Rămâi conectat

Sport

FOTO: Cugireanul Andrei Sovereşean, cel mai bun atlet de semimaraton din judeţ

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cugireanul, Andrei Sovereşan a primit diploma de cel mai bun atlet de semimaraton din judet, la prima ediţie a concursului „Alba Iulia City Race”, din 15 martie. Tânărul atlet a intrat în cursa de semimaraton alături de aproape 300 de iubitori de mişcare, printre care s-au numărat atât atleţi profesionişti, antrenaţi pentru astfel de competiţii, dar şi amatori.

Cugireanul nostru s-a clasat pe locul 5 la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, iar la general a ocupat poziţia 34 în clasament. Un loc mai mult decât onorabil dacă ţinem cont că în concurs a intrat o întreagă elită a atletismului autohton şi nu numai: Marius Ionescu (loc 13 campionatele mondiale), Ionuţ Zincă (medaliat cu bronz al Campionatele Mondiale şi Europene de Alergare Montană), Gheorghiţă Vitalie, multiplu medaliat al Republicii Moldova, Bogya Tamas (medaliat atât în probele atletice cât şi în cele de orientare).

Sovereşan Andrei a parcurs cei 21 de Km într-un timp de 1:39:17,3 la o diferenţă de aperoape 23 de minute de primul clasat, la general (Vitalie Gheorgiţă- 1:16:40,00) şi la o diferenţă de aproape 22 de minute de locul 1 la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, Leanca Andrei (1:17:18,0).

“Un loc foarte bun dupa părerea mea din cauza faptului că au fost 30 de alergători favoriti, care au avut un start preferential” ne-a declarat tânărul atlet cugirean, a cărui prestaţie a fost apreciată şi care a primit din partea organizatorilor diploma de cel mai bun atlet de semimaraton din judet.

“Am fost onorat să urc pe aceeasi treaptă a podiumului cu cea mai bună atletă a judetului Alba, Ana Rodean” ne-a mărturisit tânărul cugirean Sovereşan Andrei, care în prezent  aleargă  pentru Asociatia Runsilvania.

Alba Iulia City Race” s-a aflat la prima ediţie şi a fost organizată de Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia si Asociatia nonprofit – Sport La Orice Vârstă. Evenimentul a combinat alergarea pe şosea cu alergarea pe teren variat, bucurându-se de un real succes. S-a reunit la Alba Iulia elita atletismului autohton, multipla medaliată olimpică şi mondiale la scrimă, Ana Maria Brânză, fiind imaginea competiţiei “Alba Iulia City Race”.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1310]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea