Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Concursuri sportive și ședințe demonstrative de lucrări de distrugere, organizate de Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, la 80 de ani de la înființare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul activităților premergătoare aniversării a 80 de ani de la înființarea batalionului, în această săptămână a fost organizată Cupa ”Apulum la cross și tir”.

Traseul din șanțurile cetății Alba Carolina a fost gazda campionatului militar de cross pe distanța de 3000 m, podiumul fiind ocupat de:

– locul I: Caporal Dumea Raul;

– locul II: Caporal Miheșan Alex;

– locul III: Caporal Laslo Alin.

Câștigătorii au primit cupe și medalii din partea organizatorilor iar echipa de comandă a unității i-a felicitat pe toți participanții pentru dăruire și efortul depus.

Tot în cadrul manifestărilor aniversare, în incinta Poligonului de garnizoană Micești, a avut loc concursul de tir, cu participarea reprezentanților Media de pe plan local dar și ai autorităților publice locale din municipiul Alba Iulia.

Concursul s-a deschis cu o ședință demonstrativă de lucrări de distrugeri, executată de militari din cadrul unității, care au folosit 6,2 kg TNT pentru a distruge diferite piese din lemn și metal.

Entuziasmați și plini de dorință de cunoaștere, participanții au dat dovadă de pricepere și curaj la concursul de tir, unde și-au testat calitățile de trăgător cu pistolul mitralieră cu pat rabatabil calibru 7,62 mm asupra țintei de reglaj cu cercuri dispusă la o distanță de 100 m.

Câștigătorii competiției au fost premiați cu diplome, medalii și cupe, astfel:

– secțiunea masculin:

– locul I: Laviniu Sabău – Radio Reîntregirea Alba Iulia;

– locul II: Ursu Dorin  – Radio Reîntregirea Alba Iulia;

– locul III: Ghergu Robert – Redacției Ziarului „Unirea” Alba Iulia;

– secțiunea feminin:

– locul I: Daniela Stoia – Redacției Ziarului „Unirea” Alba Iulia;

– locul II: Ioana Popa – Radio Reîntregirea Alba Iulia;

A fost acordată diplomă de participare domnului consilier local Mircea Trifu.

”Vă invităm să participați vineri 31.03.2017, începând cu ora 11.00, în Piața Tricolorului din municipiul Alba Iulia, la ceremonia militară dedicată aniversării a 80 de ani de la înființarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum” în cadrul căreia, pe acordurile fanfarei Centrului Cultural ”Augustin Bena” se va intona Imnul de Stat, vor fi prezentate mesaje aniversare pentru geniștii albaiulieni, se va decora Drapelul de Luptă al unității, se va primi Drapelul de Luptă al Batalionului 2 Poduri-Râuri model  1940 și vor fi înmânate diplome și plachete aniversare militarilor cu rezultate deosebite obținute la activitățile de instrucție. Nu în ultimul rând, veți putea urmări defilarea Batalionului și un scurt moment artistic prezentat de fanfare”, transmite Batalionul 136 Geniu ”Apulum”.

[nggallery id=3682]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea