Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSO Cugir – Unirea Dej 1-0 (0-0), în derby-ul Seriei a 9-a | „Roș-albaștrii” au câștigat derby-ul în memoria lui Fane Iovănescu și mențin suspansul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir a câștigat derby-ul Seriei a 9-a din Liga a 3-a, 1-0 (0-0), cu liderul Unirea Dej și s-a apropiat la două puncte de prima poziție. “Roș-albaștrii” mențin astfel suspansul în privința configurației finale a ierarhiei, decizia urmând să se dea în ultima rundă.

Într-o zi tristă pentru fotbalul de sub Drăgana, ce l-a pierdut pe fundașul de fier Fane Iovănescu, plecat la Ceruri, trupa condusă de Lucian Itu a știut să gestioneze o întâlnire a orgoliilor. Amfitrionii au acceptat dominarea primei clasate, s-au apărat atent înr-un meci cu miză, în care golul lui Boldea (64) a făcut diferența și a decis destinația celor trei puncte.

O partidă în care amfitrionii și-au atins scopul, au reușit să se revanșeze după eșecul din tur, prima înfrângere stagională, și mențin suspansul în fruntea seriei, după ce au reușit să pună la respect contracandidata la promovare

*1-0, MIN. 64: BOLDEA a șutat pe jos, din 12 metri, pe centru, după o minge aruncată în careu, din lovitură liberă

După deschiderea scorului, la faza următoare M. Lupu, scăpat singur a șutat alături de la marginea careului. Șuteu (90) a respins o minge periculosă, din fața porții, balon scăpat de Toilă și urmărit de Serediuc.

*Lucian Itu: „O victorie pentru memoria lui Fane Iovănescu”

Vreau să îmi felicit băieții pentru că au înțeles ce le-am transmis în vestiar înaintea meciului. Am realizat o victorie pentru memoria regretatului Fane Iovănescu. Am demonstrat că avem valoare prin câștigarea tuturor punctelor, chiar dacă nu am făcut-o într-un mod spectaculos. Este un succes care ne dăm încredere pentru viitor, pentru meciurile de baraj, important întrucât veneam după un eșec acasă. Am întâlni o echipă tânără, ce știe fotbal, pasează bine. La pauză am schimbat tactic, ne-am retras și am așteptat„, a declarat antrenorul Lucian Itu.

La reluare, prima acțiune periculoasă este a gazdelor, cap M. Lupu (48) peste transversală, la centrarea lui Dușmanu. Ad. Pop (57) are o situație favorabilă de a deschide scorul. Cocian (60), lovitură liberă de la 30 de metri, a scos Toilă de sub bară. P. Păcurar (62), scăpat lateral în stânga, a fost blocat în 10 metri, în momentul șutului

Al. Blaj (11)  a șutat din careu, a reținut Toilă. Primele 20 de minute au fost dominate teritorial de dejeni. I. Rus (23), lovitură periculoasă cu capul din 7 metri, deviată peste transversală. Șut Șaucă (34) din 15, în plasa laterală, la colțul scurt. Cea mai mare ocazie, Fl. Blaj (38), șut puțin alături, pe lângă bara dreaptă. I. Rus (43) a tras din unghi, în plasa laterală. I. Grozav (45), din poziție favorabilă, a reluat modest cu capul

Fotbalul din Cugir este cuprins de tristețe, Fane Iovănescu, fundașul de fier al Metalurgistului Cugir, a plecat la Îngeri în această dimineață!

Arena „CSO” va fi copleșită de tristețe astăzi, în ziua meciului cu Unirea Dej, din pricina veștii ce a răvășit lumea fotbalului din localitate și din Alba. Fotbalistul Fane Iovănescu a parcurs în această după-amiază „ultimul drum” pe stadionul unde a scris atâtea clipe de glorie, locul unde s-a dovedit „un munte de om” în defensiva metalurgistilor. Înaintea meciului din Liga a 3-a, va fi păstrat un moment de reculegere! Jucătorii gazdelor au ieșit de la vestiare cu un banner: „Încă un metalurgist a plecat printre îngeri. Nu te vom uita, Fane”

Citește și: Fane Iovănescu, fundașul de fier al Metalurgistului Cugir, a plecat la Ceruri! Un stadion mai trist sub Drăgana

În tur, în 30 octombrie, a fost 1-0 pentru actualul lider, “roș-albaștrii” suferind primul eșec stagional. Miza acestui joc direct, așteptat încă din iarnă de pretendentele la accederea în eșalonul secund, deja calificate matematic la barajul pentru promovarea în Liga a 2-a s-a estompat mult, după ce, runda precedentă amfitrionii au pierdut total neașteptat, tot acasă, 0-1 (prima înfrângere internă a stagiunii și singurul gol încasat acasă în 2021), cu CS Hunedoara, surpriza primăverii, iar distanța din ierarhia s-a mărit la 5 puncte în favoarea vizitatorilor (antrenorul Dragoș Militaru a revenit pe banca tehnică, după ce a fost suspendat două jocuri).

Echipe de start:

CSO Cugir: Toilă – Al. Rus, Dohotariu, Vlădia, Vitinha (83, Șuteu) – Boldea, I. Grozav (63, L. Contra) – Șaucă/ cpt (63, Cocan), P. Păcurar, Dușmanu (87, Tăban) – M. Lupu; rezerve: R. Opric, Budin, Casian, Fl. Sandu, Cioargă. Antrenor Lucian Itu.

Unirea Dej: Farcaș – I. Rus, Vomir, Al. Blaj, Roș (85, Al. Papp) –  Cr. Chira (65, Serediuc), Cătinean/ cpt, Ad. Pop – Frăsineanu, Cocian (79, B. Pop), Fl. Blaj; rezerve Georgescu, R. Papp, Peter, Sabo, Mate, Meszaroș. Antrenor Dragoș Militaru.

Avertismente: I. Grozav (8), Vitinha (42), P. Păcurar (52), Fl. Sandu (90) – rezervă, Vlăddia (90+1) / Al. Blaj (33), I. Rus (44), Cătinean (47)

Arbitri A. Țiți (Șura Mică), R. Nistoran (Reșița), C. Cantemir (Făgăraș) Observatori I. Spătaru (Timișoara), I. Rădulescu (Tg. Jiu)

FOTO: Lucian Danciu

[nggallery id=8157]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea