Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Centrul Județean de Excelență Alba, reprezentat la Conferința Regională din programul „Școala încrederii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Centrul Județean de Excelență Alba, reprezentat la Conferința Regională din programul „Școala încrederii”

Sâmbătă 25 martie 2023, s-a desfășurat, la Baia Mare, o nouă Conferință Regională a Încrederii, eveniment important în cadrul programului «Școala încrederii», program susținut de Wellbeing Institute și Transylvania College Cluj Napoca și care urmărește transformarea culturii organizaționale a școlilor din România prin oferirea de activități de formare, facilitare și coaching dedicate profesorilor și elevilor.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a unor invitați de seamă precum doamna Antoneta Georgiana Bolchiș, secretar de stat în Ministerul Educației, domnul Mihai Pop, inspector școlar general în cadrul ISJ Maramureș, doamna Ruxandra Mercea, director al Transylvania College ș.a.

Programul «Școala încrederii» este un program pe 5 ani dezvoltat pe baza modelului recunoscut și validat la nivel național și internațional de la Transylvania College, inspirat din standardele românești ARACIP și cele britanice British Schools Overseas (BSO) și bazat pe integrarea rezultatelor reieșite din cercetări continue efectuate de experți din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

Între participanții veniți din toată țara s-au aflat și reprezentanți ai Centrului Județean de Excelență Alba, împreună cu directorul instituției, prof. Adrian Simion, care a oferit și câteva detalii:

„Participarea la o conferință regională în cadrul programului «Școala încrederii» este de fiecare dată o plăcere. La Centrul Județean de Excelență Alba ne propunem să punem accent, ori de câte ori este posibil, pe latura psiho-emoțională a actului de educație. Până la urmă, este extrem de important să fii un profesionist excepțional în domeniul tău de activitate, dar acest element este nevoie să fie dublat de un caracter sănătos și o stare psiho-emoțională pozitivă.

Atunci când lucrezi cu elevi capabili și doritori de performanță, ești obligat, ca profesor, poate mai mult decât în alte situații, să pui accent pe perfecționare continuă. Iar pentru noi programul «Școala încrederii» este o oportunitate de a ne perfecționa ca și educatori, astfel încât să oferim elevilor noștri modele și oportunități de dezvoltare personală cât mai potrivite pentru ceea ce ei înșiși simt că este bine și își doresc pentru ei. Noi putem să le arătăm drumul și să-i susținem pentru a reuși, dar deciziile sunt ale lor și e normal să fie așa. Deocamdată, din cele peste 200 de instituții de învățământ din toată țara, suntem singurul centru județean de excelență selectat în acest program. Iar pentru noi, care suntem o instituție ce nu avem nici măcar doi de ani de activitate, acest fapt este extrem de important. Ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun și că suntem datori să ne ducem mai departe pe acest drum, indiferent de obstacole și să dezvoltăm la elevii noștri încredrea în ei înșiși și în capacitatea lor de a face cât mai mult pentru propria lor evoluție, astfel încât, ca adulți, să devină cea mai bună versiune a lor”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea