Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Ceremonie militară și avansări în grad la Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceremonia militară organizată, vineri, în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia pentru a sărbătorii Ziua Jandarmeriei Române, a adus un motiv de bucurie în plus pentru cinci cadre ale Jandarmeriei Alba. Acestea au fost avansate în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad. 

Ziua Jandarmeriei la Alba Iulia38Potrivit prevederilor legale, avansarea în gradul următor a jandarmilor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, se poate face cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române. Anul acesta, doi ofiţeri şi trei subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Alba, care îndeplinesc condiţiile legale, s-au distins printr-o înaltă probitate morală si rezultate foarte bune obţinute în activitate, au fost înaintaţi în gradul următor în aceste condiţii.

Festivitatea a avut loc pe timpul ceremoniei militare dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, iar noile grade au fost înmânate de Prefectul Judeţului  Alba, domnul Cornel Murg.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, domnul colonel Felician Itu, a dat citire Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, prin care cei doi ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

  • în gradul de locotenent-colonel – doamna maior Bîrsan Nadia Ştefania
  • în gradul de maior – domnul căpitan Paşca Tudor Gheorghe

În continuare, prin Ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, fost înaintaţi în gradul de plutonier adjutant trei subofiţeri:

  • domnul plutonier major Rusu Ilie
  • domnul plutonier major Otveş Lucian
  • domnul plutonier major Moga Petru

[nggallery id=1864]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea