FOTO, CSU Alba Iulia – Olimpia Braşov 66-70 | Înfrângere și joc dezamăgitor în prima prestație din 2018

CSU Alba Iulia a început anul 2018 cu stângul, pierzând în fața fanilor cu Olimpia Brașov, scor 66-70 (18-16, 9-23, 16-18, 23-13), meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale. Venită după trei victorii consecutive, formația din Cetatea Marii Uniri a etalat o evoluție palidă, departe de pretenții, suferind un eșec neașteptat.

După un sfert inaugural în care CSU Alba Iulia a ratat enorm, având un avantaj de un singur coș la finele primele 10 minute, 18-16, în al doilea parțial echipa lui Manuel Rodriguez s-a prezentat dezamăgitor, intervalul fiind dominat total de vizitatoare. Nimic nu a mers în prestația amfitrioanelor, care nu s-au regăsit și după un scor intermediar de 3-16 Olimpia a preluat conducerea și s-a distanțat pe tabelă. Albaiuliencele au au evoluat extrem de modest, au strâns minute bune în care nu au înscris și, firesc, după un sfert secund modest, s-au văzut conduse la mijlocul întâlnirii: 27-39.

ELIT

Se părea că pauza s-a dovedit un sfetnic bun, întrucât CSU a început cursa de urmărire, stimulată și de public. Scorul s-a strâns, ecartul a fost de 6 puncte, dar s-a dovedit un simplu foc de paie. Trupa lui Calancea nu a cedat inițiativa, menținându-se în permanență la conducere la o diferență de 10-12 puncte, pe fondul evoluției departe de pretenții a oponentelor, după 30 de minute scorul fiind 41-55

 

Cu 3 minute înaintea finalului, CSU Alba Iulia a avut șansa se se apropie la 4  „lungimi”, însă Morissette nu a reușit să marcheze un coș de trei puncte. Gazdele reușesc însă să pună gaz pe foc în final, ajung la minus 4, dar atât (61-65 și 66-70)! Partida a fost una tensionată, cu reacții nervoase pe cele două bănci tehnice.

Au marcat: Jessica January – 19, Ashley Morrissette – 17,  Marta Fodor – 15, Ana Radovici – 8, Alina Crăciun – 3, Tyshara Fleming – două, Cristiana Cutaș – două; Diana Ignat, Andreea Fleșer, Lejla Omerbasic, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.Olimpia Brașov obține astfel a cincea victorie în zece partide, în timp ce CSU Alba Iulia ajunge la un palmares de 6-6.

Etapa viitoare CSU Alba Iulia va avea o sarcină extrem de dificilă pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, deținătoarea titlului. Cele două echipe se vor întâlni duminică, de la ora 13.00, tot în Sala Universității „1 Deecembrie 1918”, meciul contând de data aceasta petru Liga Europei Centrale

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...