FOTO: Ceremonie de depunere coroane de flori la monumentul din comuna Horea, închinat jandarmului căzut la datorie în timpul mineriadei din 1991

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În cursul zilei de astăzi, 02 aprilie a.c., a avut loc ceremonia militară şi religioasă a depunerii de coroane şi jerbe de flori la monumentul eroului jandarm Slt. (p.m.) Lazăr I. Nicolae, în comuna Horea, județul Alba decedat la 25.09.1991).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Au fost depuse coroane de flori din partea instituției Prefectului județului Alba, din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, din partea Consiliului Local și Primăriei comunei Horea și din partea familiei jandarmului căzut la datorie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La 25 septembrie 1991 mii de oameni, manifestanți și mineri, încearcă să intre cu forța în sediul guvernului din Palatul Victoria. Clădirea era păzită de jandarmi, militari și ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază. Mulțimea, a reușit la un moment dat, să incendieze parterul clădirii.

În timpul asaltului asupra Palatului Victoria au murit doi civili și un militar, sublocotenentul postmortem Nicolae I. Lazăr în vârstă de 21 de ani. Era militar în termen detașat de la Alba în București și se număra printre scutierii care aveau ca ordin să păzească instituția Guvernului. S-a stins la spital după două zile de agonie. El a fost prima victimă a “mineriadei” din septembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ZAU 3 aprilie 2018 at 12:29

Încă o victima a blandei bunicuțe Ion Iliescu

Comentariile sunt oprite