Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cele trei absolvente de ZECE CURAT la Bacalaureat 2021, de la Colegiul Național „HCC” Alba Iulia. Groza Raluca, acceptată la o Universitate de prestigiu din Olanda

Publicat

în

În acest an, 3 eleve ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au demonstrat că niciun obstacol nu este prea dificil de trecut dacă studiezi și muncești din greu, ele obținând media 10 curat la Bacalaureat.

OARGĂ CLAUDIA, ȘEFA DE PROMOȚIE 2021

„Încă de mică am dezvoltat o pasiune pentru matematică. La liceu, am avut prilejul să descopăr informatica, care avea să îmi marcheze profund drumul în viață, căci mi-am dat seama ceea ce îmi doresc să devin cu adevărat: programator. Din acest motiv, îmi doresc foarte mult să urmez, pe viitor, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca.

Un rol esențial în pregătirea pentru bacalaureat l-au avut atât profesorii de la clasă, cât și pregătirea individuală. În privința meditațiilor, am insistat mai mult pe materia din care îmi doresc să susțin examenul de admitere: matematica.

În mod inevitabil, școala online a fost o schimbare nouă atât pentru noi, elevii, cât și pentru profesori. O schimbare nu doar pe plan educativ, cât și pe plan personal, deoarece mediul virtual ne-a oferit și o lecție de viață, aceea că trebuie să apreciem mai mult lucrurile simple ce ne înconjoară. Pentru mine, nu a fost nici mai greu, nici mai ușor să mă mențin cu note mari, a fost la fel ca până acum. De acasă sau de la școală, profesorii au consituit mereu un sprijin în formarea noastră și au căutat să ne îndrume cu sfaturi demne de luat în considerare.

Ceea ce aș dori să mai adaug ar fi că, prin muncă și perseverență, putem să ne atingem visele și să tranformăm imposibilul în posibil. Personal, chiar dacă am trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu am încetat niciodată să cred că idealurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm. Chiar dacă am trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu am încetat să cred că întotdeauna idealurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm.”

GROZA RALUCA

„Doresc să studiez la Universitatea din Amsterdam, pe domeniul Științele comunicării. Una dintre condițiile impuse de aceștia a fost să iau peste nota 8.00 la toate cele 3 probe scrise de la BAC.

De asemenea, a trebuit să le prezint fișa matricolă și un CV personal cu activități pe care le-am făcut în afara școlii, cum ar fi voluntariatele. Aștept foarte mult să studiez acolo, pentru că este cea mai bună facultate din lume pe această specializare”

Oltean Anisia Veronica

„După bacalaureat aș dori să merg la Facultatea de Matematică și Informatică (domeniul Informatică) din cadrul Universității «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca. M-am pregătit în particular la informatică, în special pentru examenul de admitere, deoarece are un nivel de dificultate destul de ridicat și include tematici în plus față de programa de bacalaureat.

Școala în mediul online a reprezentat o perioadă destul de dificilă pentru mine, învățatul de acasă din fața calculatorului solicitând mai multă muncă individuală față de mersul clasic la școală. Am reușit însă să mă mobilizez și să tratez și acest mod atipic de învățare cu seriozitate, mai ales pentru că, fiind an terminal, nu am vrut să acumulez goluri în materie înainte de examene.

Nu consider că am obținut notele din acest an mai ușor, mai ales în cazul materiilor de bacalaureat, însă unii profesori au optat pentru metode diferite de evaluare (s-au înlocuit testele cu proiecte sau referate), care au facilitat obținerea unor note mai mari decât în cazul testelor de la școală”.

Publicitate

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc astăzi, 25 iulie, între localitățile Galda de Jos și Cricău.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit informațiilor din cadrul grupului de Facebook INFO TRAFIC jud. Alba, un autoturism marca Dacia Logan a părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în câmp.

Potrivit unui cetățean care a trecut prin zona incidentului, mașina ar fi putut fi condusă de un începător, întrucât avea semnele specifice lipite pe geam.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea străzilor din Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureș și Micoșlaca: Licitația de peste 90.000 de lei, lansată de primăria Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Servicii de proiectare lucrări modernizare străzi în localităţile Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş și Micoşlaca”. Valoarea totală estimată a investiției este de 92.436,97, fără TVA.

Având în vedere că satul Războieni-Cetate este amplasat în partea de Nord-Est faţă de oraşul Ocna Mureş iar satele Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca sunt în partea de Vest faţă de oraşul Ocna Mureş, proiectul va fi conceput pe două loturi şi anume:

  • Lotul 1 – localitatea Războieni-Cetate, 15 străzi în lungime aproximativă de 3.964 m,
  • Lotul 2 – localităţile Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca, 23 străzi în lungime aproximativă de 6.695 m.
Justificarea necesităţii întocmirii proiectului tehnic:

– legislaţia in vigoare privind investiţiile în obiective de interes public

– în vederea executării lucrărilor de modernizare străzi, care datorită degradărilor care afectează drumurile sub acţiunea traficului şi a factorilor climatici, traficul se desfăşoară greoi, cu viteză redusă şi consumuri mari de carburanţi ai autovehiculelor precum şi degajări în cantităţi mari de noxe.

– situaţia precară a străzilor la această dată impune refacerea sistemului rutier, scurgerea apelor pluviale, acostamente, drumuri laterale-intersecţii, accese, lucrări de semnalizare.

Asfel modernizarea străzilor este necesară pentru siguranţa oamenilor, protecţia bunurilor şi aşezărilor umane, a obiectivelor de interes public şi nu în ultimul rând a calităţii mediului – aerului, care prin descongestionarea traficului se va obţine siguranţa circulaţiei şi reducerea emisiilor de noxe poluante în atmosferă, cu efect în creşterea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Ocna Mureş.

Principalele obiective:

– Dezvoltarea infrastructurii rutiere, având ca scop facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici din satele aparţinătoare Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca în Oraşul Ocna Mureş;

– Reducerea emisiilor poluante generate de consumul mai mare de combustibil datorat traficul ce se desfăşoară pe străzi nemodemizate;

– Creşterea valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban;

– Întreţinerea mai uşoară şi mai eficientă a străzilor.

Lucrările ce se vor executa în baza documentaţiei tehnico-economice, vor conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş, din punct de vedere social, educaţional, posibilităţilor de petrecere a timpului liber, economic, al condiţiilor de locuire şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea