FOTO| DSP Alba: Prima linie completă de TESTARE pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba, va fi pusă în funcțiune

FOTO| DSP Alba: Prima linie completă de TESTARE pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba, va fi pusă în funcțiune

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba  și DSVSA Alba, vor pune în funcțiune, în următoarele zile, o linie completă de testare pentru identificarea cazurilor de COVID-19, prima de acest tip din județ.

Linia completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 a fost recepționată de către DSP Alba. În următoarele zile personalul medical va beneficia de instructaj complet, în vreme ce aparatura va fi calibrată și se vor realiza o serie de teste, de probă, premergătoare diagnosticării posibilelor cazuri de boală. Personalul care va deservi aparatura este compus din specialiști din cadrul Laboratorului de Diagnoză și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba.

Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București. Pe această cale, mulțumim pentru implicare Consiliului Județean Alba și parlamentarilor care au sprijinit acest demers.

INFORMARE COVID-19

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.

DSP Alba transmite, cu această ocazie, că va depune toate eforturile necesare pentru diagnosticarea cazurilor de boală și, implicit, pentru protejarea sănătății populației.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...