FOTO| Cum au sărbătorit ”Ziua Cărții” elevii de la Liceul ”Ștefan Manciulea” din Blaj: s-au costumat și au promovat lectura în personaje din romanul „Ion”, sesiuni de comunicări și postere

ziua cartii liceul stefan manciulea09Ziua de 23 aprilie este declarată Ziua internaţională a cărţii şi Ziua bibliotecarului din România. Cu această ocazie, Casa Corpului Didactic Alba şi Asociaţia Bibliotecarilor din România , filiala Alba au realizat un proiect denumit: Marşul cărţilor şi cititorilor. Scopul activităților a fost de a trezi interesul pentru lectură și cărți.

Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a susținut această acțiune, iar elevii s-au arătat încantați și dornici de a-i îndemna pe ceilalți să citească. Pe parcursul unei săptămâni, aceștia au realizat postere cu imagini ale unor cărți în limba română, engleză și franceză, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ioana Breazu, Emilia Comșa, Cosmina Raica, Cristina Savonea, Eleonora Boeriu, Cecilia Frățilă și Ioana Bartoc.

INFORMARE COVID-19

Joi, 23 aprilie 2015, împreună cu elevii liceului și doamna bibliotecară Arion Marioara s-a realizat o scurtă sesiune de comunicări despre importanța cărții și s-au organizat panourile care cuprindeau citatele și imaginile propuse de către elevi.

Costumați în personaje din romanul „Ion” de Liviu Rebreanu, respectiv straie populare, liceenii au participat la marșul cărților împerună cu domnul director Ioan Marcu, doamna director adjunct Elena Drăgan, Marioara Arion și doamnele profesoare care s-au implicat în acest proiect.

Elevii au împărțit cărți de vizită trecătorilor pentru a-i anunța în legătură cu importanța lecturii și a școlii.

[Gallery not found]

 

 

 

 

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...