Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Consultații gratuite în cadrul campaniei de depistare a cancerului derulată de Consiliul Județean Alba și DSP Alba

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Consultații gratuite în cadrul campaniei de depistare a cancerului derulată de Consiliul Județean Alba și DSP Alba

Luna octombrie este dedicată conștientizării importanței depistării precoce a cancerului de sân, o afecțiune ce poate apărea la femei de orice vârstă, chiar și în lipsa factorilor de risc.

Citește și: Alcoolul contribuie la șapte tipuri de cancer: „Băutorii înrăiți”, mai predispuși să se îmbolnăvească 

Printr-un parteneriat instituțional realizat cu Direcția de Sănătate Publică Alba și cu spitalele din județ, Consiliul Județean Alba s-a implicat activ în realizarea și derularea campaniei „Depistează. Tratează. Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!” Scopul acestei campanii este acela de a informa cetățenii județului Alba despre prevenirea, depistarea și tratarea cancerului la sân.

În acest context, Spitalul Județean de Urgență Alba, aflat în subordinea Consiliului Județean, a organizat un punct informativ cu distribuire de materiale educative în cadrul Ambulatoriului de specialitate din Alba Iulia. Joi, 17 octombrie 2024, între orele 8:00 și 12:00, la cabinetul de obstetrică-ginecologie, s-au efectuat consultații gratuite, fără bilet de trimitere, oferite de dr. Cristian Țibea, la care au participat 45 de paciente.

Următoarea acțiune din cadrul campaniei se va desfășura la Spitalul Orășenesc din Câmpeni, în perioada 23-31 octombrie, între orele 9:00 și 13:00. Vor avea loc activități de informare și conștientizare și vor fi oferite consultații senologice gratuite la cabinetul doamnei doctor Lăcrămioara Morar, situat la etajul III al ambulatoriul de specialitate din incinta Spitalului Orăsenesc Câmpeni.

„Sănătatea fiecărui locuitor din județul Alba este importantă și de aceea derulăm tot mai multe acțiuni dedicate acestui domeniu. Știm că nu este suficient doar să investim în dotări și în baza materială, ci trebuie să derulăm și campanii de acest gen, prin care cetățenii să aibă acces la informații corecte. Este foarte important să tratăm, dar este la fel de important să prevenim bolile; de aceea trebuie să fim corect informați, să avem încredere în opiniile medicale și în tratamentele de specialitate. Vom continua campaniile de acest gen și pe viitor vom extinde tematica problemelor medicale pe care le vom aborda.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba.

Campania „Depistează. Tratează. Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!” încurajează femeile de peste 40 de ani să discute cu medicii despre factorii de risc asociați cancerului de sân. Chiar dacă este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei, cancerul de sân poate fi tratat cu succes dacă este depistat la timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea