Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, destinaţia finală a campaniei “În siguranţă, alături de jandarmi!”

Publicat

în

Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, a fost joi, 5 noiembrie, destinaţia finală a campaniei “ În siguranţă, alături de jandarmi!” , proiect iniţiat de Jandarmeria Alba şi desfăşurat cu sprijinul Instituţiei prefectului, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Asociaţiei Internaţionale a poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “ca şi cu precedentele ocazii, jandarmii le-au vorbit elevilor şi cadrelor didactice despre drepturile şi obligaţiile care le revin, despre modul în care Jandarmeria poate să garanteze respectarea drepturilor, să asigure respectarea legii şi să contribuie la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesare bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene.

[nggallery id=1235]

Elit - Gustul Desăvârșit

La fel ca în celelalte unităţi de învăţământ, unde au avut loc acțiunile de informare, pe timpul întâlnirii a fost evidenţiat rolul Jandarmeriei ca instituţie militară în societate şi modul în care jandarmii îşi îndeplinesc misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice. În plus, jandarmii le-au explicat celor prezenți cum pot să recunoască faptele antisociale, care le sunt drepturile și obligațiile în respectarea legii și ce modalități au la dispoziție pentru a sesiza autoritățile îndreptățite să ia măsuri. Totodată, elevii și cadrele didactice au primit informații cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravențională şi penală întâlnite în mediul școlar, precum și cu privire la răspunderea penală a minorilor.”

 

În numele Jandarmeriei Alba, doresc să le mulţumesc tuturor participanţilor la ediţia din acest an a campaniei “ În siguranţă, alături de jandarmi!”. Subliniez faptul că am avut parte de o generaţie de cadre didactice şi elevi deschisă, sensibilă şi receptivă la dialogul pe care reprezentanţii noştri l-au purtat în fiecare dintre cele 10 şcoli unde au susţinut sesiuni de informare. Este evident că această generaţie de participanţi a contopit cumva şi informaţiile pe care le-am transmis în ediţiile anterioare şi este de asemenea evidentă dorinţa de a lega un parteneriat cu Jandarmeria Alba pe linia siguranţei personale şi colective, fie el şi informal. În concluzie, cred,, acum mai mult decât oricând, că aceste campanii nu sunt doar utile ci sunt şi necesare şi am convingerea că şi generaţia viitoare de participanţi va avea aceeaşi maturitate şi receptivitate. Doresc de asemenea să mulţumesc în mod deosebit tuturor partenerilor noştri, prin a căror contribuţie s-au creat indubitabil condiţiile pentru creşterea nivelului de siguranţă al elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara acestuia. ”, a declarat domnul colonel Felician Itu, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

 

Potrivit doamnei profesor Marcela Eugenia Daramus, inspector şcolar general, “Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, şcolile din judeţ colaborează foarte bine cu Jandarmeria Alba si mulţumim pe acestă cale pentru faptul că ne sprijină întotdeauna şi este alături de noi, elevi, cadre didactice, părinţi. Numai împreună putem să luptăm împotriva violenţei de orice natură. Sunt sigură ca şi ân acest an şcolar vom colabora si ne vom implica ân acelaşi mod deosebit de serios pentru a duce mesajul <<Fii responsabil! Respinge violenta din şcoala ta!>> în şcoli, în rândul copiilor, cadrelor didactice, părinţilor. Astfel de parteneriate trebuie sa fie pe termen nelimitat deoarece primordial pentru noi este siguranţa elevilor ”.

 

Referitor la proiectul informativ tocmai încheiat, prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer, a transmis următoarele cuvinte: „Salut cu toată căldura, iniţiativa Jandarmeriei de a organiza o nouă campanie privind combaterea şi prevenirea violenţei în mediul şcolar. Acest demers vine să sublinieze încă odată utilitatea şi necesitatea organizării unor astfel de evenimente, care trag nişte semnale de alarmă cu privire la pericolele care îi pândesc pe copiii noştri. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba are un rol vital în garantarea sentimentului de siguranţă publică şi de prevenire a actelor antisociale în unităţile de învăţământ. Elevii au oportunitatea şi şansa de a beneficia de sprijinul Jandarmeriei, care se dovedeşte a fi în permanenţă un element esenţial de echilibru şi protecţie în universul şcolar. Doresc să asigur atât Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, cât şi celelalte instituţii implicate în această campanie de susţinerea permanentă a Instituţiei Prefectului, care îşi manifestă întreaga disponibilitate pentru organizarea unor astfel de acţiuni educative pentru tinerii noştri”.

 

Informaţii suplimentare:

Proiectul informativ „Te vrem în siguranţă” s-a desfăşurat la nivel judeţean în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie şi, alături de iniţiatorul acestuia, Jandarmeria Alba, s-a aflat Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

În urma acţiunilor informative desfăşurate, peste 1000 de elevi şi cadre didactice au primit direct de la jandarmi informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

INCENDIU în Ighiu: Un atelier de tâmplărie a luat foc. Pompierii au intervenit

Publicat

în

INCENDIU în Ighiu: Un atelier de tâmplărie a luat foc. Pompierii au intervenit

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, în localitatea Ighiu. Din primele date, incendiul se manifestă la un atelier de tâmplărie.

Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia alături de serviciul de voluntari din Ighiu.

La fața locului intervin pompierii cu trei autospeciale.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE 21.18: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta fără flacără, la panoul electric al atelierului. La momentul de față incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia.

Fără alte probleme.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

De 30 de ani ne chinuim să facem agricultură: În ce măsură își poate hrăni statul român propriul popor în cazul unei crize alimentare

Publicat

în

De 30 de ani ne chinuim să facem agricultură: În ce măsură își poate hrăni statul român propriul popor în cazul unei crize alimentare

România are toate datele pentru a deveni unul dintre marii producători de hrană ai Europei. Avem mult pământ roditor, cu ape din care putem iriga, cu o climă care încă ne ajută să facem agricultură.

O comoară care ar putea să hrănească peste 80 de milioane de oameni, dacă am înțelege cât de valoaroasă este și ce trebuie făcut. Duminică, la “România, te iubesc!”, aflăm în ce măsură țară noastră își poate hrăni propriul popor în cazul unei crize alimentare.

70% din toată suprafață agricolă este împărțită între micii fermieri, care fac o agricultură de subzistență și nu produc mare lucru. De 30 de ani ne chinuim fără succes să reparăm sistemele de irigații pe care tot noi le-am distrus. În 2020, an secetos, deficitul între importuri și exporturi a fost de aproape două miliarde de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: “Copilul rade. Iubirea și înțelepciunea mea e jocul. Adolescentul cânta. Jocul și iubirea mea e înțelepciunea…”

Mai marele agriculturii românești e relexat, inspirat și optimist.

″…Dar eu sunt optimist”

Nu la fel de optimiști sunt, însă, agricultorii din Dobrogea și estul României, unde seceta bate la ușa.

Analizele arată că, anul acesta, vom recolta cu 10-20% mai puțin decât în 2021, când am produs de trei ori mai multe cereale decât am consumat. Din 11 milioane de tone de grâu, șapte au plecat peste graniță. Din 15 milioane de tone de porumb, nouă au luat calea exportului, pentru că industria procesatoare, care ar da plus valoare producției agricole, nu prea există. Avem un million 200 de mii de vaci de lapte, însă doar 300 de mii sunt în ferme mari. Restul, în gospodării, iar țară noastră importă masiv carne și lapte.

Ionuț Lupu, reprezentantul Asociației Holstein Ro: Dacă în Ungaria subvenția primesc 800 euro pe animal, În România în cazul unor unor ferme industriașe, subvenția nu depășește 250 -300 de euro

Dr. Mihai Petcu, proprietar al unei ferme de vaci: “În jurul Bucureștiului au fost 42 de ferme care asigurau lapte”.

Duminică, la “România, te iubesc!” vedeți cât lapte poate asigura țara noastră pentru propriii locuitori. Tot atunci, vedem cum stăm și la capitolul carne.

Alexandru Baciu, proprietarul unei ferme de vaci: “Fermele tot noi le-am distrus, n-avem strategie”

Iar toate aceste probleme au un numitor comun: lipsa de viziune a autorităților și dispartitia specialiștilor din agricultură. România are 57 de licee cu profil agricol. Duminică, îl vizitam pe cel din Turnu Măgurele.

Cum putem să producem și să procesăm mai mult, cum ajută tehnologia de ultima generație agricultura, dar și câți bani vor ajunge în agricultara românească sunt întrebări la care răspundem duminică, la „România, te iubesc!”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Tinerii din Lunca Mureșului s-au întâlnit azi, la o dezbatere pe tema „CE IȚI DOREȘTI PENTRU COMUNITATEA TA?”

Publicat

în

Tinerii din Lunca Mureșului s-au întâlnit azi, la o dezbatere pe tema CE IȚI DOREȘTI PENTRU COMUNITATEA TA?

Au venit cu multe idei și propuneri de îmbunătățire a vieții în comună, idei pe care le-au discutat și le-au trecut pe hârtie.

Unitate și solidaritate, egalitate între etnii, realizarea unui after school, construirea unei grădinițe cu program prelungit, asfaltarea tuturor străzilor, sprijinirea dezvoltării agriculturii, modernizarea căminului cultural, inițierea unor cursuri de prim ajutor, organizarea unor tabere de vară, dotarea bibliotecii comunale cu mai multe cărți, dezvoltarea unor cluburi (șah, sport, lectură), oferirea de informare pentru tinerii care vor să acceseze fonduri nerambursabile, informarea cetățenilor comunei în legătură cu importanța protejării mediului, asigurarea transportului școlar pentru liceeni…sunt doar câteva dintre dorințele tinerilor .

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a nu rămâne doar niște dorințe scrise pe hârtie, ideile vor fi prezentate primăriei comunei, sub forma unei scrisori deschise.

Cartoanele scrise vor fi afișate în centrul comunei, pentru a putea fi văzute de locuitori, care pot scrie, la rândul lor, ce își doresc pentru comunitatea lor.

Dezbaterea constituie prima activitate din cadrul proiectului Erasmus Plus KA 210 ” Involved young people-developed communities”

Concomitent, partenerii din proiect Koinokalo Aps- din Italia și Asociatia World of Change din Macedonia de Nord, derulează la rândul lor dezbatere stradală, pentru a afla ce își doresc tinerii pentru comunitățile lor.

Ideile tuturor participanților (din toate țările) se vor regăsi în grupul de Facebook al proiectului-https://www.facebook.com/Involved-young-people-developed-communities-101334545831556 astfel că tinerii vor putea vedea dacă problemele comunităților din tări diferite sunt aceleași sau s-aud sunt și ele diferite.

Este o primă interacțiune între participanți, urmând ca tinerii să se întâlnească în august, pentru prima mobilitate în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare