FOTO| Festivalul Dilema Veche: Duminică, dialoguri culturale și sonorități în rezonanță cu spațiul Cetății Alba Carolina. Angelo Branduardi, Trio Puiu Pascu și Emy Drăgoi au închis, cu muzică bună, evenimentul

Paul Voicu - Primar 2020

Dialoguri culturale, lecturi, film și sonorități în rezonanță cu spațiul Cetății Alba Carolina, în ultima zi a Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. Maratonul intelectual dedicat dilematicilor de pretutindeni s-a încheiat cu muzică bună, interpretată de Angelo Branduardi, Trio Puiu Pascu și Emy Drăgoi.

Dilema Veche - concert Angelo Branduardi006

ELIT

Evenimentele din prima parte a zilei au fost, din nou, dedicate în special copiilor care au fost întâmpinați de Adina Popescu și Alexandru Ciubotariu la ateliere cu benzi desenate și povești.

A urmat, de la ora 17.00, dezbaterea ”Europa și dialogul cultural”, în care Angela Filote (șefa Reprezentanței CE în România), Constantin Chiriac (directorul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu), Marius Daniel Popescu (scriitor, Elveția), Fanny Chartres (traducătoare) au pus în discuție necesitatea ștergerii frontierelor dintre țările europene prin monedă, instituții politice, dar mai ales prin valorile culturale.

Mihail David - 2020
[Gallery not found]

La ”Cafeneaua cu dileme” poeții Adela Greceanu, Dan Stanciu, Ioan Es. Pop, Miruna Vlada și Radu Vancu și-au prezentat lucrările și au discutat cu cititorii la umbra unui copac din Cetatea Alba Carolina.

[Gallery not found]

Începând cu ora 19.30, Andrea Pipino, jurnalist la Internazionale, Italia; Craig Willy, blogger european anglo-saxon din Bruxelles, Gian-Paolo Accardo, directorul site-ului voxeurop.eu și Gabriel Giurgiu, realizator TVR; Iulia Badea-Guéritée, jurnalist voxeurop.eu şi Courrier International au împărtășit publicului impresiile lor despre România, Europa și Alba Iulia.

[Gallery not found]

Seara a continuat cu proiecția filmului documentar “Bondoc”, construit în jurul lui Dan Vladimir Bondoc, un şahist de 78 de ani copleşit de neajunsurile bătrîneţii şi de conştiinţa apăsătoare a unei vieţi marcate de o succesiune de eşecuri – o producție selectată în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, la secţiunea „Zilele filmului românesc”, avâns scenariul şi regia semnate de Mihai Mincan, Mihai Voinea şi Cristian Delcea, toţi trei debutanţi la capitolul filme de lungmetraj.

Închiderea a festivalului s-a făcut, în Piața Cetății, cu muzică bună, interpretată de Angelo Branduardi – ”un mare cantautor italian, un muzician original, care concertează de zeci de ani de-a lungul și de-a latul Europei, care a venit pentru prima dată în România la Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia”, după cum au spus organizatorii.

[Gallery not found]

La finalul concertului, Mircea Vasilescu, redactorul șef al Revistei Dilema Veche a prezentat echipa de organizatori ai festivalului, a mulțumit publicului pentru prezență și a anunțat că deja încep pregătirile pentru ediția din 2016.

[Gallery not found]

Trio Puiu Pascu – un grup care s-a făcut remarcat de-a lungul anilor prin dinamism, melodicitate, expresivitate şi o imensă plăcere de a cânta i-a delectat pe amatorii de jazz la Palatul Principilor și tot aici, Emy Drăgoi împreună cu tatăl și fiul (Proiect 3 D – trei generații de Drăgoi), au adus Bal Musette, un spectacol muzical cu acorduri specifice Franței de odinioară.

[Gallery not found]

Galerie FOTO/VIDEO – Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia, ziua a treia:

[Gallery not found] [Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

A+ 23 august 2015 at 21:54

mda… plin de intelectuali pe scaune, ce sa zic…

zuzu 24 august 2015 at 15:44

Da’ cum recunosti un intelectual pe scaun?

ducu 24 august 2015 at 8:11

Daca pana anul asta rating-ul festivalului era 4,5 din 5, acum e 3 din 5. Pacat

@ ducu 24 august 2015 at 12:50

de ce?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...