Rămâi conectat

Sport

FOTO: Denisa Talpaș, la fete, și Alexandru Pintea, la băieți, au câștigat Crosul Europei, la Alba Iulia. Primii clasați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Denisa Talpaș, la fete, și Alexandru Pintea, la băieți, s-au clasat pe primele locuri la Crosul Europei, desfășurat la Alba Iulia, vineri, 8 mai, de la ora 11.00, pe traseele de Vest și Nord ale Cetății Alba Carolina, cu pornire din dreptul Catedralei Reîntregirii Neamului. Alexandru a primit o bicicletă, iar Denisa un iPod.

Crosul Europei259Pe locul II, la băieți, s-a clasat Darius Cristea, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Tamaș Bogya. Ei au câștigat un cort, respectiv un rucsac pentru drumeții. La fete, locul II a fost ocupat de Nicoleta Gînța (a câștigat un rucsac pentru drumeții), iar locul trei de Bianca Molnar (geantă picnic)

Cel mai tânăr participant, Paul Grozav, a fost premiat cu un skateboard, iar cei mai vârstnici, soții Suflețel, au primit medalii și un troler.

Evenimentul a fost organizat de Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Alba Iulia; primul face parte din cadrul ADR Centru, iar al doilea din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia. Organizarea crosului a fost sprijinită de DJST Alba, fiind invitați să participe toți cetățenii care vor să facă mișcare și să se relaxeze într-un mod european.

Au fost peste 480 de persoane înscrise dintre care 440 au terminat crosul. Numărul de participanți pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina a fost de 700-800 de persoane.

Crosul Europei a avut ca temă istoria de până acum a construcției europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare.

În fiecare an, la 9 mai, serbăm Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii au primit diplome de participare și obiecte promoționale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri. Participanții au fost premiați pe mai multe categorii. La buna organizare a evenimentului a mai contribuiy: Inspectoratul Școlar Județean împreună cu școlile și liceele din municipiu, Centrul Județean de Voluntariat Alba Iulia și partenerii media.

[nggallery id=442]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea