Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Eroii Vasile Claudiu Popa și Eftimie Croitoru omagiați la Alba Iulia: Au fost inaugurate două alei în cinstea celor căzuți în război

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Eroii Vasile Claudiu Popa și Eftimie Croitoru omagiați la Alba Iulia: Au fost inaugurate două alei în cinstea celor căzuți în război

Astăzi, 22 septembrie, la Alba Iulia a avut loc un eveniment de comemorare a celor doi eroi căzuți în luptă, Vasile Claudiu Popa și Eftimie Croitoru, două alei din Cetatea Alba Carolina fiind inaugurate și denumite după cei doi.

Citește și: Povestea eroului din Alba Iulia, care și-a dat viața în Afganistan. Vasile Claudiu Popa, ostașul pe care orașul nu l-a uitat

„Evenimentul dedicat eroilor Vasile Claudiu Popa și Eftimie Croitoru, organizat de Primărie împreună cu Garnizoana Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” s-a desfășurat astăzi.

Un parastas de pomenire a avut loc la Cimitirul Eroilor, la mormântul sublocotenentului (post mortem) Vasile Claudiu Popa, azi împlinindu-se 10 ani de la dispariția tragică a concetățeanului nostru, căzut la datorie la 22 septembrie 2013, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Afganistan.

Parastasul a fost urmat de ceremonialul de dezvelire a plăcuței ”Aleea Erou Vasile Claudiu Popa” și a plăcii comemorative omonime, amplasate pe clădirea „Ierihon”, aleea fiind situată între strada Mihai Viteazu și strada Militari.

Anterior acestui ceremonial, au fost montate pe clădirea fostului ”Comisariat de Război” plăcuța ”Aleea Erou Eftimie Croitoru” și placa comemorativă omonimă, aleea reprezentând tronsonul dintre strada Mihai Viteazu și strada Militari, adiacent acestei clădiri. Soldatul pontonier Eftimie Croitoru a căzut eroic la 17 noiembrie 1944, în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru apărarea unui pod din Ungaria peste râul Tisa vital pentru Armata Română.

Am fost emoționat de participarea la eveniment a familiei eroului Vasile Claudiu Popa și a nepoatei eroului Eftimie Croitoru. Au onorat cu prezența autorități publice județene și locale, precum și preacucernici părinți, care au oficiat slujbele religioase. Cinstirea eroilor reprezintă o datorie și o onoare, iar noi, ca și comunitate și țară, trebuie să înțelegem că astfel de momente fac parte din fibra neamului românesc. Ne apropie și ne unesc”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba au rămas fără apă potabilă sâmbătă, în urma unei avarii la conducta de alimentare cu apă a comunei. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea