Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, destinaţia finală a campaniei “În siguranţă, alături de jandarmi!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, a fost joi, 5 noiembrie, destinaţia finală a campaniei “ În siguranţă, alături de jandarmi!” , proiect iniţiat de Jandarmeria Alba şi desfăşurat cu sprijinul Instituţiei prefectului, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Asociaţiei Internaţionale a poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “ca şi cu precedentele ocazii, jandarmii le-au vorbit elevilor şi cadrelor didactice despre drepturile şi obligaţiile care le revin, despre modul în care Jandarmeria poate să garanteze respectarea drepturilor, să asigure respectarea legii şi să contribuie la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesare bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene.

[nggallery id=1235]

La fel ca în celelalte unităţi de învăţământ, unde au avut loc acțiunile de informare, pe timpul întâlnirii a fost evidenţiat rolul Jandarmeriei ca instituţie militară în societate şi modul în care jandarmii îşi îndeplinesc misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice. În plus, jandarmii le-au explicat celor prezenți cum pot să recunoască faptele antisociale, care le sunt drepturile și obligațiile în respectarea legii și ce modalități au la dispoziție pentru a sesiza autoritățile îndreptățite să ia măsuri. Totodată, elevii și cadrele didactice au primit informații cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravențională şi penală întâlnite în mediul școlar, precum și cu privire la răspunderea penală a minorilor.”

 

În numele Jandarmeriei Alba, doresc să le mulţumesc tuturor participanţilor la ediţia din acest an a campaniei “ În siguranţă, alături de jandarmi!”. Subliniez faptul că am avut parte de o generaţie de cadre didactice şi elevi deschisă, sensibilă şi receptivă la dialogul pe care reprezentanţii noştri l-au purtat în fiecare dintre cele 10 şcoli unde au susţinut sesiuni de informare. Este evident că această generaţie de participanţi a contopit cumva şi informaţiile pe care le-am transmis în ediţiile anterioare şi este de asemenea evidentă dorinţa de a lega un parteneriat cu Jandarmeria Alba pe linia siguranţei personale şi colective, fie el şi informal. În concluzie, cred,, acum mai mult decât oricând, că aceste campanii nu sunt doar utile ci sunt şi necesare şi am convingerea că şi generaţia viitoare de participanţi va avea aceeaşi maturitate şi receptivitate. Doresc de asemenea să mulţumesc în mod deosebit tuturor partenerilor noştri, prin a căror contribuţie s-au creat indubitabil condiţiile pentru creşterea nivelului de siguranţă al elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara acestuia. ”, a declarat domnul colonel Felician Itu, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

 

Potrivit doamnei profesor Marcela Eugenia Daramus, inspector şcolar general, “Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, şcolile din judeţ colaborează foarte bine cu Jandarmeria Alba si mulţumim pe acestă cale pentru faptul că ne sprijină întotdeauna şi este alături de noi, elevi, cadre didactice, părinţi. Numai împreună putem să luptăm împotriva violenţei de orice natură. Sunt sigură ca şi ân acest an şcolar vom colabora si ne vom implica ân acelaşi mod deosebit de serios pentru a duce mesajul <<Fii responsabil! Respinge violenta din şcoala ta!>> în şcoli, în rândul copiilor, cadrelor didactice, părinţilor. Astfel de parteneriate trebuie sa fie pe termen nelimitat deoarece primordial pentru noi este siguranţa elevilor ”.

 

Referitor la proiectul informativ tocmai încheiat, prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer, a transmis următoarele cuvinte: „Salut cu toată căldura, iniţiativa Jandarmeriei de a organiza o nouă campanie privind combaterea şi prevenirea violenţei în mediul şcolar. Acest demers vine să sublinieze încă odată utilitatea şi necesitatea organizării unor astfel de evenimente, care trag nişte semnale de alarmă cu privire la pericolele care îi pândesc pe copiii noştri. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba are un rol vital în garantarea sentimentului de siguranţă publică şi de prevenire a actelor antisociale în unităţile de învăţământ. Elevii au oportunitatea şi şansa de a beneficia de sprijinul Jandarmeriei, care se dovedeşte a fi în permanenţă un element esenţial de echilibru şi protecţie în universul şcolar. Doresc să asigur atât Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, cât şi celelalte instituţii implicate în această campanie de susţinerea permanentă a Instituţiei Prefectului, care îşi manifestă întreaga disponibilitate pentru organizarea unor astfel de acţiuni educative pentru tinerii noştri”.

 

Informaţii suplimentare:

Proiectul informativ „Te vrem în siguranţă” s-a desfăşurat la nivel judeţean în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie şi, alături de iniţiatorul acestuia, Jandarmeria Alba, s-a aflat Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

În urma acţiunilor informative desfăşurate, peste 1000 de elevi şi cadre didactice au primit direct de la jandarmi informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea