Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Elevi de generală și liceu au participat la evenimentul ”Armata – O școală altfel”, în poligonul de garnizoană de la Micești din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, de la ora 10.00, elevii Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” și ai Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” din municipiul Alba Iulia au sosit în poligonul de garnizoană ”Micești”,aflat în administrarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, care și-a deschis larg porțile pentru cea de a cincea ediție a evenimentului „Armata – O şcoală altfel”.

Activitatea a început cu mesajul de bun venit adresat tinerilor invitați de către organizatori și evidențierea importanței acestui parteneriat de durată. De asemenea vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu „APULUM” este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia, înfiinţat în  anul 1937 şi că a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu construite pe drumul Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor precum și participarea la o serie de exerciții multinaționale.

Activitățile din programul de anul acesta au adus  un element de noutate prin prezența specialiștilor  din Grupul 1 EOD din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, care le-au prezentat elevilor autospeciala MRAP EOD și echipamentele din dotare .

Entuziasmul a atins cote maxime odată cu prezentarea exercițiilor demonstrative de distrugeri în diferite medii, distrugerea unui colet/pachet capcană  precum și executarea unei ședințe de tragere cu toate categoriile de armament din dotare.

La încheierea acțiunilor, elevii au fost invitați să observe efectul în teren și asupra țintelor. De asemenea, în poligon a fost amenajat un atelier de luare a liniei de ochire și un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu folosite în procesul de instruire.

[nggallery id=4121]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea