Rămâi conectat

Sport

FOTO: FC Argeș – Volei Alba Blaj 0-3 | Campioana, „încălzire” pentru derby-ul cu CSM Târgoviște

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat la Pitești, cu FC Argeș, scor 3-0 (25-17, 25-17, 25-19), în singurul meci disputat în cel de-al treilea turneu al grupei 2 din Divizia A1. Formația din „Mica Romă” s-a bazat  pe un efectiv compus din 10 jucătoare, absentând Réka Bleicher, Irina Malkova și Ramona Rus, cu rezultate pozitive sau incerte la testele pentru Covid-19.

Deși s-a simțit un aer de relaxare în evoluție, campioana României a dominat categoric confruntarea și s-a impus în minimum de seturi, după numai 59 de minute de joc!

Primul set a început cu 5 ași realizați din serviciu de Bojana Milenković, dar gazdele nu s-au lăsat copleșite și au avut avantaj, scor 8-5. A urmat o seriei de 4 puncte consecutive realizate de blăjence, ce au preluat conducerea și apoi au făcut legea, distanțându-se fără să forțeze (21-14), prima minge de set fiind fructificată.

În al doilea parțial, un oarece echilibru s-a înregistrat până la un moment dat (9-10), pentru ca iarăși echipa lui Darko Zakoc să preia inițiativa și să controleze ostilitățile (21-15), adjudecarea setului secund fiind firească, tot după adjudecarea primei mingi de set.

Decise să tranșeze rapid soarta disputei, Ioana Baciu și compania au apăsat pedala, cu un avantaj confortabil (14-8), după o serie de 5 puncte consecutive. Diferența de valoare a fost evidentă lângă fileu, Volei Alba Blaj obținând succesul scontat, cu minimum de efort. Cele mai bune jucătoare s-au dovedit Ioana Baciu – 15 puncte, urmată de Bojana Milenković – cu 14 puncte și Maja Aleksic – 12 puncte.

La turneu nu a participat. din motive sanitare, CSU Medicina Tg. Mureș, care astfel va pierde, 0-3 partidele cu FC Argeș și Volei Alba Blaj.

Până în prezent, echipa din „Mica Romă” a repurtat 6 victorii (incluzând-o și pe aceea la „masa verde”) și a pierdut un singur punct, după succesul 3-2 de la Medgidia, cu Rapid, joc în care Darko Zakoc nu a putut conta pe 4 jucătoare de bază.

În următorul turneu, la Medgidia, este marele hop, duelul cu CSM Târgoviște, principala contracandidată în lupta pentru titlu. Astfel, cele două jocuri sunt CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj (duminică, 29 noiembrie), U” Cluj – CSM Volei Alba Blaj (marți, 1 decembrie);

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 3 puncte, Ioana Baciu – 15 p, Jovana Kocić – 6p, Maja Aleksić – 12 p, Bojana Čelić-Markovic – 6 p, Bojana Milenković – 14 p, Silvija Popović – libero;  au mai jucat Francesca Alupei – două p, Ștefania Cheluță – două p, Aleksandra Spasenić (absente Réka Bleicher, Irina Malkova și Ramona Rus– din motive de COVID-19).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea