Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO| CS Unirea Alba Iulia, două medalii de aur în probele ștafetă și lungă distanță ale Campionatelor Naționale de Orientare în Alergare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| CS Unirea Alba Iulia, două medalii de aur în probele ștafetă și lungă distanță ale Campionatelor Naționale de Orientare în Alergare

În prima probă, cea de ștafetă, care este și cea mai disputată și spectaculoasă dintre probe, CS Unirea Alba Iulia a reușit să se impună prin efortul colectiv. Echipa, formată din Radu MILEA, Tamas BOGYA și Ionuț ZINCĂ (în ordinea schimburilor de ștafetă), a reușit să încheie cursa cu timpul de 109 minute și 42 de secunde. Această performanță le-a adus titlul de campioni naționali și a demonstrat abilitățile lor excepționale în orientare și alergare. Podiumul a fost completat de echipele CSU Craiova (timp 112 minute și 11 secunde) și CS TranSilva Cluj (timp 116 minute și 46 secunde). Astfel, echipa noastră a demonstrat un nivel ridicat de pregătire și determinare, reușind să se impună în fața celorlalte echipe și să cucerească titlul de campioană națională.

Proba de lungă distanță a adus un nou titlu de campion național pentru Ionuț Zincă și CS Unirea Alba Iulia. Acesta a reușit să termine cursa primul cu timpul de 81 minute și 39 secunde, fiind urmat de către Alexandru Blejdea – CSU Craiova (timp 82 minute și 50 secunde) respectiv Peter Divin – CS Ady Liceum Oradea (timp 84 minute și 15 secunde). Performanța demonstrează nivelul său ridicat de pregătire și determinare, precum și abilitățile sale excepționale în alergare pe distanțe lungi. Din păcate, la această probă, Tamas BOGYA a fost nevoit să abandoneze pe fondul unor probleme medicale.

În proba de medie distanță Ionuț ZINCĂ a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului întrând în posesia medaliei de bronz, în timp ce Tamas BOGYA a terminat imediat, în urma sa, pe locul 4. În proba de sprint Ionuț Zincă s-a clasat pe locul 6.

Astfel, în total, la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare, au fost decernate medalii și titluri de campioni în patru probe, respectiv ștafetă, medie distanță, lungă distanță și sprint.

Mai trebuie subliniată și performanța realizată de către Tamas BOGYA, din urmă cu o săptămână, la Campionatele Europei de Sud Est, competiție desfășurată în Bosnia și Herțegovina. Acesta a făcut parte din lotul național de seniori al României și a reușit să cucerească o valoroasă medalie de argint în proba de ștafetă.

„Per ansamblu sunt rezultate mulțumitoare până în prezent. Mai avem o singură competiție majoră în acest an, la final de septembrie și anume Campionatele Naționale de Noapte, apoi vom trage și concluziile finale”, a transmis Marius Anghel, responsabilul secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

„Performanțele obținute de CS Unirea Alba Iulia la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare sunt cu adevărat foarte bune. Echipa a demonstrat calitatea pregătirii și a spiritului de echipă, câștigând două medalii de aur în probele ștafetă și lungă distanță. Felicitări echipei pentru aceste performanțe și mult succes în competițiile viitoare!”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea