FOTO: Crucea Roşie, cursuri de prim ajutor pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba

În baza protocolului de colaborare încheiat între Crucea Roşie şi Jandarmeria Română, în vederea îndeplinirii în condiţii optime a misiunilor care revin acestei instituţii, organizaţia noastră a demarat la începutul anului 2018 o serie de cursuri de prim ajutor pentru angajaţii din structurile de ordine publică şi posturile montane, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba.

Astfel, în perioadele 30-31 ianuarie 2018, respectiv 13-14 februarie 2018, s-au desfăşurat în zonele Câmpeni şi Alba Iulia două cursuri de prim ajutor de bază, la care au participat în total 31 de persoane.

Cursurile s-au derulat în conformitate cu reglementările Centrului European de Referinţă în Prim Ajutor de Bază şi cu normele naţionale, pe durata celor 12 ore de instruire participanţii însuşindu-şi tehnicile specifice de acordare a primului ajutor în cazul diverselor accidente.

Ne bucurăm pentru deschiderea manifestată de către reprezentanţii IJJ Alba, prin recunoaşterea importanţei acestor cursuri de instruire, în realizarea misiunilor specifice şi exercitarea atribuţiilor care presupun salvarea vieţii persoanelor care au suferit accidentări şi nu numai.

Una dintre atribuţiile esenţiale ale Crucii Roşii Române, formulată în art. 11, litera K, a Legii nr. 524/2004, este „ să organizeze cursuri de surori voluntare de Cruce Roşie şi cursuri de prim ajutor, obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare”.

Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba organizează pe întreg teritoriul judeţului Alba cursuri de prim ajutor pentru persoane fizice şi juridice din orice domeniu de activitate. Cursurile sunt susţinute de medici formatori în domeniul primului ajutor. De asemenea Filiala Alba pune la dispoziţia cursanţilor manuale de prim ajutor gratuite şi alte materiale didactice specifice. Durata unui curs de prim ajutor este de 12 ore. După finalizarea instruirii, în urma unui examen, fiecare persoană primeşte un certificat prin care se confirmă că este apt să acorde primul ajutor de bază şi o legitimaţie de prim ajutor, care se vizează anual în urma cursurilor de reîmprospătare a cunoştinţelor.

Crucea Roşie se numără printre liderii mondiali în educarea populaţiei în vederea acordării primului ajutor iar de peste 140 de ani PRIMUL AJUTOR este unul dintre principalele domenii de activitate ale Crucii Roşii Române. În consecinţă, organizaţia noastră face toate demersurile pentru o mai bună informare a populaţiei în acest sens, inspirând totodată spiritul civic şi preocuparea faţă de semeni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...