Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Eleva sergent Daria Prața, din cadrul Colegiului Militar din Alba Iulia, locul I la faza județeană a olimpiadei de Economie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Eleva sergent Daria Prața, din cadrul Colegiului Militar din Alba Iulia, locul I la faza județeană a olimpiadei de Economie

Eleva sergent Daria Prața, de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut locul I la olimpiada de Economie, la faza județeană. Alți trei elevi au obținut rezultate remarcabile la olimpiade din sfera științelor socio-umane.

„Studiul disciplinelor socio-umane permite elevilor să înțeleagă mai bine lumea și complexitatea umană, să își dezvolte gândirea critică și capacitatea de a argumenta, să își creeze personalitatea și să se integreze în relațiile sociale actuale.

În Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” elevii arată interes față de aceste discipline, care îi ajută să perceapă corect ce se întâmplă în jurul lor din perspective economice, sociale și spirituale. Sub coordonarea doamnei profesoare Simina Dura, elevii care dovedesc înclinații și aptitudini pentru disciplinele din sfera socio-umană, reușesc să obțină rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile de profil.

Eleva sergent Daria Prața, clasa a XI-a, a obținut Premiul I la Economie la faza județeană a olimpiadei, premiu care i-a adus calificarea la etapa națională. Arătând pasiune și înclinație pentru domeniul economiei, Daria a acceptat provocarea de a-și valorifica potențialul și cunoștințele, iar prin studiu aprofundat a reușit să obțină această performanță.

„Încă de la începutul clasei a XI-a, în prima oră de economie, m-au atras informațiile primite de la doamna profesoară și aveam o plăcere să rezolv problemele. Mereu eram dornică să ies la tablă, iar la propunerea doamnei profesoare am decis să particip la această olimpiadă. Munca depusă și înclinația mea pentru această disciplină se reflectă în rezultatele obținute. Pentru mine, acest concurs a fost o experiență de neuitat și sunt mândră că prin reușita mea voi putea reprezenta colegiul în etapa națională”, a spus eleva sergent Daria Prața.

Și la celelalte discipline din sfera științelor socio-umane s-au înregistrat performanțe la etapa județeană a olimpiadei, trei Premii II, obținute de eleva sergent Alexandra Pop, clasa a XII-a, la Filosofie, eleva caporal Alexandra Kiss, clasa a XI-a, la Psihologie și elevul caporal Emanuel Tudor, clasa a IX-a, la Logică, argumentare și comunicare.

Felicitări tuturor pentru obținerea acestor rezultate, mult succes, Daria la etapa națională a olimpiadei!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea