Ziarul Unirea
 

FOTO: Developres SkyRes Rzeszow – Volei Alba Blaj 0-3, în Champions League | Victorie fabuloasă și maximum de puncte în competiția supremă!

Volei Alba Blaj a repurtat o victorie incredibilă în Champions League, 3-0 (25-19, 27-25, 25-17), în Polonia, cu Developres SkyRes, în primul meci din 2018, iar tripla campioană a României are maximum de puncte după două jocuri susținute în Grupa A a competiției supreme!

80 de minute a durat demonstrația de forța a campioanei din Blaj, ce s-a impus după o evoluție aproape perfectă, în minimum de seturi.

Un succes extraordinar pentru formația din “Mica Romă”, ce începe entuziasmant anul, cu o lecție de volei predată în Polonia și își sporește considerabil șansele de calificarea în etapa superioară. Trei puncte imense smulse în Polonia, împotriva unei echipe ce în jocul anterior învinsese campioana Franței, și câștigase toate jocurile europene susținute în această ediție, din postura de debutantă.

*Cleger, incredibilă: 29 de puncte!!!

Cu un blocaj remarcabil și având în Ana Cleger, Adina Salaoru și Nneka Oniejekwe, cele mai bune jucătoare, cubaneza având o evoluție de senzație, reprezentanta României a etalat o prestație demnă de o mare campioană.

Primul set, exceptând startul când a fost condusă cu 4-2, a fost unul controlat de vizitatoare, ce s-au distanțat treptat pe tabelă. Al doilea a fost unul mai echilibrat, mergându-se umăr la umăr pnă la 17-17, când Blajul s-a distanțat la 24-20, însă a trăit mari emoții, întrucât gazdele au egalat la 24 și la 25, soarta setului fiind decisă de un “challenge”.

În al treilea Blajul a defilat, oferind o lecție de atitudine , a ajuns la 18-10, întrdeptându-se spre o victorie justă, obținută fără echivoc, deși partida se anunța una echilibrată.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic, – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lena Moellers, Lynda Morales, Selime Ilyasoglu; Ramona Rus, Slavina Koleva. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Campioana României va avea în continuare următorul program în grupa A: ASPTT Mulhouse VB – Blaj (24 ianuarie), Blaj – ASPTT Mulhouse VB (7 februarie), Blaj – Developres Rzeszow (22 februarie) şi Volero Zurich – Blaj (27 februarie).

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în faza Play-off 6 al Ligii Campionilor, care programează partide între 20 martie şi 5 aprilie.

Foto: CEV

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...