Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Elevi de la Colegiul HCC și Economic din Alba Iulia au dezbătut drepturile fundamentale ale omului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, 8 decembrie, de la ora 13, la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian Alba Iulia s-a încheiat proiectul educativ local, DREPTURILE NOASTRE DE TOATE ZILELE!

Elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia și-au prezentat rezultatele documentării în domeniul drepturilor omului, prin materiale Power Point și planșe. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Centrul de Informare Europe Direct au susținut activitatea și i-au încurajat pe elevi, premiind cele mai reușite materiale.

Toți cei care s-au implicat și au muncit au primit diplome și premii. Prezentările au vizat dezvoltarea abilităților de comunicare în scris și oral, dezvoltarea competențelor de informare și documentare, conștientizarea importanței cunoașterii drepturilor omului, activarea și sensibilizarea elevilor cu privire la problemele cauzate de lipsa drepturilor omului și completarea cunoștințelor legate de realizarea și prezentarea unui material Power Point.

Proiectul s-a derulat în perioada 4-8 decembrie 2017 în cele două instituții de învățământ partenere și a presupus mai multe activități: realizarea unui spațiu expozițional cu planșe informative despre drepturile omului și premierea celor mai reușite planșe pe școală (locurile I, II, III) finalizate cu concursul între cele două școli, realizarea unor materiale informative (flyere și ecusoane) despre drepturile omului și distribuirea lor în pauze în unitățile de învățământ; miniexpoziție cu cărți și materiale diverse despre drepturile omului pe toată derularea proiectului în Centrele de Documentare și Informare.

Proiectul marchează Ziua Internațională a Drepturilor Omului, tema de anul acesta fiind ”Drepturi și libertate”.

Elevii au dezbătut câteva din drepturile fundamentale ale omului, spre exemplu dreptul la libera circulație și ședere, dreptul persoanelor cu dizabilități, drepturile copilului și dreptul la educație etc. Proiectul are ca scop informarea și exprimarea liberă a elevilor cu privire la drepturile cetățenilor Uniunii Europene.
Coordonatorii proiectului au fost prof. Monica Fer Todoran de la Colegiul Național HCC Alba Iulia și prof. Lavinia Dobra de la Colegiul Economic DPM Alba Iulia. De asemenea, s-au implicat și au făcut posibilă buna derulare a proiectului bibl. Lucreția Bîrz, prof. Adrian Simion-președintele Asociației Eu-Ro Dinamic, prof. Popa Victoria și din partea ADR Centru, Mirela Groza și Nicolae Mărginean care au și evaluat rezultatele finale.

[nggallery id=5001]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea