Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO|Cum au sărbătorit cugirenii Ziua Internațională a Romilor: dansuri tradiționale țigănești, premii pentru elevi și activități sportive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua romilor SARBATORITA la cugir06Cu prilejul „Zilei Internaționale a Romilor”, în curtea Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir (localul nou de pe strada ”Ghe. Asachi”) a avut loc vineri, o manifestare cultural artistică și sportivă organizată de Primăria Cugir, Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistență Socială și Partida Rromilor Cugir.

Evenimentul a fost susținut de prestația deosebită a elevilor de etnie rromă ai  Școlii gimnaziale ”Singidava” Cugir, pregătiți de prof. Florica Adam, Elena Botezan, Cristian Roman reprezentantul SPAS pentru problemele rromilor și mediatorul școlar Gabriela Pienar, de grupul de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir ( psiholog Atena Muntean), precum și de atractivul  program sportiv coordonat de prof. Traian Avram, Ioan Bașca și Elena Botezan.

ziua romilor SARBATORITA la cugir16După evoluția unor frumoase dansuri tradiționale țigănești cu un repertoriu specific etniei rrome, directorul Casei de Cultură, profesoara Rodica Florea a oferit din partea primăriei premii constând în rechizite, cărți și broșuri, elevilor cu rezultate bune la învățătură,  celor care frecventează școala și au o situație material precară, iar artiștilor le-a oferit  dulciuri și fructe.De asemenea, toți copiii au primit din partea orgaizatorilor diploma de participare.

Programul s-a încheiat prin meciurile de fotbal susținute de copii și adulți, precum și printr-un meci de tenis cu piciorul.

ziua romilor SARBATORITA la cugir12Ziua Internațională a Rromilor se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca un astfel de eveniment a luat naștere la Londra, în anul 1971, la primul congres internațional al rromilor. Atunci s-a luat decizia ca 8 aprilie să devină „Ziua Internațională a Romilor”.

Tot atunci a fost adoptat, ca imn internațional al rromilor, cântecul „Gelem, gelem”, al cântăreței Olivera Vuco, cunoscut din filmul iugoslav „Am întâlnit țigani fericiți”.

(C.P.)€™.

[nggallery id=1907]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea