Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia continuă marșul invincibil în Europa, 89-51 cu Basketball Nymburg *A 9 victorie consecutivă, cadou pentru antrenorul Miroslav Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Continuă parcursul imaculat în Europa pentru CSU Alba Iulia. Formația universitară a câștigat categoric, chiar de ziua de naștere a antrenorului Miroslav Popov, pe propriul teren, scor 89-51 (13-14, 24-9, 19-21, 33-7), partida cu formația cehă CEZ Basketball Nymburk, care a contat pentru etapa a II-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin. Chiar dacă a fost echilibrată la debut, disputa a fost controlată de către gazde timp de trei sferturi, iar în final victoria a fost una concludentă și o apropie pe CSU aproape decisiv de Final Four-ul competiției.

Universitarele au început greoi partida și s-au lăsat dominate și chiar conduse pe tabelă de cehoaice, reușind să încheie primul sfert la o diferență de un singur punct datorită unui coș de 3 puncte reușit de Wumi Agunbiade în ultima secundă. În cea de-a doua pătrime sărbătoritul zilei, Miroslav Popov, a reușit să își surprindă adversarul cu schimbări rapide de apărare, de la om la om la zonă și invers, fapt care a dus-o pe CSU rapid în avantaj, care a crescut minut cu minut, astfel încât la pauză diferența pe tabelă era de 14 puncte în favoarea gazdelor. „Am urmarit jocurile adversarului din campionatul intern și păreau o echipă foarte puternică, din ceea ce am văzut. De asemenea, au și început jocul în forță, noi am ratat mult și s-au aflat la conducerea jocului, însă este important că am rămas aproape, iar în sfertul al doilea am început să ne facem jocul cu o combinație bună de apărare agresivă, recuperări și contraatacuri rapide, la care echipa din Cehia nu a avut răspuns. În plus, am înscris foarte bine de la distanță, iar aruncările de 3 puncte reușite au făcut ca diferența să fie atât de mare, neașteptată la începutul partidei. Sunt foarte fericit că am câștigat un meci atât de dificil și le mulțumesc fetelor că au arătat multă dorință, au făcut tot posibilul să câștige și mi-au oferit astfel cel mai frumos cadou de ziua de naștere. De asemenea, vreau să le mulțumesc fanilor, care ne-au fost aproape și ne-au ajutat la obținerea acestei victorii importante”, a precizat antrenorul Miroslav Popov.

La revenirea de la cabine, tehnicianul din Cehia a reușit timp de un sfert să anihileze tactica trupei din Alba Iulia și a redus 2 puncte din handicap, însă totul s-a risipit în ultima parte a meciului, când fetele lui Popov nu au mai dat nicio șansă adversarelor și au câștigat sfertul cu 33-7, iar partida, în final, cu un avans de 38 de puncte.

În urma acestei partide, CSU rămâne neînvinsă în acest sezon de CEWL, lider în Grupa A, cu trei victorii din tot atâtea jocuri disputate și cu șanse foarte mari de calificare în turneul final al competiției. De remarcat faptul că echipa din Alba Iulia se află la cel de-al 9-a succes consecutiv in Liga Europei Centrale, după ce a reușit performanța de a câștiga și ultimele 6 confruntări din sezonul precedent. Totodată, trupa universitară își termină parcursul din 2014 din Europa, următoarea partidă urmând să aibă loc la mijlocul lunii ianuarie 2015. „A fost o diferență prea mare la final, la scorul de 49-40 încă mai credeam că putem câștiga, dar am făcut apoi o serie întreagă de greșeli, am avut multe mingi pierdute, iar contraatacurile pe viteză ale gazdelor le-au făcut să se desprindă rapid pe tabelă. Cred că CSU a fost mult mai bine organizată în teren astăzi, nouă ne-au lipsit și două jucătoare importante, dar per total adversarele au fost mai bune. Vreau să felicit formația gazdă, mi-a plăcut mult distribuția mingii în atac, dar și schimbările dese în defensivă, care ne-au surprins cu adevărat„, a precizat  Daniel Kurucz, antrenor CEZ Nymburk.

 Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, L’Oreal Price – 17 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, Milica Deura – 17 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Jessica Kuster – 15 puncte, o recuperare și 6 pase decisive, Valencia McFarland – 13 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, Larisa Toma – 5 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive și Alexandra Uiuiu – 2 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

[nggallery id=2673]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea