competiții în interiorul partidului, în cursa pentru funcția supremă în PRM s-a înscris și Ciontu Corneliu, necunoscut nici de cei mai multi dintre participanții la congres.

Funar și susținătorii săi au simțit că dinozaurul PRM poate fi resuscitat pentru următoarele alegeri generale, după ce o parte importantă din electoratul său, care migrase la PP-DD și înspre Traian Băsescu, poate fi acum recâștigat. Este dovedit faptul că în perioadele de criză economică și tensiune socială, partidele naționalist-extremiste cresc semnificativ în preferințele electoratului. (vezi. Franța, Italia, etc).

Gheorghe Funar a și lansat deja primele mesaje către electoratul pe care intenționează să îl câștige, odată ce Vadim Tudor este mazilit. Declarațiile de genul “maghiarii vor să ne ia Ardealul” sau ultima, transmisă chiar astăzi către presă, respectiv un denunț penal, semnat în nume persoanl și al partidului, făcut către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în care este solicitată “stoparea jafului de la Roșia Montană” și tragerea la răspundere a celor responsabili de săvârșirea unui întreg șir de infracțiuni, precum constituirea unui grup infracțional, trădare, genocid, dare și luare de mită, etc.

Atmosfera la congresul partidului al cărui membri au cea mai mare medie de vârstă dintre toate formațiunile politice din România este încărcată. Oamenii sunt entuziasmați, pentru că tocmai când credeau că PRM-ul se află în etapa de îngrijiri paliative, cineva le-a redat speranța că acesta se poate ridica din nou, ca pasărea Phoenix.

Votul pe care îl dau cei peste 750 de delegați ai partidului este secret și urmează să desemneze conform Legii partidelor politice şi Statutului PRM, organele de conducere colectivă ale PRM: Consiliul Naţional, Comitetul Director şi Biroul Permanent, respectiv preşedintele, prim – vicepreşedintele şi secretarul general al partidului.

Pe lista buletinului de vot cu, “Propuneri pentru alegerea Consiliul Naţional” (178 membri) se află și 5 membri PRM din județul Alba: Crişan Emil (președintele filialei AB), David Cenariu Maria, Morschi losif, Gherman Oorel și Roman Constantin.

Propuneri pentru funcția de președinte:

Funar Gheorghe

Ciontu Corneliu

Propuneri pentru alegerea Comisiei Centrale de arbitraj (7 membri):

Bălan Cristina (București)

Mânzat Dan (Cluj)

Diță Marcel (IF)

Pașcu Dumitru (MM)

Avramescu Nicușor (BH)

Crețu Ioan (SV)

Marin Alain Daniel (VL)

Propuneri pentru alegerea Comisia Centrală de control financiar (7 membri):

Frumosu Mariana (B)

Râsnic Ioan (SV)

Ilie Fheorghe (VL)

Popovici Andronic (TM)

Bulzan Petru (CJ)

Vadamanu Mia (BR)

Goarnă Sofia (BN)

Congresul Extraordinar al PRM se va pronunţa şi asupra presupuselor abuzuri ale fostului lider al partidului, Corneliu Vadim Tudor, revocat din funcţie de plenara Consiliului Naţional a partidului din 15 iunie și propus pentru excluderea din partid.

Poziția tribunului reiese clar dintr-un comunicat semnat „Biroul de Presă al PRM” publicat, joi, în Ziarul Tricolorul.

„Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei P.R.M., punîndu-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari – Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid. Acesta, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formaţiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcţia de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atât la ultimele cicluri de alegeri (2%), cît şi în fruntea Filialei Cluj”

Vom reveni cu rezultatele alegerilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea