FOTO| Experiență EXTREMĂ pentru bărbați într-un cătun izolat din Apuseni: ”Ne întoarcem la origini, tratăm bărbații ca pe bărbați”
Într-un cătun izolat din Munții Apuseni, nouă bărbați ce „doresc să facă față fricilor și să se reconecteze la adevărata lor natură masculină” participă la o experiență „unică în România”.
„Restartăm modul de a trăi, tratăm bărbații ca pe bărbați, accesăm acea latură lăuntrică și neatinsă care își dorește să trăiască din toată ființa ei. Suntem responsabili pentru noi, suntem capabili și ne vom comporta ca atare”, astfel este prezentat evenimentul de către organizator, Sergiu Oloeriu, creator al comunității Dinastia Bărbaților, un brașovean care promovează un stil de viață sănătos și spartan, ceea ce i-a adus renumele „Omul de zăpadă”.
Oloeriu spune că nu este nevoie de nici un fel de pregătire specială și „orice persoană fără probleme cardiace, tensiune cu prescripție medicală, epilepsie, angină pectorală, poate să participe la această experiență”.
Cei nouă participanți își „reaprind focul interior” și se „întorc la origini” timp de trei zile în cătunul Pătrăhăițești, comuna Arieșeni, situat la altitudinea de 1.200 metri din inima Munților Apuseni, în Țara Moților.
Satul se găsește la poalele Vârfului Curcubăta Mică din Alba. Aici se găsesc meșteri populari care confecționează tulnice, donițe, ciubere și alte obiecte de lemn. Pentru iubitorii muntelui, de pe creastă se deschide o panoramă superbă spre Valea Arieșului Mare și Valea Arieșului Mic.
Printre experiențele la limită pe care le vor încerca bărbații sunt o baie în apa foarte rece a cascadei Buciniș, plimbarea desculți prin zăpadă, dormitul în podul unui grajd pe fân. Pe parcursul unei zile, participanții îi vor ajuta pe localnicii din cătun la treburile gospodărești, oricare ar fi ele, de la crăpatul lemnelor până la construcția unui beci.
De asemenea, este programată o drumeție la lumina torțelor pe vârful Bihor, sau Curcubăta Mare cum mai este denumit, cel mai înalt vârf al Carpaților Occidentali, cu o altitudine de 1849 de metri.
„Un loc unde ne întoarcem la origini, ieșim din zona de confort, dăm frâu liber sentimentelor înlănțuite, accesăm adevăratul nostru potențial și experimentăm cu propriile simțuri magia prezentului. Reaprindem focul interior, stăm departe de soțiile și iubitele noastre, ca la final să ne întoarcem către ele mai iubitori, mai deschiși, mai susținători, mai dornici și plini de viață”, se mai susține în prezentarea evenimentului.
O primă aventură s-a desfășurat în luna ianuarie, iar a doua este programată pentru februarie.
Foto: Facebook/ Sergiu Oloeriu
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
IPEC Alba Iulia, producător de TOP de porţelan, încheie anul 2024 cu afaceri de 27,6 mil. euro, în scădere cu aproape 2 milioane față de anul anterior
IPEC Alba Iulia, producător de TOP de porţelan, încheie anul 2024 cu afaceri de 27,6 mil. euro, în scădere cu aproape 2 milioane față de anul anterior Compania IPEC Alba Iulia, deţinută de famila Covaciu, este unul dintre cei mai mari producători de farfurii de porţelan din Europa. Societatea estimează că va încheia anul în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite