Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Elevii din Ighiu, vizită la Star Assembly, Sebeș: Au interacționat direct cu mediul de lucru într-o fabrică modernă din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Ighiu, vizită la Star Assembly, Sebeș: Au interacționat direct cu mediul de lucru într-o fabrică modernă din județul Alba

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu, care fac parte din proiectul „Incluziunea pe piața forței de muncă a tinerilor din România”, au vizitat joi, 22 februarie a.c., una dintre unitățile de producție din Sebeș ale companiei Star Assembly, ce aparține grupului german Mercedes-Benz.

27 de elevi din clasele a VIII-a au avut astfel privilegiul să interacționeze direct cu mediul de lucru într-o fabrică modernă din județul Alba. A fost o experiență educativă captivantă, care i-a ajutat să înțeleagă cum valorile pe care le cultivăm pot da direcție și forță acțiunilor noastre, inclusiv la locul de muncă.

În prima parte a vizitei, specialiști din departamentul de Formare Profesională au prezentat istoricul, viziunea, valorile, rezultatele companiei dar și condițiile de practică și învățare pe care le asigură elevilor din învățământul profesional dual, oferindu-le celor de față o perspectivă realistă asupra cerințelor și așteptărilor pieței muncii.

Citește și: Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român

În turul ghidat prin fabrică, elevii au avut oportunitatea să vadă cum funcționează liniile de asamblare și să observe procesele tehnologice implicate în realizarea celebrelor cutii de viteze fabricate la Sebeș. Interacțiunile cu angajații și activitățile demonstrative au reușit să capteze atenția tinerilor pe tot parcursul vizitei.

„Mi s-a părut interesantă partea de electromecanică, să vezi realizarea unei cutii de viteze Mercedes. (…) Mi-ar plăcea să lucrez aici deoarece tot timpul ești curat și fiecare pare să-și știe treaba lui” a spus Beniamin Chirilă la finalul vizitei. Și diriginta, Munthiu Melania, s-a declarat plăcut surprinsă de atmosfera de lucru din fabrică: „M-a impresionat cum muncitorii erau liniștiți și fiecare știa ce are de făcut. Nu am văzut stres, agitație, iar curățenia este exemplară. Muncitorul nu trebuie să ridice greutăți, totul este tehnologizat, o organizare perfectă.”

La finalul vizitei, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, în care elevii au avut oportunitatea de a vorbi liber cu reprezentanții companiei.

Acțiunea, a doua de acest fel la compania Star Assembly, este parte din proiectul „Incluziunea pe piața forței de muncă a tinerilor din România”, implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER Elveția, Inspectoratul Județean Școlar Alba și Școlile Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu, „Ioan de Hunedoara” din Sântimbru, „Axente Sever” din Aiud, respectiv Liceul Tehnologic din Sebeș, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia.

Obiectivul proiectului este de a oferi consiliere și sprijin elevilor din clasa a VIII-a pentru a-și continua educația, în funcție de interesele și aptitudinile lor. În plus, pentru elevii de a XI-a profesională, se asigură mediere pe piața muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea