Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Cultură Educație

FOTO/ Elevii Liceului Teoretic ,,David Prodan” Cugir – oaspeți ai orașului german Wasserburg. Vizite de documentare – informare, ore de curs, deplasări cu caracter turistic în Germania și Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Recent, în Germania s-a încheiat, după o perioadă de o săptămână, cea de-a șaptea mobilitate din cadrul Proiectului de Parteneriat mutual Cugir-Wasserburg. O perioadă plină de activități organizate de către partea germană, unde 12 elevi din clasele a IX a și a Xa de la Liceul Teoretic ,,David Prodan” din Cugir, însoțiți de profesoarele. Maria-Cristina Pătroescu și Ioana Scânteie au fost oaspeți ai orașului Wasserburg și ai școlii ,,Realschule Anton Heilingbrunner”.

Programul săptămânii propus de școala gazdă prin prof. Veronica Huber și prof. Katharina Aumuller a cuprins activități specifice: ore de curs la majoritatea disciplinelor, vizite de documentare-informare în orașul Munchen, în centrul istoric Marienplatz și la BMW World, vizite cu caracter turistic în centru istoric din Augsburg, în Austria la Salzburg, la Chiemsee, tur de descoperire a orașului Wasserburg, vizită cu caracter practic la Fabrica de mase plastice RKW.

Elevii români au învățat două dansuri populare bavareze la școala din Soyen, unde a fost prezent și primarul orașului, care a felicitat delegația pentru inițiativa și durabilitatea proiectului de parteneriat.

Ca în fiecare an, delegația a fost primită la Primăria Orașului Wasserburg, unde a răspuns salutului de bun-venit al domnului primar, a discutat despre oportunitățile acestui proiect, a ascultat istoria acestui oraș și a clădirii care găzduiește astăzi primăria.

Nu a lipsit din program nici Seara germană, o cină specific bavareză, unde cele două delegații îmbrăcate în costume naționale au prezentat dansuri populare specifice fiecăreia . Au fost prezenți și părinții elevilor germani care i-au găzduit pe elevii români pe perioada șederii la Wasserburg și aceștia s-au arătat plăcut impresionați de atitudinea oaspților români față de proiect și de sociabilitatea acestora.

Mobilitatea s-a încheiat cu realizarea unui produs final – un jurnal al săptămânii petrecute la Wasserburg.

“Ne bucură și ne onorează în aceeași măsură acest proiect. E parte din viața școlii noastre, o experiență memorabilă de fiecare dată, o experiență care șterge prejudecăți de orice fel și care ne aduce aproape. Mulțumim sincer primăriilor celor două orașe. Mulțumim gazdelor germane pentru ospitalitate și le așteptăm cu drag în septembrie.”, ne-a declarat coordonatorul de proiect- prof. Maria-Cristina Pătroescu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | „Cazania lui Varlaam”, Iaşi, 1643 – prima carte în limba română tipărită în Moldova, exponatul lunii octombrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Cazania lui Varlaam”, Iaşi, 1643 – prima carte în limba română tipărită în Moldova, exponatul lunii octombrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş Cazania lui Varlaam, tipărită la Iaşi în anul 1643, este considerată de specialiști o adevărată piatră de hotar în istoria culturii românești. Inițiativa tipăririi ei a aparținut domnitorului Moldovei Vasile Lupu (1595-1661), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea