Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Consilierul local Daniel Zdrânc a lansat o bibliotecă virtuală cu scopul de a promova scriitorii din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierul local al municipiului Alba Iulia Daniel Zdrânc a lansat, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiectul www.BibliotecAalba.ro, inițiativă ce are scopul de a promova scriitorii autohtoni. La evenimentul de lansare au participat cadre universitare din Alba Iulia, membri PSD, dar și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Biblioteca virtuala la UAB13Astfel, scriitorii pot să-și încarce operele pe platforma online pentru a fi accesibile publicului. În momentul de față sunt încărcate circa 200 de cărți, a afirmat Zdrânc.

”Este un proiect pe care l-am demarat în urmă cu câteva luni, alături de o echipă de tineri entuziaști care m-au ajutat să pun în practică o idee. Mi-au transpus-o în format digital. În principiu este destinată autorilor județeni. Este o secțiune, pe site, unde scriitorii pot să-și adauge operele. De asemenea este o secțiune pentru știri în care se pot promova evenimentele. Am ca și parteneri, pe lângă Universitatea din Alba Iulia, pe domnul rector Daniel Breaz, care mi-a oferit un ajutor și un sprijin real, pe doamna profesoară Diana Câmpan și Uniunea Scriitorilor, Filiala Alba – Hunedoara. Eu îmi doresc ca acest proiect să se dezvolte, să avem foarte mulți autori din Alba care să-și pună operele pe site și, de asemenea, ca cititorii să le ofere un feedback”, a spus Zdrânc.

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a apreciat inițiativa lansării unei biblioteci virtuale, precizând că omenirea trece prin cea mai mare schimbare, care e generată de tehnologie.

BIBLIOTECAALBA.RO – DOZA ZILNICĂ DE CULTURĂ DIN JUDEȚUL TĂU!

BibliotecaAlba.ro este prima bibliotecă digitală care reunește scriitorii din județul Alba, cu scopul de a promova și conserva patrimoniul cultural local precum și de a asigura o mai bună diseminare a informației. Alături de materialele personalitaților locale, nu lipsesc operele scrise de cei mai importanți scriitori români și străini, ca un etalon ce nu se va perima niciodată.

ACCESIBILITATE – PROGRESUL TEHNOLOGIEI LA VÂRFUL DEGETELOR

Carțile digitale se pot citi atât de pe computer cât și de pe dispozitive mobile: telefoane inteligente, tablete, etc. În contextul în care și editurile se orientează spre vânzarea cărților în mediul online, biblioteca digitală pune la dispoziție informații gratuite și atent selecționate la care au contribuit scriitorii județului Alba.

Progresul tehnologiei facilitează accesul la un portofoliu de cărti online gata de citit la doar un click distanță, fără să aglomerăm biblioteca din sufragerie.

PORTALUL BIBLIOTECAALBA.RO – O SURSĂ GENEROASĂ DE CARȚI DISPONIBILĂ PE CATEGORII

Pentru o navigare ușoară, website-ul pune la dispoziție colecții de material grupate pe categorii. Pot fi accesate diverse scrieri aparținând următoarelor categorii : proză, poezie, eseu și critică literară, acestea fiind grupate în volume cu coperta originală ca suport vizual pentru a fi ușor de recunoscut la raft.

Toți scriitorii care doresc să contribuie la popularea bazei de date a bibliotecii online sunt rugați să ne contacteze prin emailul disponibil în secțiunea ”Contact”.

[nggallery id=2128]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea